Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Food Law Event 2025
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.
Duurzaamheidsclaims
Nieuw in 2025: de ACM neemt het voortouw in handhaving van duurzaamheidsclaims in de food sector. Hoe ziet dat eruit? Wat kan je verwachten? Willemien Steketee, medewerker toezicht en jurist bij de ACM vertelt over de visie van de ACM en de wijze van handhaving.
En dan de praktijk: Ebba Hoogenraad, advocaat food law en reclamerecht bij Hoogenraad & Haak, bespreekt concrete voorbeelden van duurzaamheidsclaims. Wat kan wel en wat kan niet volgens de rechter, de ACM en de Reclame Code Commissie? Hoe krijg je als bedrijf jouw duurzaamheidsclaims op orde?
Sprekers
Deze sessie wordt ingevuld door twee sprekers. Allereerst Willemien Steketee, medewerker toezicht en jurist bij ACM. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Willemien Steketee.
De tweede spreker in deze sessie is Ebba Hoogenraad, advocaat food law en reclamerecht bij Hoogenraad & Haak. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ebba Hoogenraad.
Aanmelden
Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.
Bekijk het volledige programma
