Vallen vleesvervangers onder de ultrabewerkt? Wat vinden Nederlanders van dit onderwerp? Het is een onderwerp dat de productontwikkelaar direct raakt. VMT besteedt uiteraard ook aandacht aan het onderwerp. In de collectie Ultrabewerkte voeding op vmt.nl vind je alle artikelen die we hebben geschreven over dit onderwerp. Ook staat er informatie over hoe experts over dit onderwerpen nadenken.
Focus op ultrabewerkte voeding
Een van de meest recente artikelen is een discussie tussen Vlaamse voedingskundigen en voedingstechnologen. Ze kijken anders naar voeding, zo bleek tijdens een levendig debat van Fevia in Antwerpen. De gezondheidsdeskundigen vinden dat de voedingstechnologen te weinig oog hebben voor de gezondheidseffecten van de voedingsmatrix en voedingspatronen. Voedingstechnologen vinden de focus op ultrabewerkte voeding misplaatst.
Ultrabewerkt op het Food Future Event
Ook op het Food Future Event op 3 oktober komt het onderwerp aan bod in een paneldiscussie. Het panel bestaat uit: Jan Buining, oprichter van Tasty Basics, Robert Koel, productontwikkelaar Zwanenberg en Kees de Graaf, Emeritus-hoogleraar en oud-projectleider Restructure.