Nestlé introduceert 'KitKat Tablets' en verdubbelt productiecapaciteit

Nestlé introduceert 'KitKat Tablets' en verdubbelt productiecapaciteit
Beeld: Nestlé

Nestlé introduceert drie chocoladerepen in de smaken Double Chocolate, Hazelnut en Salted Caramel. De KitKat Tablets worden geproduceerd in een nieuwe fabriek in Bulgarije. De producent vertelt aan VMT over het ontwikkelingsproces en de nieuwe productielijn.

In Sofia (Bulgarije) kunnen ongeveer 70 mensen extra aan de slag in de nieuwe fabriek van Nestlé. KitKat is één van de grootste merken van Nestlé en maakt sinds 1911 chocolate crisps. De dunne wafels zijn misschien wel omhuld in een laagje chocolade, maar tot voor kort had KitKat geen chocoladerepen in zijn portfolio. “Chocoladerepen zijn het op één na grootste segment in de zoetwarenindustrie. Voor Nestlé was het daarom een ‘big bet’ om deze overstap te maken”, vertelt Guillaume le Cunff, CEO Nestlé Europe, aan VMT. In totaal heeft het drie jaar geduurd om het product te ontwikkelen. Het bedrijf investeerde zowel in het uiterlijk van de chocoladereep, als in de sensorische eigenschappen.

Introductie Nederland

Alle KitKat Tablets voor de Europese markt zullen uit de fabriek in Sofia komen. De chocoladerepen zijn al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Bulgarije. Aankomend jaar zullen de producten in nog 27 andere Europese landen uitrollen. In Nederland liggen de chocoladerepen later dit jaar in de schappen.

Nieuwe productielijn, veel ontwikkeling

Voor de ontwikkeling van de KitKat Tablets maakte Nestlé gebruik van het R&D centrum in York, Verenigd Koninkrijk. Het duurde drie jaar om het volledige concept uit te werken. De nieuwe fabriek in Sofia is sinds november 2024 werkzaam.

VMT kreeg een rondleiding binnen de fabriek en sprak met Louisse Barret, Head of R&D bij Nestlé, over de ontwikkeling van de nieuwe chocoladerepen. Een uitgebreid artikel over het ontwikkelproces en de productielocatie volgen later op VMT.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesVernieuwd Handboek Additieven: 11 tips van de NVWA
  2. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  3. 'Probiotica' als gezondheidsclaim? Zo luidt de uitspraak van de Europese Ombudsman
  4. Vleesvervangers ultrabewerkt? 'We kunnen minder bewerkte varianten ontwikkelen die op vlees lijken'
  5. Voor abonneesZorgelijk: 3 doden en meer dan 100 zieken door voedselvergiftiging in verzorgingshuizen
  6. Hein Schumacher vertrekt als topman Unilever
  7. Zwanenberg: 'Door processing kunnen we meer grondstoffen benutten en verwaarden'
  8. Voor abonneesZiekenhuisopnames door besmet voedsel verdubbeld in 2024
  9. GesponsordSite Support: De flexibele oplossing voor een veranderende markt
  10. Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'
  1. Onbewerkt en toch smeuïg: hoe TastyBasics er zonder boter en suiker ingaat
  2. 'Voedselindustrie moet eerlijke prijzen betalen voor boerenproducten'
  3. Voor abonneesWebinar terugkijken: de authenticiteit van (biologische) producten bepalen
  4. Voor abonneesNVWA Handboek Aroma's: 10 belangrijke punten op een rij
  5. Albert Heijn brengt blauwe bessen terug: nieuw land van herkomst
  6. GesponsordZekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria monocytogenes
  7. Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van efficiëntie en productkwaliteit?'
  8. Voor abonneesStappenplan: microbiologische veiligheid van insecten tijdens kweek en verwerking
  9. EFSA nam proceswater onder de loep en komt met tool voor beheersing ervan
  10. Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De Nieuwe Melkboer denken van wel