Vele startups maken ingrediënten uit reststromen: van biergist tot sinaasappelschillen. Deze ingrediënten vinden een toepassing in voedingsmiddelen, maar het kan altijd meer, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde Position PaperUpcycled Food and Ingredients.
Van ingrediënten...
In deze artikelen vertellen 5 bedrijven hoe zij ingrediënten maken uit reststromen:
... tot eindgebruikers
Deze geupcyclede ingrediënten vinden hun weg in eindproducten. Dit zijn een aantal voorbeelden:
Food Future Event
Geupcyclede ingrediënten gebruiken als productontwikkelaar. Duurzaam zijn ze zeker. Maar voor succesvolle productontwikkeling vragen foodbedrijven om een constante kwaliteit en een groot volume. Is dat altijd haalbaar? Wat is nodig in de hele keten om deze ingrediënten zo goed mogelijk te gebruiken?
Tijdens het Food Future Event op 3 oktober vertellen 2 ingrediëntenleveranciers en 1 afnemer hoe zij met dit onderwerp omgaan:
Sprekers:
Bas van Wieringen - Mede-oprichter van Peel Pioneers
Madeleine Gielens - oprichter MaGie Creations
Frederik Kampman - Founder & Chief Botanical Officer bij Lowlander
Stefan Baecke - Oprichter Yespers
Bekijk het hele programma van het Food Future Event met sprekers van onder andere Albert Heijn, Riedel en Verstegen Spices & Sauces.