Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Actuele onderwerpen
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 4 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals voorbereiding op een inspectie, herkomstetikettering, benamingen van plantaardige producten, duurzame verpakkingen, gecultiveerd vlees en precisiefermentatie, harmonisatie van Europese wetgeving, allergenen, voedings- en gezondheidsclaims, due diligence wetgeving en een update vanuit het ministerie van VWS.
Herkomstetikettering
Herkomstetikettering lijkt in de luwte te liggen. Maar het is daarom zeker niet minder belangrijk. De consequenties in de praktijk kunnen groot zijn. Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak) en Marloes Kneppers (FNLI) nemen je mee in de laatste ontwikkelingen en (mogelijke) wijzigingen op dit gebied in bijvoorbeeld Verordening 1169/2011. Wat zijn belangrijke aandachtspunten? Waar ligt de grens van misleiding? Hoe moet je als bedrijf omgaan met nóg weer meer herkomstetiketten? En waar raakt herkomst de politiek?
‘Alternatief voor...’
En ook: wat mag nu wel en niet bij het gebruik van (zuivel)benamingen voor vegan producten. Is ‘alternatief voor’ de uitweg? Hoe zit het met andere producten? Wat zijn de maatschappelijke dilemma’s en moet het alternatief dezelfde voedingswaarde hebben? Ebba Hoogenraad geeft de laatste stand van zaken en tips voor de praktijk. Vervolgens licht Marloes Kneppers vanuit de FNLI toe hoe zij naar dit onderwerp kijken, en de balans tussen vrijheid voor bedrijven, duidelijkheid voor consument en bewaking van kwaliteitsstandaarden.
Food Law Event
Dit onderwerp wordt uitgebreid behandeld door twee sprekers. Allereerst Ebba Hoogenraad, partner bij Hoogenraad & Haak. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ebba Hoogenraad.
Vervolgens wordt zij aangevuld door Marloes Kneppers, Manager voedselveiligheid & regelgeving FNLI. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marloes Kneppers.
Geïnteresseerd in dit onderwerp en benieuwd naar de overige onderwerpen op het Food Law Event?