VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

Vanaf volgend jaar moeten beursgenoteerde ondernemingen voldoen aan de CSRD-wetgeving. Hoewel dit voor kleinere bedrijven misschien 'ver van het bed' lijkt, heeft deze wetgeving vanaf volgend jaar gevolgen voor alle ondernemingen van klein tot groot. Tijdens de VMT webinar op 6 september vertelt chocoladeproducent Tony's Chocolonely hoe zij omgaan met deze aankomende wetgeving.

Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug

Vanaf 2024 moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dit schrijft de CSRD-wetgeving voor. Maar ook MKB-bedrijven kunnen niet achterover leunen. Retailers zullen hun leveranciers vragen om informatie. Dus hoewel MKB-bedrijven zelf nog niet hoeven te rapporteren, moeten ze wel voorbereid zijn op vragen.

Tony’s Chocolonely en CSRD-wetgeving

Tijdens de VMT webinar op woensdagochtend 6 september vertelt Tony’s Chocolonely hoe de chocoladeproducent omgaat met deze aankomende wetgeving. Hoe implementeert het bedrijf deze wetgeving? Wat werkt en wat werkte niet bij de implementatie van deze nieuwe wetgeving? Hoe zorgt de chocoladeproducent voor de juiste en betrouwbare data? En hoe trekken ze de juiste conclusies uit deze data? Cole Zondagh, financial accounting reporting expert bij Tony’s Chocolonely, geeft antwoord op deze en meer vragen tijdens deze webinar. Ook geeft Zondagh tips, tricks en praktische voorbeelden.

Overige sprekers

Naast Tony’s Chocolonely vertellen twee andere sprekers tijdens de webinar meer over het onderwerp. Allereerst vertelt Rob Morren, sector banker food bij de ABN Amro, meer over het veranderende voedsellandschap door deze aankomende CSRD-wetgeving. Hoe kijken banken naar duurzaamheidswetgeving en welke invloed heeft dit voor voedingsmiddelenbedrijven voor het krijgen van een verzekering of lening? Daarnaast vertelt Annie Alting, sustainability consultant bij Factor Delta, meer over de praktische kant van de CSRD-wetgeving. Hoe bereid je je goed voor? Hoe zorg je als producent dat je niet alleen vinkjes zet maar duurzaamheid in de voedselveiligheidscultuur incorporeert? En hoe pak je dit nu het beste aan? Alting geeft praktische tips en handvatten.

Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Beeld: Shutterstock

Webinar terugkijken: Voedings- of gezondheidsclaim maken? Hier ligt...

Producenten proberen zich door middel van claims te onderscheiden van andere producenten. Maar niet alles mag zomaar geclaimd worden. Hoe ziet zo'n traject van het maken van een claim eruit? Hoe weet je of een voedings- of gezondheidsclaim gemaakt mag worden? En hoe kijkt de NVWA naar dit onderwerp? Eerder was deze webinar te zien op VMT waarin drie verschillende sprekers uitgebreid inzoomen op claims.

Beeld: Foodwatch

Albert Heijn Lekkerbekjes winnaar 'krimpflatie'-Gouden Windei 2024

Foodwatch roept de Albert Heijn Lekkerbekjes uit tot winnaar van het Gouden Windei van 2024. Het product ontving de meeste stemmen van consumenten, namelijk 39%. Albert Heijn is het niet eens met de nominatie en weigerde volgens Foodwatch de prijs in ontvangst te nemen.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.

Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snij-afval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

Foto: Lamb Weston

Zo tovert Lamb Weston gebruikte frituurolie om tot nieuwe...

De recycledrang van voedselproducenten leidt soms tot opvallende innovaties. Neem de nieuwe frietverpakking van Lamb Weston, die voor 60% bestaat uit biocirculair plastic gemaakt van gebruikte frituurolie. Hoe borg je de veiligheid van zo'n product? VMT sprak met Lamb Weston over de kwaliteit en veiligheid van de frietverpakking.

Beeld: Shutterstock

Wat brengt 2025 voor R&D? 5 trends en praktische tips om deze te...

2025 staat voor de deur, en verschillende marktonderzoekers komen met trends voor volgend jaar. Zo presenteert Euromonitor 5 trends voor 2025: gezondheidsplannen, verstandigere portemonnee, Eco Logisch, gefilterde focus en AI ambivalent. In dit artikel de vijf trends uitgewerkt op een rij en tips van Euromonitor hoe deze te implementeren.

foto: shutterstock

Overgewicht in Nederland problematisch? RIVM roept voedingsbedrijven...

Het RIVM verwacht dat het bevolkingspercentage met overgewicht in Nederland zal stijgen van 50 procent (2022) naar 64 procent in 2050. Dat blijkt uit het recente rapport 'Kiezen voor een gezonde toekomst'. Volgens het RIVM moeten voedingsbedrijven, supermarkten en de overheid nog meer investeren in gezonde voeding om overgewicht tegen te gaan.

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.