30/9/2025 | VMT Food R&D Event

30/9/2025 | VMT Food R&D Event

Het Food R&D Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst waar de productontwikkelaars, R&D-ers en iedereen die in de voedingsindustrie daarbij betrokken is bij elkaar komen. Praktisch, diepgaand, netwerken en het uitwisselen van ervaringen lopen als een rode draad door het programma.

Tijdens het Food R&D Event op 30 september 2025 komen productontwikkelaars of R&D’ers die verder willen in hun vak samen. Het programma biedt young professionals en ervaren ontwikkelaars een interessante mix van trends, kennissessies, workshops en paneldiscussies. Aan het programma wordt achter de schermen hard gewerkt. Het belooft weer een interessante dag vol kennis, inspiratie en praktijkverhalen te worden.

Houd de website in de gaten voor programma updates.

productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Voor abonnees
Voor abonnees
Reportage

Voor abonnees Overzicht: 5 trends in chocolade gespot op de ISM

Was er op de ISM een chocoladebedrijf te vinden zonder een Dubaistyle-reep in het assortiment? Ja, maar het aantal bedrijven met een reep met de groene, knapperige vulling waren talrijk. Zelfs een producent van weipoeder haakte aan bij de hype die al bijna een jaar duurt. Gelukkig waren er ook andere trends waar te nemen in chocola.

Foto: shutterstock
Novel foods

EFSA keurt eiwitrijk kroos 'waterlinzen' goed

Eendenkroos, beter bekend als waterlinzen, is binnen de Europese Unie officieel goedgekeurd voor consumptie. Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) dienden een succesvolle novel food-aanvraag in bij de European Food Safety Authority (EFSA).

Beeld: Shutterstock
Consumentenbond

Onderzoeken Consumentenbond 2025: 'Krimpflatie gaat maar door'

In dit artikel zet VMT de onderzoeken en uitkomsten van de Consumentenbond uit 2025 op een rij. Het laatste onderzoek gaat over krimpflatie. De Consumentenbond stelt dat producenten, ondanks kritiek van consumenten, minder product in verpakkingen blijven doen. Volgens de consumentenorganisatie geven producenten 'kul-argumenten' over de reden van de verkleiningen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesFood Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse allergenenbeleid in voor de industrie (video)
  2. Unilever vindt koper voor Conimex
  3. 'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in 2021'
  4. Voor abonneesVMT 8 (2024): Wat gaat 2025 ons brengen?
  5. 20/11/2025 | VMT Food Safety Event
  6. Voor abonneesWebinar terugkijken: Voedings- of gezondheidsclaim maken? Hier ligt de focus van de NVWA (video)
  7. Albert Heijn Lekkerbekjes winnaar 'krimpflatie'-Gouden Windei 2024
  8. EFSA: minder voedingsgerelateerde uitbraken, meer ziektegevallen
  9. NVWA publiceert 2 nieuwe handboeken en aangepast handboek additieven
  10. GesponsordDuurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen
  1. Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snijafval te verwaarden
  2. Zoutreductie in kant-en-klaarmaaltijden krijgt vorm in NAPV
  3. Voor abonneesVisie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025
  4. Zo tovert Lamb Weston gebruikte frituurolie om tot nieuwe frietverpakking
  5. Wat brengt 2025 voor R&D? 5 trends en praktische tips om deze te implementeren
  6. GesponsordNieuwe allergenenwetgeving dwingt voedingsbedrijven komend jaar tot actie
  7. 'Boeren houden van koeien': imagocampagne voor jonge boeren of commerciële boodschap voor zuivelverkoop?
  8. Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten
  9. Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een hoog eiwitgehalte (met goede smaak)
  10. GesponsordQA-manager van de toekomst: specialist of manager?