De smaak van vleesvervangers verbeteren? AI-tool biedt hulp

De smaak van vleesvervangers verbeteren? AI-tool biedt hulp

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) lanceert Flavour-AI, een methode om met Artificial Intelligence smaakstoffen ontstaan uit fermentatie te screenen. Het doel? Een optimaal smaakprofiel ontwikkelen voor bijvoorbeeld vleesvervangers.

Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts

Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts

Wat is belangrijk om vleesvervangers succesvol te verkopen nu de markt is veranderd? Tijdens de New Food Conference deelden Redefine Meat, Matr Foods en Novameat - 3 Europese producenten van vleesvervangers - deze 6 inzichten.

Bioalbumine van Onego Bio

Deze 3 startups krijgen Europees geld om fermentatieprocessen verder...

Bijna 1000 bedrijven dienden een aanvraag voor Europese subsidie in bij het European Innovation Council. In food werden 3 aanvragen gehonoreerd: alle 3 bedrijven gebruiken fermentatie op ingrediënten voor onder andere voedseltoepassingen te produceren.

Het rijke mondgevoel van dierlijke eiwitten - kokumi - evenaren in groente? 'We wilden groente zo lekker laten smaken dat je vlees niet mist'

Het rijke mondgevoel van dierlijke eiwitten - kokumi - evenaren in...

Umami is bij de meeste productontwikkelaars wel bekend, maar Kokumi - Japans voor rijk of verzadigd - minder. Het Low Food Lab keek samen met groenteverwerker Vezet wat kokumi voor de smaak van groente kan betekenen. Kan knolselderij sappig, hartig, rijk en boterachtig zijn?

4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om deze te overwinnen

4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om...

Foodvalley NL en Invest-NL zien dat startups en scale-ups tegen belemmeringen aanlopen in het opschalen brachten. Ze brachten de uitdagingen in kaart en doen aanbevelingen voor de ontwikkeling van een Nederlands ecosysteem voor alternatieve eiwitten.

'Over plantaardige eiwitten is nog zoveel te leren, er zijn zoveel verschillende soorten'

'Over plantaardige eiwitten is nog zoveel te leren, er zijn zoveel...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de plantaardige sector. In elke podcast schuift een gast aan. In deze eerste editie schuift wetenschapper Fred van de Velde aan. Hij was de eerste lector eiwittransitie in Nederland bij de HAS Green Academy. Bij NIZO zet hij zijn kennis van dierlijke eiwitten in om de kwaliteit van plantaardige te verbeteren.