Het wetgevingslandschap voor de voedingsindustrie verandert sneller dan ooit. Hoe kunnen producenten voorbereid zijn op de eisen van morgen? Welke wetswijzigingen gaan de industrie de komende jaren vormgeven? En vooral, hoe blijven producenten compliant in een wereld van groeiende wetgeving? Bo Dohmen van FoodDrinkEurope vertelt meer over de verwachte beleidsontwikkelingen voor de Europese voedselwetgeving. Wat zijn de plannen van de Europese Unie? Van duurzaamheidswetgeving tot etikettering en claims: welke wetgeving kunnen we nog verwachten en hoe kunnen producenten hier het beste mee omgaan?
Spreker: Bo Dohmen, Senior Manager nutrition & health bij FoodDrinkEurope
Informatie wordt nog toegevoegd
Lobbyen kan een grote rol spelen bij het tot stand komen van wetgeving. Maar hoe groot is die rol precies en wat speelt er achter de schermen? Frans van Dongen neemt je mee in de wereld van lobbyen: hoe werkt het, wie beïnvloedt wie en hoe? Wat zijn de voor- en nadelen van lobbyen? Kunnen we zonder, of is het onmisbaar? Met sprekende voorbeelden vanuit de vleessector duikt Van Dongen dieper in de werking van lobbyen. Hij geeft inzicht in de verborgen aspecten van besluitvorming.
Spreker: Frans van Dongen – Director international affairs bij COV (1990 – 2024)