Voorkom ijs en sneeuw in koel- en vrieshuizen

Voorkom ijs en sneeuw in koel- en vrieshuizen

In de koelopslag van voedingsproducten is het reguleren van vochtigheid cruciaal. Het handhaven van een stabiel klimaat is onmisbaar voor het behoud van productkwaliteit, het garanderen van veiligheid binnen de faciliteit en het minimaliseren van operationele kosten.

Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van brood

Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van...

Vacuüm koelen is de nieuwste techniek in het broodbereidingsproces. Het zorgt voor stand in het product en bespaart energie bij bakker en consument. Hoe werkt het, welke receptuur is nodig en wat verandert er aan het bakproces?

De desinfectiemiddelen die worden gebruikt om een fabriek te reinigen, hebben maar een beperkte werkingsduur

Zo verlaag je kiemgetallen en bestrijd je listeria met...

Het lijkt zo simpel. Als je bacteriën niet wil laten uitgroeien, moet je ze geen water geven. Maar wat zijn de gevaren van een te hoge luchtvochtigheid nu eigenlijk? André van Zutphen van Munters en hygiënisch ontwerp expert Wouter Burggraaf leggen het tijdens het Food Safety Event uitgebreid uit.

FAVV helpt voedingsbedrijven het hoofd koel te houden

FAVV helpt voedingsbedrijven het hoofd koel te houden

Of je het aanhoudende warme weer nu leuk vind of niet, gepaste maatregelen zijn noodzakelijk om de voedselveiligheid ook tijdens een hittegolf te waarborgen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) publiceerde deze week zeven adviezen voor voedingsbedrijven om het hoofd (en hun producten) koel te houden.

Kinderen krijgen vaker voedselinfecties omdat ouders de koelkast uitzetten

Kinderen krijgen vaker voedselinfecties omdat ouders de koelkast...

De Voedselbanken in Groot-Brittannië zien signalen dat kinderen vaker voedselinfecties oplopen. Dit zou kunnen komen omdat ouders besparen op de hoogopgelopen energiekosten door 's nachts de koelkast uit te zetten.

Vacüum koelen bij een korter bakproces, zorgt ervoor dat het product niet terugzakt maar standhoudt, zoals op de foto links. Foto's: Weber Cooling.

Zo bak je brood door te koelen: een vacuüm gekoeld product zakt niet...

Vacuüm koelen zorgt ervoor dat brood dat uit de oven komt zijn vorm en volume behoudt, een krokantere korst krijgt en een zeer malse kruim. De methode levert energiebesparing op en verlengt de houdbaarheid van brood.