“De belangrijkste eigenschappen zijn bescherming tegen micro-organismen, eenvoudige reiniging en gebruiksgemak bij het vullen."Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord Betrouwbare desinfectie begint met de Flexxomat

Desinfectie is van cruciaal belang voor bedrijven in de voedingsindustrie. Het voorkomen van bacteriële besmetting in het productieproces, en zeker in het eindproduct, is essentieel. Een besmetting kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals productiestilstand of zelfs gezondheidsrisico's voor consumenten. "Met de Flexxomat van Flexxolutions is desinfecteren gemakkelijk en doeltreffend", vertelt Arjan Hoekman van Rouveen Kaasspecialiteiten.

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden? Voor abonnees
Voor abonnees
Techniek

Voor abonnees Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp naar een praktische invulling is vrij complex. Dit artikel van Hygienic Design Network (HDN) geeft inzicht in alle aspecten. Onderaan een tiental tips.

Hepatitis E

FDA waarschuwt voor Canadese mosselen vanwege uitbraak in Verenigde...

De Food & Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing afgegeven over bepaalde mosselen van Allen's Fisheries in Newfoundland, Canada, die in de Verenigde Staten zijn geïmporteerd.

De Flexxomat van Flexxolutions is een desinfecterende mat die wordt geactiveerd zodra er overheen wordt gelopen of gereden. Gesponsord
Gesponsord
Reiniging en desinfectie

Gesponsord Pathogene micro-organismen zoveel mogelijk weren met de Flexxomat

Bij Elite Neede, een Nederlandse producent van frituursnacks, sauzen en salades, speelt hygiëne een zeer belangrijke rol. Met een breed assortiment producten en productielijnen die door elkaar heen lopen, is zonering en het voorkomen van kruisbesmetting cruciaal.

Veilig hergebruik van water in groenteproductie door innovatieve desinfectietechnologie, zoals gedemonstreerd in de Safe and Save Water: Part 2 – The case on Listeria (2021-2023) pilotlijnopstelling. Dit project toont aan hoe groenteverwerkers hun water- en energieverbruik kunnen verminderen.Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Desinfectie van water in groenteverwerking leidt tot veilig...

Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit het onderzoekszoeksproject Safe and Save Water: Part 2 - The case on Listeria (2021-2023). In dit artikel in VMT delen de onderzoekers de inzichten.

Voedselveiligheid

Welke biociden mogen wel of niet in de reiniging? Dit zijn de do's en...

De Europese biocideverordening 528/2012 (BPR) is sinds 2013 van kracht. Dit kan een uitdaging zijn bij het reinigen en desinfecteren van productieprocessen. Biociden zijn de actieve stoffen in desinfectiemiddelen. Onder de BPR kunnen leveranciers zogenaamde unietoelatingen krijgen voor deze biociden, die geldig zijn in alle Europese lidstaten. In dit artikel meer over de gevolgen hiervan.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Schoonmaken fabriek dikwijls oorzaak van microbiële besmetting: zo...

De huidige wijze van schoonmaken van voedingsmiddelenfabrieken kan gemakkelijk leiden tot een microbiële besmetting met listeria. Vochtbeheersing tijdens en na de reiniging is belangrijk om besmetting te voorkomen, zo is de boodschap van Wouter Burggraaf.

Reiniging en desinfectie

Biofilm-imitatie kan reinigingsproces versnellen

Biofilms zijn een berucht probleem in de voedingsindustrie: ze zijn moeilijk op te sporen en nog moeilijker te reinigen. Om een uitweg te vinden ontwikkelt de Weense Universiteit voor Natuurlijke Grondstoffen en Bodemcultuur (BOKU) een biofilm-imitatie-testsysteem.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees VMT 5 (2023): Reiniging & Desinfectie

Reinigen en desinfecteren van de voedselfabriek is bittere noodzaak, maar er zijn veel zaken om op te letten. Hoe pak je het bestrijden van pathogenen in de fabriek, het tegengaan van biofilms en het schoonmaken van de fabriek het beste aan?

De desinfectiemiddelen die worden gebruikt om een fabriek te reinigen, hebben maar een beperkte werkingsduur
Voedselveiligheid

Duurzame of natuurlijke reinigings- en desinfectiemiddelen rukken op...

Door steeds strengere wetgeving op het gebied van duurzaamheid, voedselveiligheid, residuen en een gezonde werkomgeving zien voedingsmiddelenproducenten zich genoodzaakt het pakket aan reinigings- en desinfectiemiddelen, procedures en werkwijzen te wijzigen. Dit vertelt Gert Visscher, directeur en eigenaar van Eco2Clean.

  1. GesponsordMilieuvriendelijk en veilig desinfecteren zonder gevaarlijke chemicaliën
  2. Voor abonneesStappenplan: zo evalueer je een goede reiniging
  3. GesponsordZo voorkom je de insleep van pathogene micro-organismen
  4. Voor abonneesJe fabriek microbiologisch op orde: 6 aandachtspunten voor de kwaliteitsmanager
  5. Voor abonneesIn deze 6 stappen bouwde Mondelez een voedselveiligheidscultuur
  6. Remia verbetert proces sauzen en weet storingen tot een minimum te beperken
  7. Zo verlaag je kiemgetallen en bestrijd je listeria met klimaatbeheersing en condenspreventie
  8. Voor abonneesVMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips van het Urker Zalmhuys (video)
  9. 8 VMT Summerclasses QA: praktische hulp bij recalls en uitbraken tot het beheersen van Listeria
  10. Appelverwerker bouwt na brand nieuwe energiezuinige fabriek met optische sorteerder als paradepaardje
  11. Reinigings- en productieprocessen moeten duurzamer en efficiënter
  12. Kruisbesmetting voorkomen in de fabriek - vijf belangrijke aandachtspunten
  13. Listeriabesmetting bij kaasfabriek Milcobel: kazen geblokkeerd en productie teruggeschroefd
  14. Hepatitis E-virus is resistent tegen gangbare handdesinfectiemiddelen
  15. 'Wie geen listeriabacterie vindt, moet beter zoeken'
  1. Fabriekszonering en het integreren van schoonmaakmethode in fases helpt Listeria besmetting te voorkomen
  2. Pandemiemaatregelen probaat ter preventie van voedselinfecties
  3. Lieve Herman over tien jaar Food Pilot: 'Bedrijven willen ondersteuning vanaf idee tot product'
  4. De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria
  5. Waterramp dwingt chocolatier Galler een tijdelijke locatie te zoeken
  6. Vleessnijder (slicer) was de oorzaak van een listeriose-uitbraak
  7. Strengere Chinese exporteisen door controle op coronavirus: 'Effecten zijn er zeker'
  8. Trending in 2021: samenwerken met geschoolde schoonmakers cruciaal voor veilige werkomgeving
  9. Unilever en Innova introduceren technologie voor zelfreinigende oppervlaktes
  10. Voor abonneesPaneldebat: Grip op voedselveilig schoonmaken
  11. Voor abonneesE-lecture: NVWA deelt inzichten over optimale hygiëne in de fabriek
  12. Voorspellend model voor inspecties brengt onderhoudskosten en besmettingsrisico van tanks en sproeidrogers omlaag
  13. Legionellaprobleem wordt vaak onderschat
  14. Schone snijmachines spelen cruciale rol bij hygiënisch produceren
  15. Voedingsbedrijven denken dat hun hygiëne op punt staat