productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. (Foto: Koos Groenewold)Voor abonnees
Voor abonnees
Innovatie

Voor abonnees Food Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor...

Europese wetgeving vormt soms een obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Een lezing van Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

Deze foto is door VMT gegenereerd met behulp van AIVoor abonnees
Voor abonnees
Innovatie

Voor abonnees Visie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025

Welke ontwikkelingen heeft de voedingsindustrie doorgemaakt in 2024? De redactie van VMT kijkt terug op het afgelopen jaar. Waar heeft de voedingsindustrie naar inzien van de redactieleden de tanden in gezet? En welke onderwerpen verwachten de redacteuren in 2025 voor de boeg te hebben?

productontwikkeling

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten.

Young R&D

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

  1. Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor nieuwe grondstoffen?'
  2. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  3. Nieuw product ontwikkelen? 4 trends om in de gaten te houden voor 2025
  4. Zo spelen 10 drankenproducenten in op trends: focus op functionele ingrediënten
  5. 15 startup innovaties op de SIAL: van cacao- en koffievervangers tot rijstvrije sushirijst
  6. Heineken bouwt r&d-centrum in Zoeterwoude
  7. Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot hersluitbare blikjes
  8. Innova top 10 trends 2025: dit verwachten consumenten van ingrediënten, plantaardig en van AI
  9. Productinnovaties oktober: biologische ontbijtgranolamix en bioscooppakket bier, popcorn en voucher
  10. R&D'er over wetgeving: 'Sommige wetten zijn al achterhaald voordat ze ingaan'
  11. Van supermarktkeuken naar gaarkeuken: zo wil deze startup 'Unilever van de nieuwe generatie' worden
  12. Voor abonneesZo ontwikkelt deze producent nieuwe dranken met AI: 'Het biedt een goede basis'
  13. Foodtrends 2025 met fooddesigner Marielle Bordewijk: 'Zoek de grotere trends achter de kortstondige hypes, die zijn er zeker'
  14. Vet verlagen door toevoegen van champignons? Puree kan tot 41% vet verminderen
  15. Rondje innovaties SIAL: vooral eiwitverrijking, functionele ingrediënten en konjak
  1. Van Delft zet met innovatie in op jaarrond en wereldwijd kruidnoten: 'Elke smaak kan op of in een kruidnoot'
  2. Directeur FNLI reageert op kabinetsplannen: 'Door netcongestie staat zo'n 80% van CO2-besparingen op de tocht'
  3. XXL Nutrition en Zuivelhoeve werken samen aan eiwitrijke productlijn
  4. Voor abonneesVan idee naar schap: 'Het supermarktschap halen is lastig, maar niet onmogelijk'
  5. Dit zijn de winnaars van de SIAL Innovation Awards
  6. Productinnovaties september: pistache- en kardamom buns
  7. Startup wil met chocolade 'rust creëren in drukte': 'Er is oneindig veel mooie wijn, maar weinig luxe chocolade'
  8. Voor abonneesFoodproducenten uiten kritiek op Nutri-Score bij tv-programma Kassa: 'Weghalen logo was lastige, maar weloverwogen keuze'
  9. Food Future Event 2024 voor de productontwikkelaar: hoor insights van Albert Heijn, Peel Pioneers, Lowlander en Riedel (update)
  10. Food Future Event: Deze 6 thema's zijn belangrijk voor productontwikkelaars
  11. Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het onderwerp ultrabewerkte voeding om?
  12. Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen
  13. Succesvolle conceptontwikkeling? 'Leuke, hippe, nieuwe producten belanden vaak in de 2-eurobak in de supermarkt'
  14. De paradox van gen Z: van shoppen bij Primark tot havermelkcappuccino on the go (podcast)
  15. Vezeltechnologie biedt alternatief voor getextureerde plantaardige eiwitten