Duurzaamheidswetgeving: zo pakt FrieslandCampina het aan 

Duurzaamheidswetgeving: zo pakt FrieslandCampina het aan 
Beeld: FrieslandCampina

Er komt veel duurzaamheidswetgeving op de voedingsindustrie af. Wetten als EUDR, CSRD, CSDDD, PPWR, Green Claims en CRCF beïnvloeden de dagelijkse gang van zaken bij voedselproducenten. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Sanne Dekker van FrieslandCampina vertelt tijdens het Food Law Event op 10 juni hoe zij omgaan met alle duurzaamheidswetten.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.     

Food Law Event 2025

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.  

Duurzaamheidswetgeving: zo pakt FrieslandCampina het aan 

Wat betekent de steeds strengere duurzaamheidswetgeving voor een grote producent? Hoewel geen enkel bedrijf precies scherp heeft wat er allemaal op ons afkomt en hoe we daarmee in de praktijk moeten omgaan, laat FrieslandCampina zien op welke elementen er nu al verantwoordelijke stappen gemaakt kunnen worden. Hoeveel impact hebben aankomende en bestaande duurzaamheidswetten zoals EUDR, PPWR, CSRD, CSDDD, Green Claims en CRCF (Carbon Credits) op de dagelijkse gang van zaken? Hoeveel extra personeel moet er aangenomen worden om aan deze wetten te voldoen? Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wat verwacht de producent hierbij van leveranciers? Sanne Dekker vertelt hoe zij dat bij FrieslandCampina aanpakken en welke tips zij heeft voor voedselproducenten.   

Spreker

In deze plenaire sessie vertelt Sanne Dekker (PhD), Public Affairs EU Sustainability bij FrieslandCampina, meer over hoe zij omgaan met duurzaamheidswetgeving. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Sanne Dekker.  

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.  

Bekijk het volledige programma

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.