Food Future Event

Terugblik: het Food Future Event 2024 in beeld

VMT kijkt terug op een geslaagd, inspirerend en informerend Food Future Event op de nieuwe inspirerende locatie DUS in Utrecht op donderdag 3 oktober. Productontwikkelaars uit de voedingsmiddelenindustrie konden zich weer een dag laven aan de kennis van experts uit het veld, industrie en wetenschap. Een terugblik in beeld.

Food Future Event

Food Future Event: Microbioom & vezels - de laatste ontwikkelingen in...

Steeds meer consumenten weten dat een gezond microbioom goed is voor de gezondheid. Ze zien ook de positieve rol van vezels hierin. DSM-Firmenich onderzoekt hoe pre-, pro- en postbiotica het microbioom beïnvloeden. Ze kijken ook naar het belang van vezels. Het bedrijf geeft op het Food Future Event een kennissessie over dit onderwerp.

Food Future Event

Food Future Event 2024 voor de productontwikkelaar: hoor insights van...

Wat zijn de nieuwste inzichten van de invloed van leefstijl op de gezondheid, wat moet een productontwikkelaar weten over duurzaamheidskeurmerken en hoe kijkt retailer Albert Heijn aan tegen gezondheid en duurzaamheid? Ultrabewerkte voeding: hoe moet een productontwikkelaar hiermee omgaan? Plantaardige alternatief voor kaas: gezond en/of lekker? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Future Event op donderdag 3 oktober 2024.

Food Future Event

Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het...

Ultrabewerkte voeding een term die doet al een aantal jaar de ronde. In het afgelopen jaar won het flink aan aandacht door de publicatie van wetenschappelijke artikelen. Wat zijn de voor- en nadelen van ultrabewerkte voeding? Hoe gaan productontwikkelaars om met dit onderwerp?

Food Future Event

Food Future Event: Deze 6 thema's zijn belangrijk voor...

Nieuwe concepten ontwikkelen, die ook nog gezond zijn. Creatief blijven maar toch voldoen aan de wetgeving. Wat wil de consument nu echt? Hoe gaan andere productontwikkelaars om met de meest prangende thema's in de foodsector? In dit artikel zetten we 6 op een rij die aan bod komen tijdens het Food Future Event.

Kaas

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het...

KAAZ staat voor Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver. Het project heeft tot doel een innovatief plantaardig kaasalternatief te ontwikkelen met lokaal geteelde eiwitgewassen via traditionele kaasbereidingsmethoden.

Food Future Event

Succesvolle conceptontwikkeling? 'Leuke, hippe, nieuwe producten...

Welke productontwikkelaar wil dat nu niet? Een nieuw concept ontwikkelen wat aanslaat bij consument en retail. De consument wil gemak en een lage prijs. Dat wil de retail ook, maar gedreven door duurzaamheidsdoelstellingen eist die ook een duurzaam en gezond product. Waar begin je?

Food Future Event

De paradox van gen Z: van shoppen bij Primark tot havermelkcappuccino...

Ariane van Mancius van NowNewNext kijkt niet naar de harde grenzen tussen de generaties, maar vooral naar de drijfveren. Daar zit een overlap in, maar ook grote verschillen. In de podcast vertelt de duurzaamheids- en verpakkingsexpert hoe de drijfveren productontwikkeling kunnen informeren.

Voedselverspilling

Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food...

FruitMasters Ingredients levert exclusief fruit voor de innovatieve fabriek van Yespers. Beide partijen streven naar een houdbaar en betaalbaar circulair voedselsysteem. Daarnaast biedt de fabriek werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Credit: Lidian van Megen
Innovatie

Chef, foodproducent en ondernemer Samuel Levie wil innoveren zonder...

"We weten niet precies waar we naar op zoek zijn. Kunstenaars, chefs en productontwikkelaars gaan samen op ontdekkingsreis: innoveren zonder oogkleppen op." Dit zegt Samuel Levie over de Low Food Labs. Hij is mede-oprichter van de stichting Low Food en keynote-spreker op het Food Future Event.

  1. Food Future Event: zo maken foodbedrijven keuzes in duurzame verpakkingen en ingrediënten
  2. Zo bouwt PeelPioneers een nóg grotere schillenfabriek: 'Uiteindelijk mag niks meer in de verbrandingsoven verdwijnen'
  3. Food Future Event: met Meatable, Verstegen Spices&Sauces en Phycom praten over risico's nemen in productontwikkeling
  4. Gezond snacken, wat wil de consument? Zo spelen Amerikaanse snackproducenten in op trends
  5. Vlaamse voedingstechnologen vinden focus op ultrabewerkte voeding misplaatst
  6. Ingrediënten uit reststromen: wat kan de productontwikkelaar ermee?
  7. Food Future Event 2024: hoe gaan productontwikkelaars met wetgeving om?
  8. AH breidt app uit met leefstijlcoaching en lanceert campagne: meer groente, meer vezels
  9. 'Discussie over ultrabewerkte voeding hindert de voortgang in herformulering'
  10. Martijn Versteegh van Albert Heijn: 'Productontwikkelaars die spraakmakende gezondere en duurzamere producten ontwikkelen, hebben we hard nodig'
  11. Bakker ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled brouwgraan
  12. Onderzoekers vragen Nederlanders wat ze vinden van ultrabewerkte voeding
  13. Handig overzicht: hoe de smaak van plantaardige alternatieven kaas te verbeteren
  14. Herformulering is niet genoeg: 6 drempels bij de ontwikkeling van een gezond voedingsassortiment
  15. Handig overzicht: wat willen consumenten als het gaat om gezonde voeding?
  1. Productinnovaties juni en juli: Go Vega!, Macadamia olie en Wilhelmina's frisse producten
  2. De toekomst van de verpakkingsketen: wanneer wordt plastic afvalberg een goudmijn?
  3. Handig overzicht: 3x duurzaamheid en 3x gezondheid bij Albert Heijn
  4. Handig overzicht: productontwikkeling met reststromen
  5. 'Nutri-Score goedbedoeld, maar houdt wereld ultrabewerkte voeding in stand'
  6. Zo denken Amerikanen over ultrabewerkte voeding: 5 inzichten
  7. Van ingrediënten tot keurmerken: Wat moet een productontwikkelaar weten over duurzaamheid?
  8. Ingrediënten uit upcycling het nieuwe normaal? Alleen bij betere afzetmogelijkheden
  9. 'Liever een beetje greenwashing, dan geen communicatie over duurzaamheid': 6 ontwikkelingen in ecolabeling
  10. 'Productontwikkelaars moeten zich verdiepen in de mogelijkheden van Artificial intelligence'
  11. Terugblik: het Food Future Event in beeld
  12. Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt aan bij actuele trends productontwikkeling
  13. 'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om zich te bewijzen' (podcast)
  14. Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie en discussie op mijn vakgebied'
  15. Van NAPV tot Nutri-Score: dit zijn de dilemma's bij productverbetering