Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Food Law Event 2025
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.
Acrylamide en de wet
Hoe ga je als producent om met de wettelijke vereisten rondom acrylamide? Wat zijn de laatste ontwikkelingen in handhaving? En hoe zorg je ervoor dat je productieproces aan de juiste normen voldoet? Voor sommige producten gelden duidelijke normen, terwijl dat voor andere niet het geval is, wat soms tot lastige situaties leidt. Tijdens deze kennissessie duiken we in de uitdagingen rondom acrylamide: van monitoring tot consequenties voor bedrijven die de normen niet halen. Barbara Mutsaers trapt de sessie af met het wettelijke kader rondom acrylamide. Vervolgens vertelt Els Biesta-Peters, coördinerend specialistisch inspecteur bij de NVWA, meer over het handhavingsbeleid, de onderzoeksresultaten van de NVWA op gebied van acrylamide en de ontwikkelingen in Brussel. Tot slot vertelt Sarah Inkelaar, Projectleider Voedselveiligheid bij de NVWA, meer over de praktische kant van acrylamide-inspecties. Waar letten inspecteurs op? En waar kunnen producenten op letten?
Sprekers
Deze sessie wordt ingevuld door drie sprekers. Allereerst Barbara Mutsaers, advocaat bij AKD. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Barbara Mutsaers.
De tweede spreker in deze sessie is Els Biesta-Peters, coördinerend specialistisch inspecteur bij de NVWA. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Els Biesta-Peters.
De derde spreker in deze sessie is Sarah Inkelaar, Projectleider Voedselveiligheid bij de NVWA. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Sarah Inkelaar.
Aanmelden
Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.
Bekijk het volledige programma
