'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

Wat vraagt de jonge generatie - gen Z - om bij nieuwe producten? Waar moeten productontwikkelaars op letten? Bart Jan Veldhuizen, mede-oprichter van Kitchen Republic, de startup incubator in Amsterdam geeft een workshop op het Food Future Event op 26 september voor productontwikkelaars over dit onderwerp. VMT nam een kijkje in de keuken en sprak met Bart Jan.

"Ik heb niet 1 favoriet. Alle startups die bij ons zijn aangesloten zijn door een selectie heen gegaan. Ik ga zelf vaak af op smaak en of de ondernemer een leuk persoon is. Dat is - zeker als je een community aan het bouwen bent - erg belangrijk." Ondernemers die passie hebben voor bepaalde gebieden binnen ondernemen bijvoorbeeld duurzaamheid of een bepaalde doelgroep, daar hou ik van."

In de podcast noemt Bart Jan het voorbeeld van een Colombiaanse ondernemer die via Italië in Nederland settelde.

Luister hier de podcast:

Van hypes tot samenwerken

Bart Jan vertelt:

  • hoe hij op het idee voor Kitchen Republic kwam
  • hoe hij alles van voedselveiligheid moest leren
  • dat hij voorzichtig is met hypes rond vleesvervangers en flitsbezorgers
  • waar in de markt hij groei ziet
  • hoe startups en grote bedrijven kunnen samenwerken
  • hoe productontwikkelaars om moeten gaan met de jongere generatie

Food Future Event

Wil je als productontwikkelaar meer leren van Bart Jan Veldhuizen? Kom dan naar het Food Future Event op 26 september. Hij geeft samen met productontwikkelaar Loek Veltmans een workshop: Productontwikkeling voor nieuwe generaties, hoe doe je dat?

Luister naar andere podcasts over het Food Future Event:

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Productinnovaties augustus: Tony's Lil'Bits chocoladeballen en plantaardige Droomboter van cacaoboter
  2. Verschillende zachte en semi-harde kazen uit de verkoop wegens een uitbraak
  3. Safe met Michelle: Snijd maar in de schoonmaakkosten
  4. GesponsordMilieuvriendelijk en veilig desinfecteren zonder gevaarlijke chemicaliën
  5. Nederlandse recalls en waarschuwingen augustus: onvermeld allergeen melk in kokosmakronen PLUS
  6. Beheerder Fukushima: lozing afvalwater binnen veilige grenzen
  7. Gesponsord'Perslucht is een serieuze contaminatiebron'
  8. Meelworm goedgekeurd als novel food. Wat is de volgende stap voor producent Ynsect?
  9. Food Future Event: Hoe vliegen andere productontwikkelaars herformulering aan?
  10. Belgische startup wil met alcoholvrije distillaten alternatief bieden voor 'mierzoete' drankjes
  1. Startup maakt visvervangers 'in het hol van de vis': 'Structuur en smaak zijn het lastigst'
  2. Groente- en fruithandelaar wil grootschalig reststromen kasgroente verwerken
  3. Voor abonneesGrenswaarden NAPV aangepast: meer in lijn met Nutri-Score
  4. Voor abonneesTips van een ex-auditor aan QA: 'Je hoeft niet alles zelf te doen'
  5. VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving
  6. Aan de slag met suikerreductie? Deze collectie laat zien wat de mogelijkheden zijn
  7. Functionaliteit aspergevezels verbeteren? Nat malen helpt, zeggen onderzoekers
  8. Nieuwe vleesvervangers ontwikkelen? 'Snelheid is ontzettend belangrijk'
  9. In een langjarige uitbraak van listeriose werden 19 mensen ziek
  10. Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is