Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving, een update vanuit het ministerie van VWS en zelfregulering vanuit de RCC.
VWS:Nutri-Score, allergenen, verpakking en duurzaamheid
Wat zijn momenteel de belangrijkste aandachtspunten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op het gebied van voeding en voedselveiligheid? Welke actuele ontwikkelingen houden het ministerie op dit moment bezig? Wat is de stand van zaken op gebied van belangrijke onderwerpen zoals de Nutri-Score, het nieuwe allergenenbeleid, verpakkingsmaterialen en duurzaamheid? Sander Baljé, plaatsvervangend directeur directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, geeft de laatste stand van zaken rondom deze actuele onderwerpen.
Spreker
Deze update wordt gegeven door Sander Baljé, plaatsvervangend directeur directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bekijk hier het LinkedIn profiel van Sander Baljé.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?