Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Beeld: Shutterstock
consumententrends

Handig overzicht: Alle foodtrends voor 2025 op een rij

Aan het eind van elk jaar zijn er vele lijstjes met foodtrends voor het jaar daarop. Reden voor de redactie om deze foodtrends op een rij te zetten. Lees 6 trendartikelen en luister naar 2 trendpodcasts.

Deze foto is door VMT gegenereerd met behulp van AIVoor abonnees
Voor abonnees
Innovatie

Voor abonnees Visie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025

Welke ontwikkelingen heeft de voedingsindustrie doorgemaakt in 2024? De redactie van VMT kijkt terug op het afgelopen jaar. Waar heeft de voedingsindustrie naar inzien van de redactieleden de tanden in gezet? En welke onderwerpen verwachten de redacteuren in 2025 voor de boeg te hebben?

Trends 2025

Innova top 10 trends 2025: dit verwachten consumenten van...

Wat denken consumenten van AI-ontwikkelde producten? Wat verwachten ze van de plantaardige producten? En welk product blijven ze kopen zelfs als de prijs flink stijgt? Lees meer over de 10 trends voor 2025 van Innova Market Insights.

Trends 2025

Foodtrends 2025 met fooddesigner Marielle Bordewijk: 'Zoek de grotere...

Trendwatcher Mariëlle Bordewijk bespreekt met Dionne Irving van VMT een aantal trends die 2025 zullen vormgeven. Van de groeiende invloed van AI in productontwikkeling tot de populariteit van biologisch en regeneratieve landbouw, Mariëlle deelt waardevolle inzichten waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Beeld: Van Delft
Innovatie

Van Delft zet met innovatie in op jaarrond en wereldwijd kruidnoten:...

Van Delft staat bekend om de vele smaken kruidnoten. Elk jaar komt de producent met verschillende nieuwe smaken. Van Delft wil de kruidnoot uiteindelijk jaarrond en wereldwijd populair maken. Hoe wil de producent dit doen? Waar komt de inspiratie vandaan? En hoe ziet een innovatieproces er bij de producent uit? VMT sprak met Gerard Cuperus, senior new product developer bij Van Delft.

Food Future Event

De paradox van gen Z: van shoppen bij Primark tot havermelkcappuccino...

Ariane van Mancius van NowNewNext kijkt niet naar de harde grenzen tussen de generaties, maar vooral naar de drijfveren. Daar zit een overlap in, maar ook grote verschillen. In de podcast vertelt de duurzaamheids- en verpakkingsexpert hoe de drijfveren productontwikkeling kunnen informeren.

Voedingsclaims

Drie voedingstrends: dit vinden consumenten belangrijk

Van ketogeen tot laag in suikers: er zijn verschillende voedingstrends die het koopgedrag van consumenten beïnvloeden.

consumententrends

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op...

Hoe beïnvloeden duurzaamheid en gezondheid het aankoopgedrag van de consument? CPS GfK | YouGov onderzocht de belangrijkste winkelstrategieën van consumenten. In dit artikel staan 5 inzichten waar voedselfabrikanten hun voordeel mee kunnen doen bij innovatie.

productontwikkeling

Foodtrends 2024 met Marielle Bordewijk: 'Zie trends niet als een...

Op welke foodtrends moeten productontwikkelaars letten in 2024? Fooddesigner Marielle Bordewijk identificeert 15 foodtrends voor het nieuwe jaar. In deze podcast spreken we over de trends van 2024. Ze vertelt ook hoe productontwikkelaars foodtrends kunnen vertalen naar de praktijk.

  1. Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren
  2. Picnic-klanten houden van biologisch, fruit en zuivel
  3. Handig overzicht: Alle foodtrends voor 2024 op een rij
  4. Smaaktrends op de FiE: nostalgie, clean label en de populariteit van Koreaanse smaken
  5. Innova toptrends: Consument vindt in 2024 deze twee ingrediënten belangrijk
  6. Voor abonneesTrends 2024: wat wil consument van plantaardig? 5 lessen uit recent onderzoek Proveg
  7. 3 trends voor 2024: minimaal bewerkt voedsel, gezond ouder worden en geoptimaliseerd eten
  8. Terugblik: het Food Future Event in beeld
  9. 'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)
  10. Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'
  11. Ultrabewerkte voeding: waarom horen we daar steeds meer over?
  12. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  13. Boermarke: 'Met plantaardig blokje kaas in salade pak je ook de veganist mee'
  14. Trends in 2023 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers
  15. Dit zijn de 5 opvallendste trends op de SIAL
  1. Voor abonneesDeze 5 trends zijn volgens de Rabobank de komende jaren essentieel voor de voedingsindustrie
  2. Young R&D: 'Hoe geef ik aandacht aan de innovaties die er echt toe doen?'
  3. 5 fooddesign trends voor de productontwikkelaar in 2023
  4. Consumententrends 2023: Voor deze 3 soorten voeding willen consumenten wél meer betalen
  5. Bakery-trends spotten op foodbeurs SIAL: een overzicht
  6. SIAL: Zo jagen de productontwikkelaars van Frostkrone op trends
  7. Recap Food Future Event: van plantaardig tot Nutri-Score
  8. Ondertussen in de Europese supermarkten: interessante assortimentstrends op een rij
  9. 'Productontwikkelaar, praat ook eens met de afdeling inkoop of met een teler'
  10. Wereldwijde foodtrends: gezondheid belangrijk, maar eten moet vooral een lekker pleziertje blijven
  11. Voor gen Z hoeft plantaardige zuivel niet per se naar melk te smaken
  12. Jan-Willem Grievink: 'Bakkerij en meelfabrikant moeten loskomen van kilo-denken'
  13. Jongere en rijkere Nederlanders eten meer vlees- en zuivelvrij
  14. Zo haal je als voedselproducent het meeste uit de trends van 2022
  15. Van cider tot reststromen: wat waren de trends?