Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.
Wetgeving reststromen
Om voedselverspilling te verminderen zijn er talloze voedselproducenten die reststromen gebruiken om voedingsmiddelen van te maken. Maar hoe zit het met de wetgeving rondom het gebruik van reststromen? Waar moet je op letten bij het verwerken van reststromen in levensmiddelen? En hoe gaan producenten daarmee om? Barbara Mutsaers vertelt welke wetgeving er momenteel geldt op gebied van verwerking van reststromen. Vervolgens vertelt Derk van Manen, manager quality, nutrition and research bij Duynie, hoe zij in de praktijk omgaan met deze wetgeving. Welke bottlenecks zijn er en hoe lossen zij dit op?
Sprekers
Deze sessie wordt ingevuld door twee sprekers. Allereerst Barbara Mutsaers, advocaat bij AKD. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Barbara Mutsaers.
De tweede spreker is Derk van Manen, manager quality, nutrition and research bij Duynie. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Derk van Manen.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?