Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Steeds meer producenten stappen in het verwerken van reststromen. Zowel eigen reststromen als die van andere bedrijven dienen steeds vaker als grondstof. Maar hoe zit het met de wetgeving rondom het gebruik van reststromen? En hoe gaan producenten daarmee om? Tijdens het Food Law Event op 4 juni vertellen Barbara Mutsaers (AKD) en Derk van Manen (Duynie) meer over dit onderwerp.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.

Wetgeving reststromen

Om voedselverspilling te verminderen zijn er talloze voedselproducenten die reststromen gebruiken om voedingsmiddelen van te maken. Maar hoe zit het met de wetgeving rondom het gebruik van reststromen? Waar moet je op letten bij het verwerken van reststromen in levensmiddelen? En hoe gaan producenten daarmee om? Barbara Mutsaers vertelt welke wetgeving er momenteel geldt op gebied van verwerking van reststromen. Vervolgens vertelt Derk van Manen, manager quality, nutrition and research bij Duynie, hoe zij in de praktijk omgaan met deze wetgeving. Welke bottlenecks zijn er en hoe lossen zij dit op?   

Sprekers

Deze sessie wordt ingevuld door twee sprekers. Allereerst Barbara Mutsaers, advocaat bij AKD. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Barbara Mutsaers.

De tweede spreker is Derk van Manen, manager quality, nutrition and research bij Duynie. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Derk van Manen.

Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen we de klant maximaal mee?'
  2. Voor abonneesPlantaardig niet altijd veilig: Vegan kaasalternatieven veroorzaken listeriose
  3. Consumentenbond over Nutri-Score: 'Producenten moeten het logo niet misbruiken'
  4. Voor abonneesDuurzaamheid in kaart brengen? Dit levert een LCA op
  5. Voor abonneesRechtszaken als gevolg van E. coli-uitbraak door sla op hamburger Wendy's
  6. GesponsordWebinar over verduurzaming van Aptean en Rabobank
  7. Norovirus maakt 918 Nederlanders ziek op Koningsdag
  8. Voor abonneesSalmonella in teruggeroepen verse basilicum
  9. Voor abonneesListeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5 doden
  10. Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste stand van zaken
  1. 'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)
  2. Voor abonneesZieken door E. coli in gepelde biologische walnoten
  3. Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels te vervangen kunnen we een flinke reductie realiseren'
  4. Voor abonnees40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella
  5. Italië vervolgt strijd tegen Nutri-Score door voorstel wijziging Italiaanse grondwet
  6. GesponsordDe belangrijkste wijzigingen van IFS Logistics 3
  7. Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail
  8. Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront
  9. Voor abonneesHygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat zo complex is
  10. Zo wil Lidl België de verkoop van plantaardige eiwitproducten verdubbelen