14-05 | Webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor

14-05 | Webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor

De ontbossingswetgeving (EUDR) geldt voor de voedingsindustrie voor producten gemaakt met en van soja, palmolie, koffie, cacao en rundvlees. Deze wetgeving werd in 2024 met een jaar uitgesteld. Vanaf eind 2025 moeten bedrijven in fasen aan deze wetgeving voldoen.

De voorbereidingen zijn nu volle gang. Maar hoe pak je dit proces aan? Hoe bereid je je als producent voor op het voldoen aan deze wetgeving? Waar haal je de juiste data vandaan? Wat doe je als data ontbreekt? In deze VMT webinar geven verschillende experts en producenten tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze veelomvattende wetgeving. 

Laatste ontwikkelingen EUDR

De laatste paar maanden verandert er veel in de wetgeving. Leontien Hasselman-Plugge, CEO van ImpactBuying zal de laatste ontwikkelingen van de EUDR toelichten. Met haar bedrijf heeft ze met verschillende schakels in de cacaoketen een dry run uitgevoerd van de wetgeving. Bij deze test haakten Jumbo, Mars, Cargill en de NVWA aan. Tijdens haar presentatie zal Leontien onder ander ingaan op de geleerde lessen van deze test. 

EUDR in de praktijk

Vleesverwerker Hilton Foods is druk bezig met de praktische invulling van de wetgeving. Peter Meewisse, duurzaamheids- en kwaliteitsmanager bij Hilton Foods zal vertellen het bedrijf invulling geeft aan de EUDR, hoe ze de informatiestromen van leverancier tot klant inrichten. Ook zal hij ingaan op de achtergrondstudie die het bedrijf uitvoert om de risico's in de keten in te schatten. Dit is nodig omdat de EUDR meer omvat dan alleen ontbossing tegengaan.


Abonnees kunnen zich hier gratis aanmelden.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesSterke stijging norovirusgevallen: hoogste piek in jaren gemeld
  2. Expert over etikettering, logo's en claims: 'Er zitten veel hiaten in de claimverordening'
  3. Voor abonneesWat is de oorzaak van 6000 salmonellagevallen bij de mens? Machine learning en WGS geven het antwoord
  4. Voor abonneesRegulatory Affairs in de voedingsindustrie: 4 eigenschappen om aandacht te geven
  5. Code rood in visschap: makreel dreigt te verdwijnen uit supers
  6. Productinnovaties april: Planted introduceert eerste gefermenteerde plantaardige steak bij Albert Heijn
  7. Analyse Nutri-Score: aanbevolen en afgeraden in verschillende EU-lidstaten
  8. 'Ziekenhuisbacterie' infiltreert voedselketen: EFSA waarschuwt voor antibioticaresistentie
  9. Voor abonneesCargill roept vloeibare eiproducten terug vanwege schoonmaakmiddel
  1. Voedselcontactmaterialen: zo vind je de balans tussen veiligheid, duurzaamheid en wetgeving (PPWR)
  2. Verdwaald in het web van etiketteringswetgeving? Deze artikelen helpen je verder
  3. Plantaardige steak zonder bindmiddelen? Planted combineert fermentatie en extrusie voor clean label vleesvervanger
  4. Voor abonneesTofu in de kantine? Risicobeoordeling isoflavonen zetten grootschalige consumptie van sojaproducten onder druk
  5. Voor abonneesNieuwe PFAS-normen in voeding: dit is de impact op de voedselindustrie
  6. Europarlement stemt in met uitstel duurzaamheidsrapportages
  7. Eerste proeverijen en opschaling: Those Vegan Cowboys zet volgende stappen in niet-dierlijke caseïne
  8. Voor abonneesZo werkt Euro-Caps aan duurzaamheidswetgeving: 'Het is een grote berg, wij beginnen gewoon met scheppen'
  9. Nieuwe ingrediënten 2025: UpGrain introduceert upcycled gerstingrediënt voor voedingsindustrie