Gesponsord

Voorkom ijs en sneeuw in koel- en vrieshuizen

Voorkom ijs en sneeuw in koel- en vrieshuizen

In de koelopslag van voedingsproducten is het reguleren van vochtigheid cruciaal. Het handhaven van een stabiel klimaat is onmisbaar voor het behoud van productkwaliteit, het garanderen van veiligheid binnen de faciliteit en het minimaliseren van operationele kosten.

Of een product nu opgeslagen dient te worden bij vriestemperaturen of alleen bij gekoelde condities, zoals in een reguliere koelkast, het behoud van kwaliteit en versheid is in gekoelde opslag van groot belang. Hierbij is niet alleen temperatuurbeheersing essentieel, maar ook de regulering van de relatieve vochtigheid. Volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie dient de luchtvochtigheid onder de 60% R.V. (- 22 tot +2 °C) te blijven.

Hoe houd je een gekoelde ruimte vochtvrij?

Door een ontvochtigingsoplossing van Munters te gebruiken, beheers je de relatieve vochtigheid. Dit garandeert conformiteit met strikte gezondheidsstandaarden, zoals in de voedsel- en farmaceutische sector, en blijft de productkwaliteit op langere termijn gehandhaafd, waardoor producten maximaal houdbaar zijn. Met de ontvochtiger van Munters hou je de luchtvochtigheid het hele jaar door onder controle, ongeacht de omgevings- of weersomstandigheden.

Optimaliseer de veiligheid en werkcondities in koelruimtes

In koelruimtes zijn veiligheid en efficiëntie cruciaal. Toch zijn er uitdagingen die de veiligheid van de medewerkers in koelhuizen in gevaar brengen.

Wil je jouw koel- en vriesopslag verbeteren? Munters maakte een white paper met handige informatie en tips om je faciliteit te upgraden.

Werkomgeving in de vriesruimte verbeterd

Visbedrijf Quisquater & Co is zo'n organisatie die zijn werkomgeving heeft verbeterd. Het bedrijf besloot uit te breiden met extra vriescapaciteit, maar de hoge vochtigheid in de omgeving van de nieuwe vriescel zorgde voor diverse uitdagingen. IJs en sneeuw vormden zich op de vloer van de vriescel, de rekken waar de vis en zeevruchten werden bewaard en op de producten zelf. Dat bracht potentiële risico’s voort op vlak van werkveiligheid, hygiëne en kruiscontaminatie. Om deze uitdagingen aan te pakken, kwamen ze bij Munters uit.

Door de totaaloplossing verdween het ijs en de sneeuw op de vloer, de rekken en op de producten in de vriescel.
Door de totaaloplossing verdween het ijs en de sneeuw op de vloer, de rekken en op de producten in de vriescel.

"Meteen na de installatie van de totaaloplossing van Munters merkten we een enorm verschil. Het ijs en de sneeuw in de vriezer verdwenen als sneeuw voor de zon. En de temperatuur in de productieruimte steeg van -2 ºC naar de gewenste +10 ºC. Zo creëerden we een aangenamere, veiligere en hygiënischere werkomgeving voor zowel onze producten als onze medewerkers, wat resulteerde in een verhoogde motivatie en minder ziektedagen. Ons personeel waardeert dat enorm", legt Quisquater Managing Director Maxim Seghers uit.

Dit artikel is gesponsord door Munters.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Aan tafel Alaska #2: Straks allemaal aan de zeewier in plaats van een visje?
  2. Zoetstoffen van monkfruit geen novel food meer in Verenigd Koninkrijk
  3. FAVV: België was stukje voedselveiliger in 2023
  4. Voor abonneesTrichinella-uitbraak maakt 20 mensen ziek in Argentinië
  5. Zo denken Amerikanen over ultrabewerkte voeding: 5 inzichten
  6. Voor abonneesEFSA: "Langdurige listeria-uitbraak in meerdere landen is gekoppeld aan de consumptie van visproducten"
  7. Voor abonneesIndustrieel frituren: welke procescontaminanten kom je tegen en wat doe je eraan?
  8. 'Over plantaardige eiwitten is nog zoveel te leren, er zijn zoveel verschillende soorten'
  9. Ook Picnic en Spar maken werk van minder dierlijk en meer plantaardig
  10. Voor abonneesUitbraken botulisme met veel zieken in Moskou, een zieke in Australië en een grote recall in de VS
  1. Van ingrediënten tot keurmerken: Wat moet een productontwikkelaar weten over duurzaamheid?
  2. Voor abonneesFrankrijk introduceert nieuw logo: is dit de 'Nutri-Score' voor herkomstetikettering?
  3. Verkoop zuivelalternatieven keldert: oneerlijke concurrentie door verbruiksbelasting?
  4. Twee auditors over het vak: 'Audit is net APK-keuring, maar dan met menselijk contact' (podcast)
  5. Streepjescode bestaat 50 jaar, maar QR-code lonkt
  6. Update: Onbegrip in Kamer over uitzonderingen op stroomstootverbod
  7. Gezondheid kant-en-klaarmaaltijden blijft punt van zorg, maar supermarkten sleutelen eraan
  8. Belgische recalls en waarschuwingen juni: salami met salmonella, glas in fruitbeleg, champignons met botulismetoxine
  9. Ingrediënten uit upcycling het nieuwe normaal? Alleen bij betere afzetmogelijkheden
  10. Wageningse eivervanger van biergist maakt debuut in VS op IFT FIRST