Novozymes is al expert in precisiefermentatie vooral voor de productie van enzymen. Sinds 2019 richt het zich ook op andere eiwitten. Ze hebben veel kennis van het modificeren van micro-organismen voor productie op industriële schaal. Arla brengt vooral kennis in over voedingsmiddelentechnologie met name over scheiden en drogen. Bovendien weten ze ook veel over de geldende wetgeving.
Medische voeding
Een eiwit voor een medische voeding ontwikkelen is het eerste doel van de samenwerking. Voor deze categorie is eiwit een onmisbare component. In de toekomst zijn andere categorieen ook mogelijk. Henrik Andersen, vice president van Arla zegt dat door de gezamenlijke kennis te benutten, ze sneller naar de markt kunnen gaan met nieuwe innovatieve eiwitproducten.
Meer over precisiefermentatie:
Nieuwe producten ontwikkelen
Valerio Nannini, general manager, Novozymes Advanced Protein Solutions: “Met precisiefermentatie kunnen we bijna alles doen als het gaat eiwitcompositie en -structuur. We willen nieuwe producten ontwikkelen en Arla Foods Ingredients is de beste partner voor ons. Ze hebben al veel kennis van medische voeding en inzicht in de markt. Daarnaast zijn hun productieprocessen complementair aan de onze.”