Gezond en duurzaam eten: volgens vele trendlijsten staat dat hoog op de agenda van de consument: zie lijst 1, lijst 2 en lijst 3. Maar wat betekent het voor de productontwikkelaar? Letten op vezels, op minder bewerkte ingrediënten of misschien meer gepersonaliseerde voeding? En helpt de opkomst van AI hierbij?
De potentie van personalized nutrition
Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert vertellen over de rol van AI, educatie van de consument en de kansen van 3D-printen:
Gezonde productontwikkeling
Gezonde productontwikkeling gaat vaak over minder zout en minder suiker, maar steeds vaker gaat het om meer vezels. Lastig daarbij is om smaak en textuur goed te houden. Bekijk deze artikelen om te zien hoe bedrijven met dit dilemma omgaan:
Meer over gezondheid op Food Future Event
Gezonde voedingsmiddelen ontwikkelen is een belangrijk doel voor vele productontwikkelaars. Maar wat is gezond en is gezondheid voor iedereen anders? TNO-onderzoeker Suzan Wopereis werkt aan het kwantificeren van gezondheid en effecten van leefstijl op gezondheid. Op het Food Future Event op 3 oktober verzorgt ze een keynote waar ze ingaat op de volgende onderwerpen:
-Wat zijn de nieuwste inzichten in het effect van voeding op de gezondheid?
-Is de belofte van personalized nutrition eindelijk uitgekomen?
-Hoe kun je leefstijl inzetten in de behandeling en wat betekent bijvoorbeeld de populariteit van nieuwe afslankmedicijnen voor de gezondheid en daarmee voor voedingsmiddelen?