Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Food Law Event 2025
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.
Toekomst van Europese wetgeving: wat komt er op ons af?
Het wetgevingslandschap voor de voedingsindustrie verandert sneller dan ooit. Hoe kunnen producenten voorbereid zijn op de eisen van morgen? Welke wetswijzigingen gaan de industrie de komende jaren vormgeven? En vooral, hoe blijven producenten compliant in een wereld van groeiende wetgeving? Bo Dohmen van FoodDrinkEurope vertelt meer over de verwachte beleidsontwikkelingen voor de Europese voedselwetgeving. Wat zijn de plannen van de Europese Unie? Van duurzaamheidswetgeving tot etikettering en claims: welke wetgeving kunnen we nog verwachten en hoe kunnen producenten hier het beste mee omgaan?
Europese wetgeving: spreker
In deze plenaire sessie vertelt Bo Dohmen, senior manager nutrition & health bij FoodDrinkEurope, alles over aankomende Europese beleidsontwikkelingen. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Bo Dohmen.
Aanmelden
Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.
Bekijk het volledige programma
