Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

Biotechbedrijf Novozymes en zuivelmultinational Arla Foods gaan samen eiwitten ontwikkelen via precisiefermentatie.

Novozymes is al expert in precisiefermentatie vooral voor de productie van enzymen. Sinds 2019 richt het zich ook op andere eiwitten. Ze hebben veel kennis van het modificeren van micro-organismen voor productie op industriële schaal. Arla brengt vooral kennis in over voedingsmiddelentechnologie met name over scheiden en drogen. Bovendien weten ze ook veel over de geldende wetgeving.

Medische voeding

Een eiwit voor een medische voeding ontwikkelen is het eerste doel van de samenwerking. Voor deze categorie is eiwit een onmisbare component. In de toekomst zijn andere categorieen ook mogelijk. Henrik Andersen, vice president van Arla zegt dat door de gezamenlijke kennis te benutten, ze sneller naar de markt kunnen gaan met nieuwe innovatieve eiwitproducten.

Nieuwe producten ontwikkelen

Valerio Nannini, general manager, Novozymes Advanced Protein Solutions: “Met precisiefermentatie kunnen we bijna alles doen als het gaat eiwitcompositie en -structuur. We willen nieuwe producten ontwikkelen en Arla Foods Ingredients is de beste partner voor ons. Ze hebben al veel kennis van medische voeding en inzicht in de markt. Daarnaast zijn hun productieprocessen complementair aan de onze.”

Onderdeel van de collectie

Fermentatie

Gefermenteerde producten als bier, brood en yoghurt, wie kent ze niet? Maar fermentatie wordt de laatste jaren voor steeds meer toepassingen ingezet mede ingegeven door de populariteit van plantaardige eiwitten. Fermentatie kan de vaak ongewenste bijsmaak of textuur op een natuurlijke manier tegengaan.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  2. Zet actie Picnic zoden aan de dijk? Europese Commissie werkt aan voorstel voor gelijktrekken inkoopprijzen
  3. Voor abonneesUpdate Handboek Etikettering: 10 belangrijkste inhoudelijke wijzigingen
  4. No Fairytales ontwikkelt volkoren groentetortilla: 'Het was een hele klus om het niet droog of klef te krijgen'
  5. Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
  6. Goede onderbouwing gezondheidsclaims noodzakelijk: deze claims zijn afgekeurd
  7. Voedselveiligheidscultuur verbeteren? Deze collectie geeft je de handvatten
  8. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  9. EFSA oordeelt: 'E170 in principe veilig additief, aandeel aluminium wel een zorg'
  10. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
  1. NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food
  2. Een laboratoriumfout veroorzaakte een recall
  3. Groot-Brittannië stelt het schrappen van Europese wetgeving over voedselveiligheid uit
  4. Voor abonneesVereisten bij machinevalidatie: 4 tips van een QA'er
  5. Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
  6. Handig overzicht: zo werken deze 4 producenten aan NAPV-productverbetering
  7. CSRD meer dan stip op de horizon: Europese Commissie implementeert standaard
  8. Voor abonneesZelfverzekerd de audit in: 5 tips van ervaren QA'ers om goed voorbereid te zijn
  9. Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'
  10. Uitbraak door besmet koekjesdeeg met minstens 26 zieken