Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug
Vanaf 2024 moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dit schrijft de CSRD-wetgeving voor. Maar ook MKB-bedrijven kunnen niet achterover leunen. Retailers zullen hun leveranciers vragen om informatie. Dus hoewel MKB-bedrijven zelf nog niet hoeven te rapporteren, moeten ze wel voorbereid zijn op vragen.
Tony’s Chocolonely en CSRD-wetgeving
Tijdens de VMT webinar op woensdagochtend 6 september vertelt Tony’s Chocolonely hoe de chocoladeproducent omgaat met deze aankomende wetgeving. Hoe implementeert het bedrijf deze wetgeving? Wat werkt en wat werkte niet bij de implementatie van deze nieuwe wetgeving? Hoe zorgt de chocoladeproducent voor de juiste en betrouwbare data? En hoe trekken ze de juiste conclusies uit deze data? Cole Zondagh, financial accounting reporting expert bij Tony’s Chocolonely, geeft antwoord op deze en meer vragen tijdens deze webinar. Ook geeft Zondagh tips, tricks en praktische voorbeelden.
Overige sprekers
Naast Tony’s Chocolonely vertellen twee andere sprekers tijdens de webinar meer over het onderwerp. Allereerst vertelt Rob Morren, sector banker food bij de ABN Amro, meer over het veranderende voedsellandschap door deze aankomende CSRD-wetgeving. Hoe kijken banken naar duurzaamheidswetgeving en welke invloed heeft dit voor voedingsmiddelenbedrijven voor het krijgen van een verzekering of lening? Daarnaast vertelt Annie Alting, sustainability consultant bij Factor Delta, meer over de praktische kant van de CSRD-wetgeving. Hoe bereid je je goed voor? Hoe zorg je als producent dat je niet alleen vinkjes zet maar duurzaamheid in de voedselveiligheidscultuur incorporeert? En hoe pak je dit nu het beste aan? Alting geeft praktische tips en handvatten.