Gesponsord

(Wikkel)folie als afval is niet ingewikkeld

(Wikkel)folie als afval is niet ingewikkeld

In de voedingsindustrie ontstaat een aanzienlijke hoeveelheid verpakkingsafval, waaronder kartonnen dozen, plastic zakken, wikkelfolie en voedingsresten. Tegelijkertijd groeit het bewustzijn van klanten omtrent duurzaamheid, en neemt de vraag naar transparantie toe. Hierdoor wordt het voor de voedingsindustrie steeds urgenter om een duurzame oplossing te vinden voor al het afval dat vrijkomt.

Veel bedrijven zien in dat een duurzame oplossing begint bij het voorkomen en scheiden van afval. Ze hebben vaak te maken met restmateriaal als papier, karton, folies en plastic verpakkingen. Enkel als deze materialen apart worden gehouden van andere afvalstromen, kan het worden gerecycled. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee: afvalstromen hebben waarde.

Waste-to-product

Afvalverwerker Renewi zamelt verschillende afvalstromen in en zorgt dat dit afval een nieuw leven krijgt. Recyclen wordt zo doorgeven. Het meest voorkomende afval wordt per stroom ingezameld en verwerkt/gerecycled. Altijd met oog op duurzaamheid en circulariteit. Dat gebeurt door afval om te zetten in grondstoffen.

Containers voor specifieke afvalstromen

Als ondernemer in de voedselindustrie is het belangrijk dat je werkt op een maatschappelijk verantwoorde manier en zo direct bijdraagt aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen in de branche.

Bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi kan je (rol)containers huren, met één of meerdere afvalstromen, die geschikt zijn voor het afval in de sector. Hierdoor bestaat er altijd een op maat gemaakte oplossing. De chauffeurs zorgen dat de containers op locatie worden geleverd en weer op tijd worden geledigd en afgevoerd, de locatie en datum worden in overleg bepaald.

Concreet bewijs

Zo kan afval op een veilige en hygiënische manier gescheiden worden, met bijkomend een mogelijk financieel voordeel. Tevens worden beloftes op het gebied van mvo, duurzaamheid of circulariteit hiermee onderbouwd met concreet bewijs.

Wilt u weten welke container past bij uw bedrijf? Of meer weten over het inzamelen, verwerken en recyclen van uw afval? Dan geeft Renewi u graag vrijblijvend advies.

Dit artikel is gesponsord door Renewi.

Gesponsord
Gesponsord
Reiniging en desinfectie

Gesponsord Milieuvriendelijk en veilig desinfecteren zonder gevaarlijke...

Besmette voedingsmiddelen brengen gezondheidsrisico's voor consumenten met zich mee en daarnaast levert het een bedrijf vaak negatieve media-aandacht en imagoschade op. Daarom zijn er protocollen om besmettingen tegen te gaan en wordt er altijd gekeken naar verbeteringen in het schoonmaakproces. Eén van die verbeteringen is het desinfecteren van het schoonmaakwater zelf. En dit kan op een milieuvriendelijke en veilige manier, zonder het gebruik van gevaarlijke chemicaliën.

Persluchtkwaliteit in het productieproces controleren. Gesponsord
Gesponsord
Voedselveiligheid

Gesponsord 'Perslucht is een serieuze contaminatiebron'

Voedselindustrie is zich onvoldoende bewust van de risico's: amper 10% meet perslucht op olie, stof, vocht en bacterie

Voedselverspilling

Voorkom voedselverspilling door validatie 'Houdbaarheid van zestig...

Voedselverspilling heeft zowel economische als ecologische gevolgen en er is steeds meer aandacht voor het voorkomen ervan. Producenten van kant-en-klare levensmiddelen kunnen een belangrijke rol spelen bij het verminderen van voedselverspilling, onder meer door de houdbaarheid van hun producten goed te borgen en zelfs te verlengen. Hoe dat kan, vertelt Hanna van Gool, projectleider microbiologie binnen het Challenge Team van Eurofins Food Safety Solutions in Deventer. 

