Gesponsord

Plukon optimaliseert hygiëne en productie met de Flexxomatten van Flexxolutions

Plukon optimaliseert hygiëne en productie met de Flexxomatten van Flexxolutions
QA-manager bij Plukon Johanna Messchendorp: “Het is prettig samenwerken met een partner die onze praktijk begrijpt en meedenkt in oplossingen.”

Hygiëne is cruciaal in de pluimveesector. Om risico's te minimaliseren, worden er bij Plukon, producent en leverancier van gevogelte, maaltijden, salades en maaltijdcomponenten aan de Europese retail, strenge hygiënemaatregelen toegepast in alle fasen van het productieproces. De Flexxomat van Flexxolutions speelt hierin een belangrijke rol. 'Je voorkomt er heel veel mee!'

De desinfectiematten helpen Plukon om de insleep van micro-organismen van buitenaf te voorkomen en dragen bij aan het minimaliseren van microbiologische contaminatie in de productieomgeving, vertelt QA-manager Johanna Messchendorp. “De innovatieve Flexxomatten reinigen en desinfecteren schoenen en laarzen van medewerkers”, legt ze uit, “evenals wielen van transportmiddelen zoals heftrucks, dolly’s en rolly’s. Door deze extra barrière tegen verontreinigingen blijft het productieproces veiliger en beter beheersbaar.”

Optimale bescherming op kritieke punten

Plukon maakt al enkele jaren gebruik van desinfectiematten in de eindfase van het productieproces. De matten, die verspreiding van pathogene micro-organismen en vuil tegengaan, zijn strategisch geplaatst tussen afvalruimtes en magazijnen. “Kritieke punten in het proces. Binnenkort worden de aparte hygiënestraten voor chauffeurs ook voorzien van desinfectiematten”, vertelt Messchendorp.

“Tevens wordt er een mat geplaatst bij de nieuwe doorgang voor de NPD-afdeling, waar dolly’s en rolly’s frequent worden verplaatst. “De NPD-afdeling is na de verbouwing nu inpandig, wat betekent dat ook de route verandert”, verklaart Messchendorp. “Door deze aanpassingen wordt de interne logistiek efficiënter ingericht en blijft het risico op besmetting tot een minimum beperkt.”

Flexxolutions levert maatwerk voor Plukon. In plaats van het standaard automatische vulsysteem, zijn de Flexxomatten via de bovenzijde handmatig vulbaar. “De in de mat aanwezige voorzieningen voor het automatisch vullen van de mat, zorgen bij intensief en zwaar heftruckverkeer soms voor een snellere matslijtage; dat voorkomen we hiermee”. Tevens zijn er stalen strips aan de zijkanten aangebracht voor extra stevigheid en om te voorkomen dat de matten omkrullen. “Deze verstevigingen verhogen de duurzaamheid en maken de matten beter bestand tegen zware belasting in de productielocatie.”

Meedenken in de praktijk

Flexxolutions is een fijne partner, vindt de QA-manager. “Zij hebben de juiste expertise in huis om ons productieproces naar een hoger niveau te tillen. Ze denken echt met ons mee en kijken – letterlijk – mee in de praktijk, zodat we continu kunnen verbeteren en de hoogste kwaliteits- en hygiënestandaarden kunnen waarborgen. Het is prettig samenwerken met een partner die onze praktijk begrijpt en meedenkt in oplossingen.”

Door continu te investeren in innovatieve hygiëneoplossingen, groeit Plukon mee met de eisen van de markt en blijft het bedrijf voldoen aan de strengste normen in de voedingsmiddelenindustrie. “De samenwerking met Flexxolutions laat zien hoe maatwerk en innovatie samenkomen om hygiënische processen te optimaliseren”, besluit Messchendorp. “De Flexxomatten zorgen niet alleen voor een betere hygiëne en daarmee kwaliteitswaarborging, maar zijn ook praktisch en duurzaam. Dit maakt ze op de lange termijn niet alleen een efficiënte, maar ook een kostenbesparende oplossing.”

Dit artikel is gesponsord door Flexxolutions.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Een gezonde, eiwitrijke muffin met mycoproteïne als vetvervanger? 'We wilden experimenteren voorbij vleesvervangers'
  2. Belangrijke functiewisselingen 2025: topvrouw Marit van Egmond vertrekt bij Albert Heijn
  3. Opvallend in voedselveiligheid: THC gevonden in snoep en chips
  4. Vivera neemt De Vegetarische Slager over van Unilever
  5. Reacties industrie op Omnibus voorstel: 'We kunnen nu zeker niet achteroverleunen'
  6. Schaarste rundvlees leidt tot forse prijsstijgingen
  7. Voor abonnees6 tips: zo maak je een voedingswaardetabel die aan de wet voldoet
  8. Voor abonneesVMT 1 (2025): De dilemma's van minder bewerkt
  9. Duurzaamheidsclaims: zo gaat ACM-handhaving eruit zien
  10. Voor abonnees'Innovatieve maïs draagt bij aan oplossing voedselcrisis en gezondheidsproblemen'
  1. Voor abonneesVan avocado tot bananen: 3 voorbeelden van True Pricing
  2. Voor abonneesVan plaagdier tot delicatesse: Crustalicious zet krabben om in waardevol product
  3. Voor abonneesOesters teruggeroepen wegens norovirus-uitbraak
  4. Voor abonneesHoogleraar pleit voor milde scheiding: 'Kijk naar functionaliteit in plaats van zuiverheid bij productontwikkeling'
  5. Acht mensen door besmette blauwe bessen Albert Heijn in ziekenhuis
  6. Voor abonneesDodental door listeria-uitbraak van supplementshakes stijgt naar 12
  7. Voor abonneesTegen deze 7 bottlenecks lopen R&D'ers aan in de 'wetgevingsjungle'
  8. Voor abonneesStappenplan: Novel food of niet? Bepaal het in 5 stappen
  9. Voor abonneesPretzels met chocolade: branderig gevoel in de mond
  10. Voor abonnees5 jaar na uitbraak coronapandemie: 3 experts over de veranderingen in foodindustrie