Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is

Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is

Eind juli werd Seasogood -producent van een plantaardig alternatief voor tonijn - onverwacht failliet verklaard. De startup kijkt of een doorstart mogelijk is.

Oprichters Dennis Favier en Pieter Muntendam ontwikkelden een plantaardig alternatief voor tonijn in blik op basis van sojabonen, zeewier, algen en bessen. Tegen VMT vertelden ze in 2021 dat ze de ‘vegan visspecialist’ wilden worden.

Ze zagen een gat in de markt van visvervangers: De Vegetarische Slager heeft een plantaardige tonijnsalade. In diepvries zijn er vissticks, in koelvers hebben plantaardige merken die vleesvervangers maken ook een visalternatief. Muntendam en Favier zagen echter dat er nog geen merk was dat zich alleen richt op plantaardige alternatieven voor vis. Dat gat wilden zij vullen. Sinds dit verhaal haakte Michael Luesink, oprichter van Boon aan.

Gebrek aan financiële middelen

RTL Nieuws meldde dat eind 2022 de zaken nog goed leken te gaan. Het product kwam op de schappen van Albert Heijn, in de maaltijdboxen van Hello Fresh en bij cateraar Appèl. Het verhaal over de plantaardige tonijn in blik wist echter niet alle investeerders te overtuigen. In maart wilde Seasogood via de MKB-beurs NPEX geld ophalen met de uitgifte van een obligatielening.

"Het bedrijf had aanvullende financiële middelen nodig, die er niet waren", meldt een woordvoerder van advocatenkantoor WatsonLaw – dat tot curator is benoemd – tegen RTL Nieuws. "Daarom heeft het zelf faillissement aangevraagd."

Mogelijke doorstart

Favier meldt tegen VMT dat op dit moment wordt gewerkt aan een mogelijke doorstart. “In welke vorm en met welke partijen kan ik op dit moment nog niets over zeggen.”

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Nieuwe vleesvervangers ontwikkelen? 'Snelheid is ontzettend belangrijk'
  2. Startup Enough haalt investering op voor uitbreiding Nederlandse productie mycoproteïne
  3. EHEDG: 'verbied niet álle PFAS-stoffen in machines en processing equipment'
  4. Voeding importeren naar de VS? Handleiding Amerikaanse invoereisen is aangepast
  5. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  6. Tip van jouw advocaat: Bij kortingsacties met uitzonderingen is 'Check de voorwaarden' onvoldoende
  7. Botulisme komt ook bij paarden voor (update)
  8. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)
  9. Chocoladeletters en pepernoten dit jaar 'peperduur': 'Anders kan het licht uit'
  10. Recall van kaneelpoeder met pathogenen wegens minstens dertig zieken (update)
  1. Producenten onderschatten impact CSRD wetgeving: 'Het wordt een licence to operate'
  2. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  3. Slush-ijsdrank maakte kinderen ziek
  4. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  5. Voor abonneesStappenplan: doe deze checks op contaminatie van je grondstoffen als productieketen is verstoord
  6. Goed nieuws voor peutertjes met pinda-allergie
  7. Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg
  8. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  9. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  10. Zet actie Picnic zoden aan de dijk? Europese Commissie werkt aan voorstel voor gelijktrekken inkoopprijzen