Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg

Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg
Houdt iedereen zich aan de opgestelde procedures?

Een belangrijk aspect van het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit is hygiënisch ontwerpen. Hoe worden de ontwerpen van de apparatuur en faciliteiten zo geoptimaliseerd dat er geen risico's ontstaan voor besmetting, verontreiniging of bacteriegroei? In een speciale Collectie verhalen en achtergronden van VMT hierover vind je nuttige handreikingen hiervoor.

Waar vindt hygiënisch ontwerpen zijn oorsprong? Wat is de rol van EHEDG? En hoe zit het met HDN-klassen? Moeten we daar nu wel of niet iets mee doen? Een fabriek hygiënisch ontwerpen, hoe doe je dat? Hoe pas je de reinigingsmethode hier optimaal op aan? En helpt dit een Listeria-besmetting te voorkomen? Het zijn allemaal vragen waar de voedingsindustrie mee te maken heeft en iets mee moet in de productie. De collectie van VMT hierover gaat erop in.

Collectie Hygiënisch ontwerpen

De collectie gaat in op de eisen aan hygiënisch ontwerp, het voorkomen van kruisbesmetting en een optimale hygiëne en er worden een groot aantal tips gegeven voor reiniging van de fabriek, ook vanuit toezichthouder NVWA.

De collectie is dus een must read voor iedereen die bezig is om de cultuur in het bedrijf op een hoger plan te krijgen. Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  2. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  3. Zet actie Picnic zoden aan de dijk? Europese Commissie werkt aan voorstel voor gelijktrekken inkoopprijzen
  4. Voor abonneesUpdate Handboek Etikettering: 10 belangrijkste inhoudelijke wijzigingen
  5. No Fairytales ontwikkelt volkoren groentetortilla: 'Het was een hele klus om het niet droog of klef te krijgen'
  6. Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
  7. Goede onderbouwing gezondheidsclaims noodzakelijk: deze claims zijn afgekeurd
  8. Voedselveiligheidscultuur verbeteren? Deze collectie geeft je de handvatten
  9. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  10. EFSA oordeelt: 'E170 in principe veilig additief, aandeel aluminium wel een zorg'
  1. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
  2. NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food
  3. Een laboratoriumfout veroorzaakte een recall
  4. Groot-Brittannië stelt het schrappen van Europese wetgeving over voedselveiligheid uit
  5. Voor abonneesVereisten bij machinevalidatie: 4 tips van een QA'er
  6. Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
  7. Handig overzicht: zo werken deze 4 producenten aan NAPV-productverbetering
  8. CSRD meer dan stip op de horizon: Europese Commissie implementeert standaard
  9. Voor abonneesZelfverzekerd de audit in: 5 tips van ervaren QA'ers om goed voorbereid te zijn
  10. Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'