Danstar Ferment, een dochteronderneming van het Canadese concern Lallemand, neemt de bakkerij-enzymen divisie van BASF over. Bij groen licht van de toezichthouders, wordt de transactie tussen beide bedrijven naar verwachting op 30 september 2022 afgerond.
Productie enzymen gestart
Met Lallemand denkt BASF een goede partner te hebben gevonden om de activiteiten voort te zetten. Lallemand is recent gestart met de ontwikkeling en productie van enzymen. De overname van het Nutrilife enzymenportfolio past in die strategie.
Innovatieve ingrediënten
“Bakerij ezymen passen niet strategisch bij BASF. Met Lallemand hebben we een uitstekende partner gevonden om onze bakenzymen business strategisch voort te zetten en te versterken en om een betrouwbare leverancier te zijn. We zullen de transactie begeleiden om een vlotte overdracht voor onze klanten te garanderen”, zegt Michael de Marco, BASF’s Vice President, Global Business Management Enzymes.
"We kijken ernaar uit om Nutrilife-klanten te blijven voorzien van enzymexpertise en toegang tot innovatieve ingrediënten op basis van de Lallemand gist- en bacterietechnologieplatforms", aldus Lars Asferg, President van Lallemand Bio-Ingredients.