24-04 | Webinar: gevoeligheid bij metaaldetectie

24-04 | Webinar: gevoeligheid bij metaaldetectie

Het live webinair gevoeligheid bij metaaldetectie vindt plaats op 24 april om 14:30.

Gevoeligheid bij metaaldetectie draait om meer dan het detecteren van kleine of grote metaaldeeltjes. Factoren zoals metaaltype, oriëntatie, vorm en onregelmatigheden – zoals bij zeefdraadjes, boorkrullen of splinters – maken detectie complexer dan vaak wordt gedacht. Een gevoeligheidsverschil van slechts 0,2 tot 0,5 mm kan het verschil maken tussen een veilige batch en een kostbare recall.

Het programma behandelt onder meer:

  • Werking van een metaaldetectorsysteem
  • Factoren die de gevoeligheid bepalen
  • Gevolgen van foutieve detectie
  • Uitgangspunten voor het kiezen van de juiste oplossing
  • Instellen van de gevoeligheid

Het webinar biedt inzicht in de technische en praktische kant van metaaldetectie. Ook is er ruimte voor vragen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt duidelijk waar optimalisatie mogelijk is en hoe fouten voorkomen kunnen worden.

Meer informatie en registratie via deze link.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesEU-lidstaat moet WGS verplicht inzetten bij uitbraakonderzoek: Commissie komt met Q&A
  2. Nederlandse recalls en waarschuwingen voor april: verkeerde etikettering grillworst in bladerdeeg van Vomar
  3. Voor abonneesHoe ontwikkelde Flora Food Group de papieren boterkuip? 'Klikgeluid bij sluiten essentieel'
  4. VMT webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor
  5. 14-05 | Webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor
  6. Voor abonneesSterke stijging norovirusgevallen: hoogste piek in jaren gemeld
  7. Expert over etikettering, logo's en claims: 'Er zitten veel hiaten in de claimverordening'
  8. Voor abonneesWat is de oorzaak van 6000 salmonellagevallen bij de mens? Machine learning en WGS geven het antwoord
  9. Voor abonneesVoedselwetgeving toepassen in functie: 4 eigenschappen om aandacht te geven
  10. Code rood in visschap: makreel dreigt te verdwijnen uit supers
  1. Productinnovaties april: Planted introduceert eerste gefermenteerde plantaardige steak bij Albert Heijn
  2. Analyse Nutri-Score: aanbevolen en afgeraden in verschillende EU-lidstaten
  3. 'Ziekenhuisbacterie' infiltreert voedselketen: EFSA waarschuwt voor antibioticaresistentie
  4. Voor abonneesCargill roept vloeibare eiproducten terug vanwege schoonmaakmiddel
  5. Voedselcontactmaterialen: zo vind je de balans tussen veiligheid, duurzaamheid en wetgeving (PPWR)
  6. Verdwaald in het web van etiketteringswetgeving? Deze artikelen helpen je verder
  7. Plantaardige steak zonder bindmiddelen? Planted combineert fermentatie en extrusie voor clean label vleesvervanger
  8. Voor abonneesTofu in de kantine? Risicobeoordeling isoflavonen zetten grootschalige consumptie van sojaproducten onder druk
  9. Voor abonneesNieuwe PFAS-normen in voeding: dit is de impact op de voedselindustrie
  10. Europarlement stemt in met uitstel duurzaamheidsrapportages