Duurzaamheidsclaims: zo gaat ACM-handhaving eruit zien 

Duurzaamheidsclaims: zo gaat ACM-handhaving eruit zien 

ACM gaat de handhaving voor duurzaamheidsclaims voor haar rekening nemen. Maar hoe gaat die handhaving eruit zien? Tijdens het Food Law Event op 10 juni vertelt Willemien Steketee van de ACM meer hierover. En dan de praktijk: welke claims kunnen wel en niet? Hoe krijg je je duurzaamheidsclaims op orde? Hierover vertelt Ebba Hoogenraad meer tijdens het event.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.     

Food Law Event 2025

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.  

Duurzaamheidsclaims

Nieuw in 2025: de ACM neemt het voortouw in handhaving van duurzaamheidsclaims in de food sector. Hoe ziet dat eruit? Wat kan je verwachten? Willemien Steketee, medewerker toezicht en jurist bij de ACM vertelt over de visie van de ACM en de wijze van handhaving.  

En dan de praktijk: Ebba Hoogenraad, advocaat food law en reclamerecht bij Hoogenraad & Haak, bespreekt concrete voorbeelden van duurzaamheidsclaims. Wat kan wel en wat kan niet volgens de rechter, de ACM en de Reclame Code Commissie? Hoe krijg je als bedrijf jouw duurzaamheidsclaims op orde?  

Sprekers

Deze sessie wordt ingevuld door twee sprekers. Allereerst Willemien Steketee, medewerker toezicht en jurist bij ACM. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Willemien Steketee.  

De tweede spreker in deze sessie is Ebba Hoogenraad, advocaat food law en reclamerecht bij Hoogenraad & Haak. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ebba Hoogenraad.   

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.  

Bekijk het volledige programma

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonnees6 tips: zo maak je een voedingswaardetabel die aan de wet voldoet
  2. Voor abonneesVMT 1 (2025): De dilemma's van minder bewerkt
  3. Voor abonnees'Innovatieve maïs draagt bij aan oplossing voedselcrisis en gezondheidsproblemen'
  4. Voor abonneesVan avocado tot bananen: 3 voorbeelden van True Pricing
  5. Voor abonneesVan plaagdier tot delicatesse: Crustalicious zet krabben om in waardevol product
  6. Voor abonneesOesters teruggeroepen wegens norovirus-uitbraak
  7. GesponsordFood & Beverage Business Event | 24 april 2025
  8. Voor abonneesHoogleraar pleit voor milde scheiding: 'Kijk naar functionaliteit in plaats van zuiverheid bij productontwikkeling'
  9. Voor abonneesDodental door listeria-uitbraak van supplementshakes stijgt naar 12
  10. Voor abonneesTegen deze 7 bottlenecks lopen R&D'ers aan in de 'wetgevingsjungle'
  1. Voor abonneesStappenplan: Novel food of niet? Bepaal het in 5 stappen
  2. Voor abonneesPretzels met chocolade: branderig gevoel in de mond
  3. Voor abonnees5 jaar na uitbraak coronapandemie: 3 experts over de veranderingen in foodindustrie
  4. Melkunie berispt om misleidende groene tekst op verpakkingen
  5. Voor abonnees2 recalls van rauwmelkse kaas in een maand tijd
  6. Nieuw allergenenbeleid en risicobeoordelingen: antwoord op prangende vragen
  7. Hoe reageert het darmmicrobioom op voedingsvezels? Consortium gebruik AI om reactie te voorspellen
  8. Voor abonnees5 ijstrends: van suikervrij tot proteïnerijk zonder concessies op smaak
  9. Voor abonneesEen overzicht: hoe gaan productontwikkelaars om met het onderwerp ultrabewerkte voeding?