Ron De Keersmaeker, director processing solutions & equipment bij Tetra Pak.Gesponsord
Gesponsord
plantaardige eiwitten

Gesponsord Innoveren met voedingsmiddelen in poedervorm 'Een meer betrouwbaar...

Bij het verwerken van voeding in poedervorm dienen verschillende uitdagingen zich aan bij het produceren ervan. Of het nu gaat om poeders op basis van melk-, wei- of plantaardige ingrediënten, of gespecialiseerde voedingsmiddelen en dranken in poedervorm. Dan wil je dat voedselveiligheid, hygiëne, traceerbaarheid en omgang met allergenen waterdicht zijn.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Webinar

12-03 | VMT webinar Food Safety by Design

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta
Fabriek van de Toekomst

Cloetta gaat toch geen duurzame snoepfabriek in Roosendaal bouwen

Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta, fabrikant van snoepmerken zoals Red Band, Venco en Lonka, ziet af van de duurzame snoepfabriek in Roosendaal.

Gesponsord
Gesponsord
Audit

Gesponsord Voedselveiligheidsaudits zijn een blijvertje: hoe haal je er meer...

Voedselveiligheidsaudits spelen een essentiële rol bij het controleren van de naleving van veiligheidsnormen en het behouden van het vertrouwen van de consument. Hoewel audits vaak worden gezien als een noodzaak om aan de wettelijke vereisten te voldoen, ligt hun echte waarde in wat bedrijven met de bevindingen doen nadat de audit is voltooid.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

Voor abonnees
Voor abonnees
Energietransitie

Voor abonnees Zo kan de foodindustrie stappen zetten in energietransitie

Het elektriciteitsnet in Nederland zit vol waardoor voedingsproducenten op korte termijn nauwelijks kunnen overstappen van aardgas op groen stroom. Volgens Rabobank kunnen producenten desondanks al starten met energietransitie. Dit zijn 4 voorstellen die de bank aandraagt.

Voor abonnees
Voor abonnees
Duurzaamheid

Voor abonnees Duurzaamheidsscores berekenen? Deze tools helpen daarbij

Dit artikel biedt een overzicht van een aantal tools waarmee foodbedrijven een duurzaamheidsscore kunnen berekenen. Dit is geen uitputtende lijst maar een overzicht van een aantal tools die op dit moment in de foodsector worden gebruikt.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Bacteriën verschansen zich in 'multiculturele' biofilms: onderzoek naar hardnekkige boosdoeners
  2. Voor abonneesWebinar terugkijken: Zo bereid je je goed voor op de CSRD-wetgeving
  3. Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie en discussie op mijn vakgebied'
  4. Importbeperkingen Oekraïens graan opgeschort in EU na maatregelen Kyiv
  5. Duitse regering werkt aan wet tegen krimpflatie
  6. De bron van listeriose was voor het tweede jaar dezelfde gerookte zalm en forel
  7. Coca-Cola draait proef met kartonnen omverpakking die plastic krimpfolie vervangt
  8. Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering van tussendoortjes
  9. Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit
  10. Tortilla's de vermoedelijke veroorzakers van botulisme
  1. Gezondheidsrisico voor miljoenen Europeanen met teveel bisfenol A in hun lichaam
  2. NVWA voor de rechter gedaagd over overbevissing en visfraude
  3. Voor abonneesEx-auditor én QA-manager over audit: 'Certificeringen missen vaak aansluiting met praktijk'
  4. Ferrero vindt opnieuw Salmonella in hun Belgische productielocatie
  5. Gezond eten vaak te duur en ongezond vaak té lekker
  6. Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen
  7. Drankensector behaalt doel Nationaal Preventieakkoord: 'Er zit 34% minder suiker in frisdranken'
  8. Verpakkingswetgeving: dit komt eraan voor voedingsproducenten
  9. Van NAPV tot Nutri-Score: dit zijn de dilemma's bij productverbetering
  10. Hepatitis E-zieken mogelijk veroorzaakt door onvoldoende verhit varkensvlees