VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

Vanaf volgend jaar moeten beursgenoteerde ondernemingen voldoen aan de CSRD-wetgeving. Hoewel dit voor kleinere bedrijven misschien 'ver van het bed' lijkt, heeft deze wetgeving vanaf volgend jaar gevolgen voor alle ondernemingen van klein tot groot. Tijdens de VMT webinar op 6 september vertelt chocoladeproducent Tony's Chocolonely hoe zij omgaan met deze aankomende wetgeving.

Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug

Vanaf 2024 moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dit schrijft de CSRD-wetgeving voor. Maar ook MKB-bedrijven kunnen niet achterover leunen. Retailers zullen hun leveranciers vragen om informatie. Dus hoewel MKB-bedrijven zelf nog niet hoeven te rapporteren, moeten ze wel voorbereid zijn op vragen.

Tony’s Chocolonely en CSRD-wetgeving

Tijdens de VMT webinar op woensdagochtend 6 september vertelt Tony’s Chocolonely hoe de chocoladeproducent omgaat met deze aankomende wetgeving. Hoe implementeert het bedrijf deze wetgeving? Wat werkt en wat werkte niet bij de implementatie van deze nieuwe wetgeving? Hoe zorgt de chocoladeproducent voor de juiste en betrouwbare data? En hoe trekken ze de juiste conclusies uit deze data? Cole Zondagh, financial accounting reporting expert bij Tony’s Chocolonely, geeft antwoord op deze en meer vragen tijdens deze webinar. Ook geeft Zondagh tips, tricks en praktische voorbeelden.

Overige sprekers

Naast Tony’s Chocolonely vertellen twee andere sprekers tijdens de webinar meer over het onderwerp. Allereerst vertelt Rob Morren, sector banker food bij de ABN Amro, meer over het veranderende voedsellandschap door deze aankomende CSRD-wetgeving. Hoe kijken banken naar duurzaamheidswetgeving en welke invloed heeft dit voor voedingsmiddelenbedrijven voor het krijgen van een verzekering of lening? Daarnaast vertelt Annie Alting, sustainability consultant bij Factor Delta, meer over de praktische kant van de CSRD-wetgeving. Hoe bereid je je goed voor? Hoe zorg je als producent dat je niet alleen vinkjes zet maar duurzaamheid in de voedselveiligheidscultuur incorporeert? En hoe pak je dit nu het beste aan? Alting geeft praktische tips en handvatten.

Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Voor abonnees
Voor abonnees
Biologisch

Voor abonnees Webinar terugkijken: de authenticiteit van (biologische) producten...

Hoe garandeer je dat een product daadwerkelijk biologisch is? Welke ontwikkelingen zijn er in methoden en technieken om authenticiteit te verifiëren en hoe kunnen producenten en retailers dit borgen in de praktijk? Kijk hierover het VMT-webinar terug.

Webinar

12-03 | VMT webinar Food Safety by Design

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Beeld: Shutterstock
NVWA

Zo gaan QA'ers en R&D'ers om met wetgeving: 11 ervaringen op een rij

Zowel productontwikkelaars als kwaliteitsmanagers hebben dagelijks te maken met wetgeving. Geen product komt op de markt zonder dat het voldoet aan wetgeving. VMT sprak afgelopen jaar met 7 QA'ers en 6 R&D'ers over de bottlenecks waar zij tegenaan lopen in wetgeving en de tips die zij hebben voor vakgenoten. In dit artikel alle 11 de ervaringen op een rij.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta
Fabriek van de Toekomst

Cloetta gaat toch geen duurzame snoepfabriek in Roosendaal bouwen

Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta, fabrikant van snoepmerken zoals Red Band, Venco en Lonka, ziet af van de duurzame snoepfabriek in Roosendaal.

Webinar

19-2 | VMT webinar: de authenticiteit van (biologische) producten...

Hoe garandeer je dat een product daadwerkelijk biologisch is? Welke ontwikkelingen zijn er in methoden en technieken om authenticiteit te verifiëren, en hoe kunnen producenten en retailers dit borgen in de praktijk? Op 19 februari 2025 organiseert VMT een voor abonnees gratis webinar over de authenticiteit van (biologische) producten.

Voor abonnees
Voor abonnees
Listeria

Voor abonnees Overzicht: deze producten veroorzaken meeste listeriose gevallen in...

De meeste listeriosegevallen bij mensen zijn afkomstig van rundvlees, gevolgd door kip en zeevruchten. Dat blijkt uit een groot Nederlands onderzoek waarin DNA-onderzoek van Listeria monocytogenes werd gecombineerd met epidemiologische data. In dit artikel een overzicht.

Voor abonnees
Voor abonnees
Energietransitie

Voor abonnees Zo kan de foodindustrie stappen zetten in energietransitie

Het elektriciteitsnet in Nederland zit vol waardoor voedingsproducenten op korte termijn nauwelijks kunnen overstappen van aardgas op groen stroom. Volgens Rabobank kunnen producenten desondanks al starten met energietransitie. Dit zijn 4 voorstellen die de bank aandraagt.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.