Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden?     Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen 

Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met...

Koude pasteurisatie met behulp van ultraviolette stralen leent zich voor behoud van functionele bioactieve componenten. Voorbeelden zijn lactoferrine voor kindervoeding en industriële enzymen voor de productie van voedingsproducten. De techniek, van het Deense machinebedrijf Lyras, heeft nog meer toepassingen bijvoorbeeld in de kaasproductie.

Better Juice schaalt technologie suikerreductie fruitsappen op

Better Juice schaalt technologie suikerreductie fruitsappen op

Start up Better Juice is klaar voor de commerciële productie van de technologie die het suikergehalte in fruitsappen tot 80% kan reduceren.

Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van BASF

Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van BASF

Een dochteronderneming van Lallemand, neemt het portfolio bakkerij-enzymen Nutrilife over van BASF. De enzymen voor bakkerijen passen niet meer in de strategie, stelt het Duitse concern.

Deze 7 Nederlandse bedrijven maken kans op een innovatie-award

Deze 7 Nederlandse bedrijven maken kans op een innovatie-award

De Europese ingrediëntenbeurs FiE koos 28 bedrijven uit die kans maken op een innovatie-award. 7 van deze bedrijven zijn Nederlands.

Novozymes zet met platform in op mycoproteines

Novozymes zet met platform in op mycoproteines

De toegenomen aandacht voor mycoproteines als plantaardig eiwit is de Deense enzymproducent Novozymes niet ontgaan. Het bedrijf lanceert daarom een call voor bedrijven en onderzoeksinstellingen - Myco-protein Innovation Call.

Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en enzymen

Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en...

"Met enzymen en bacteriële fermentatie is het even goed mogelijk om de nuttige stof chitine uit garnalenpellen en krabbenschalen te halen dan met agressievere chemie-gebaseerde processen," zegt ILVO-UGent onderzoeker Yang Zou aan het eind van zijn doctoraat. Chitine voorkomt onder meer biofilms en neutraliseert vrije radicalen.