Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het onderwerp ultrabewerkte voeding om?  

Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het onderwerp ultrabewerkte voeding om?  

Ultrabewerkte voeding een term die doet al een aantal jaar de ronde. In het afgelopen jaar won het flink aan aandacht door de publicatie van wetenschappelijke artikelen. Wat zijn de voor- en nadelen van ultrabewerkte voeding? Hoe gaan productontwikkelaars om met dit onderwerp?

Vallen vleesvervangers onder de ultrabewerkt? Wat vinden Nederlanders van dit onderwerp? Het is een onderwerp dat de productontwikkelaar direct raakt. VMT besteedt uiteraard ook aandacht aan het onderwerp. In de collectie Ultrabewerkte voeding op vmt.nl vind je alle artikelen die we hebben geschreven over dit onderwerp. Ook staat er informatie over hoe experts over dit onderwerpen nadenken.

Focus op ultrabewerkte voeding

Een van de meest recente artikelen is een discussie tussen Vlaamse voedingskundigen en voedingstechnologen. Ze kijken anders naar voeding, zo bleek tijdens een levendig debat van Fevia in Antwerpen. De gezondheidsdeskundigen vinden dat de voedingstechnologen te weinig oog hebben voor de gezondheidseffecten van de voedingsmatrix en voedingspatronen. Voedingstechnologen vinden de focus op ultrabewerkte voeding misplaatst.

Ultrabewerkt op het Food Future Event

Ook op het Food Future Event op 3 oktober komt het onderwerp aan bod in een paneldiscussie. Het panel bestaat uit: Jan Buining, oprichter van Tasty Basics, Robert Koel, productontwikkelaar Zwanenberg en Kees de Graaf, Emeritus-hoogleraar en oud-projectleider Restructure.

Bekijk het hele programma van het Food Future Event

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Desinfectiemethode mineraalwater Vittel en Perrier illegaal? Franse Foodwatch klaagt Nestlé aan
  2. GEA en Believer Meats willen kweekvlees efficiënt en goedkoop produceren
  3. Voor abonneesProducenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het verwerken niet aantrekkelijk'
  4. Farm to Fork-strategie teleurstelling voor duurzame etikettering? Dit is de huidige stand van zaken
  5. 10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid
  6. Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet comfortabel bij voelt?
  7. 18/11/2024 | Future of Nutrition Summit
  8. Voor abonneesSchimmel op voedingsmiddelen: wanneer weggooien en wanneer verwijderen
  9. Aanscherping handelsnormen groenten en fruit per 1 januari 2025: hier moet je als levensmiddelenbedrijf op letten
  10. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  1. Voor abonneesAshwagandha-supplementen mogelijk gevaarlijk voor gezondheid
  2. Consumentenbond: 'Supermarkten strooien met niet-bestaande, achterhaalde of twijfelachtige prijsverlagingen'
  3. Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen
  4. Quality Time met IJsbrand: Sinaasappel met fungicide (video)
  5. Voor abonneesSalmonella-uitbraak in 9 staten van de VS
  6. Safe met Roos: CSRD-wetgeving doorbraak of administratieve last?
  7. Voor abonneesTarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?
  8. Voor abonnees'Ontbossingswet EU zet kleine boeren wereldwijd buitenspel'
  9. Opkomend voedselveiligheidsrisico door klimaatverandering? EFSA oordeelt over Vibrio
  10. Koffie- en theegigant vreest ontbossingswetgeving: 'landen riskeren dat export wordt geblokkeerd'