reststromen

Grootschalig bierbostel verwerken? MaGie Creations en Looop willen...

Startup MaGie Creations en reststroomverwaarder Looop slaan de handen ineen om samen de grootschalige verwerking van bierbostel tot ingrediënten voor de voedingsindustrie te realiseren.

Voor brood zijn grenswaarden opgesteld voor natrium, verzadigd vet, mono- en disachariden en vezelgehalte.
Brood

Zo verspillen supermarkten steeds minder brood

De hoeveelheid retourstromen van brood vanuit supermarkten is afgenomen met 40% ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de NVB monitor brood- en banketverspilling 2023.

Mycelium van de oesterzwam
ingredienten en grondstoffen

Mycelium: een eiwitrijk en duurzaam alternatief voor vlees?

Er zijn steeds meer producten beschikbaar waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Het assortiment verse paddenstoelen in de retail breidt zich langzaam uit. Wat over het hoofd wordt gezien, is het deel van de schimmel dat verantwoordelijk is voor hun groei: het mycelium. Dit netwerk van schimmeldraden vormt niet alleen de basis voor de groei van paddenstoelen, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de voedseltransitie.

Fruit

Trend megagezond is over: SUNT wil met andere merknaam 'bewuste...

Bakers & Bananas is het nieuwe merk van het bedrijf. Naast glutenvrij bananenbrood, breiden zij hun arsenaal van bananenproducten uit met een bananenbroodreceptuur voor zoals ze zeggen: de 'bewuste massa'.

Voor abonnees
Voor abonnees
Wetgeving

Voor abonnees VMT 6 (2024): Wetgeving duurzaamheid

Duurzaamheid is voor voedselproducenten geen keuze meer, maar onderdeel van wetgeving. Hoe ga je om met reststroomverwerking? Wat is de laatste stand van zaken voor verpakkingen? En wat zijn tips voor de aankomende CSDDD-wetgeving? Dit en meer in dit themanummer.

Food Future Event

Food Future Event 2024 voor de productontwikkelaar: hoor insights van...

Wat zijn de nieuwste inzichten van de invloed van leefstijl op de gezondheid, wat moet een productontwikkelaar weten over duurzaamheidskeurmerken en hoe kijkt retailer Albert Heijn aan tegen gezondheid en duurzaamheid? Ultrabewerkte voeding: hoe moet een productontwikkelaar hiermee omgaan? Plantaardige alternatief voor kaas: gezond en/of lekker? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Future Event op donderdag 3 oktober 2024.

  1. Voor abonneesProducenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het verwerken niet aantrekkelijk'
  2. Revyve speelt in op vraag naar glutenvrije eivervanger
  3. Fruitleverancier levert exclusief fruit voor nieuwe fabriek food scale-up Yespers
  4. Zo bouwt PeelPioneers een nóg grotere schillenfabriek: 'Uiteindelijk mag niks meer in de verbrandingsoven verdwijnen'
  5. Ingrediënten uit reststromen: wat kan de productontwikkelaar ermee?
  6. Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?
  7. Bakker ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled brouwgraan
  8. Voor abonneesStartup maakt likeur van reststromen: ''Afval' heeft vaak nog veel waarde'
  9. Wijn van tafeldruiven? Rotterdam Urban Winery lanceert circulaire wijn
  10. Handig overzicht: productontwikkeling met reststromen
  11. Ingrediënten uit upcycling het nieuwe normaal? Alleen bij betere afzetmogelijkheden
  12. In beeld: dit was het Food Law Event 2024
  13. Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving
  14. Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront
  15. Te rijpe banaan belandt in koekje bij Albert Heijn
  1. Voor abonneesMozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom
  2. Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd drankje
  3. Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten wat natuurazijn is'
  4. MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel rond'
  5. Voedsel van de toekomst in ogen van studenten: van kalmerende chocola tot smaakcapsules
  6. Zuivelproducent Arla voert lactose-reststroom aan insecten
  7. Gesponsord(Wikkel)folie als afval is niet ingewikkeld
  8. Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit
  9. Groente- en fruithandelaar wil grootschalig reststromen kasgroente verwerken
  10. Functionaliteit aspergevezels verbeteren? Nat malen helpt, zeggen onderzoekers
  11. Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor producenten
  12. Voedselverspilling tegengaan? Deze collectie laat zien wat er mogelijk is
  13. Rijst hersorteren betekent verduurzamen: 'We hebben de helft minder afval'
  14. Sunt gaat ook bananen uit retail verwerken: 'Het is complexer dan de havens, maar we gaan ervoor'
  15. Safe met Michelle:  'Oh, dat kunnen we makkelijk reworken'