Processing van kruiden en specerijen. Bron: FISCe

EHEDG: 'verbied niet álle PFAS-stoffen in machines en processing...

European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) pleit ervoor om gedetailleerd te kijken naar het restrictievoorstel om PFAS-stoffen te weren uit machines en processing equipment. Fluorpolymeren zouden moeten worden uitgezonderd om de 'continuïteit van essentiële (voedsel-)industriële processen te waarborgen'.

Houdt iedereen zich aan de opgestelde procedures?

Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg

Een belangrijk aspect van het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit is hygiënisch ontwerpen. Hoe worden de ontwerpen van de apparatuur en faciliteiten zo geoptimaliseerd dat er geen risico's ontstaan voor besmetting, verontreiniging of bacteriegroei? In een speciale Collectie verhalen en achtergronden van VMT hierover vind je nuttige handreikingen hiervoor.

Is de apparatuur alleen visueel schoon of moet deze ook bacterieel gereinigd worden?

Zo zijn de richtlijnen van hygiënisch ontwerpen veranderd in de tijd

Waar vindt hygiënisch ontwerpen zijn oorsprong? Wat is de rol van EHEDG? En hoe zit het met HDN-klassen? Moeten we daar nu wel of niet iets mee doen? Wouter Burggraaf geeft inzicht en zet alle ontwikkelingen op een rijtje in een historische tijdlijn.

Aart-Jan Smit, Sales Manager Food & Pharma van Bilfinger Tebodin: “Digitalisering kan in elk financieel plaatje passen.”

Trending in 2022: Hoe haal je in een fabriek de duurzaamheidsdoelen?

De trend die Aart-Jan Smit voor volgend jaar, maar ook op lange termijn ziet, is dat duurzaamheid in de breedste zin van het woord in de voedingsmiddelenindustrie zijn weerklank zal vinden. "Alle organisaties zijn nu echt wel doordrongen van de urgentie van de global sustainability goals. Hoe en in hoeverre ze daar invulling aan gaan geven, zal blijken."

Koude pers geschikt voor Europese markt

Koude pers geschikt voor Europese markt

Een koude pers komt deze maand op de markt die voldoet aan de Europese standaarden.

Waswater effectief desinfecteren

Waswater effectief desinfecteren

De beste manier om waswater voor gesneden groenten en fruit te desinfecteren is door hieraan chloor toe te voegen. Door de producten na te spoelen met schoon water, worden residuen van schadelijke nevenproducten als trihalomethanen geminimaliseerd.

Water in de fabriek voorkomen, terugdringen en hergebruiken

Water in de fabriek voorkomen, terugdringen en hergebruiken

EHEDG Nederland en VMT organiseren op 2 december de praktijkdag 'Water in de fabriek'.

Water in de fabriek!

EHEDG Nederland organiseert samen met VMT op 2 december een seminar over water. Ook dit keer zullen deelnemers tal van eye-openers gepresenteerd krijgen. Een voorbeeld: utiliteitswater komt in principe nooit in contact met levens- middelen, maar is dat echt zo? En is water wel altijd nodig, aangezien het vaak voor ongewenste en ongecontroleerde microbiële groei in de fabriek zorgt.

Nieuwe richtlijnen voor versverwerkende industrie

Nieuwe richtlijnen voor versverwerkende industrie

TOP bv & Campden BRI presenteren nieuwe richtlijnen voor hygiënisch ontwerp. Deze richtlijnen worden gepresenteerd op het eerste internationale seminar over hygiënisch ontwerp voor de versverwerkende industrie. 23 oktober vindt dit seminar plaats in Arnhem.

Holstaal presenteert HST-Q buizen en bochten

Holstaal presenteert HST-Q buizen en bochten

Dochteronderneming van Heleon Group, Holstaal BV, presenteert tijdens de Industrial Processing beurs in Utrecht haar HST-Q-programma. De serie roestvaststalen HST-Q buizen zijn gecertificeerd volgens de EHEDG richtlijnen. Sinds kort levert Holstaal ook bijbehorende bochten, vervaardigd uit deze EHEDG gecertificeerde buis.