Handig overzicht: productontwikkeling met reststromen

Handig overzicht: productontwikkeling met reststromen

Geupcyclede ingrediënten gebruiken als productontwikkelaar. Duurzaam zijn ze zeker. Maar waar lopen productontwikkelaars tegen aan als ze met deze ingrediënten werken? In dit artikel een aantal praktijkcases op een rij.

Vele startups maken ingrediënten uit reststromen: van biergist tot sinaasappelschillen. Deze ingrediënten vinden een toepassing in voedingsmiddelen, maar het kan altijd meer, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde Position PaperUpcycled Food and Ingredients.

Van ingrediënten...

In deze artikelen vertellen 5 bedrijven hoe zij ingrediënten maken uit reststromen:

... tot eindgebruikers

Deze geupcyclede ingrediënten vinden hun weg in eindproducten. Dit zijn een aantal voorbeelden:

Food Future Event

Geupcyclede ingrediënten gebruiken als productontwikkelaar. Duurzaam zijn ze zeker. Maar voor succesvolle productontwikkeling vragen foodbedrijven om een constante kwaliteit en een groot volume. Is dat altijd haalbaar? Wat is nodig in de hele keten om deze ingrediënten zo goed mogelijk te gebruiken? 

Tijdens het Food Future Event op 3 oktober vertellen 2 ingrediëntenleveranciers en 1 afnemer hoe zij met dit onderwerp omgaan:

Sprekers:
Bas van Wieringen - Mede-oprichter van Peel Pioneers

Madeleine Gielens - oprichter MaGie Creations

Frederik Kampman - Founder & Chief Botanical Officer bij Lowlander

Stefan Baecke - Oprichter Yespers

Bekijk het hele programma van het Food Future Event met sprekers van onder andere Albert Heijn, Riedel en Verstegen Spices & Sauces.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.