Fermentatie

De smaak van vleesvervangers verbeteren? AI-tool biedt hulp

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) lanceert Flavour-AI, een methode om met Artificial Intelligence smaakstoffen ontstaan uit fermentatie te screenen. Het doel? Een optimaal smaakprofiel ontwikkelen voor bijvoorbeeld vleesvervangers.

plantaardige eiwitten

Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts

Wat is belangrijk om vleesvervangers succesvol te verkopen nu de markt is veranderd? Tijdens de New Food Conference deelden Redefine Meat, Matr Foods en Novameat - 3 Europese producenten van vleesvervangers - deze 6 inzichten.

Bioalbumine van Onego Bio
Fermentatie

Deze 3 startups krijgen Europees geld om fermentatieprocessen verder...

Bijna 1000 bedrijven dienden een aanvraag voor Europese subsidie in bij het European Innovation Council. In food werden 3 aanvragen gehonoreerd: alle 3 bedrijven gebruiken fermentatie op ingrediënten voor onder andere voedseltoepassingen te produceren.

Groente

Het rijke mondgevoel van dierlijke eiwitten - kokumi - evenaren in...

Umami is bij de meeste productontwikkelaars wel bekend, maar Kokumi - Japans voor rijk of verzadigd - minder. Het Low Food Lab keek samen met groenteverwerker Vezet wat kokumi voor de smaak van groente kan betekenen. Kan knolselderij sappig, hartig, rijk en boterachtig zijn?

Ingredient

4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om...

Foodvalley NL en Invest-NL zien dat startups en scale-ups tegen belemmeringen aanlopen in het opschalen brachten. Ze brachten de uitdagingen in kaart en doen aanbevelingen voor de ontwikkeling van een Nederlands ecosysteem voor alternatieve eiwitten.

Plantaardig

'Over plantaardige eiwitten is nog zoveel te leren, er zijn zoveel...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de plantaardige sector. In elke podcast schuift een gast aan. In deze eerste editie schuift wetenschapper Fred van de Velde aan. Hij was de eerste lector eiwittransitie in Nederland bij de HAS Green Academy. Bij NIZO zet hij zijn kennis van dierlijke eiwitten in om de kwaliteit van plantaardige te verbeteren.

  1. DSM-Firmenich doet Yeast Extracts van de hand
  2. In beeld: dit was het Food Law Event 2024
  3. Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en kaasalternatieven
  4. Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂
  5. Voor abonneesCargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is fermentatie: 'Het gaat om een nieuwe vorm van processing'
  6. Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd drankje
  7. Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat je faalt'
  8. Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten wat natuurazijn is'
  9. The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit in Singapore
  10. Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'
  11. Startup Vivici maakt wei-eiwit via precisiefermentatie: 'We willen gezondheidsbewuste en duurzame consument aanspreken'
  12. Voor abonneesVMT 1 (2024): Fermentatie
  13. Lekker smakende vleesvervangers ontwikkelen? Consortium zoekt uit hoe fermentatie en AI dit proces kunnen versnellen
  14. Schouten Europe en Agrifirm willen samen Nederlandse peulvruchten verwerken
  15. Wat kan een productontwikkelaar met graseiwit: Van cocktail tot ravioli
  1. Steviazoetstof Eversweet goedgekeurd door EFSA
  2. Voor abonnees'We maken het lekkerste erwteneiwit': MycoTechnologie fermenteert met paddenstoelen
  3. Voor abonneesPlantaardige eiwitten zonder bijsmaak? Biopurificatie en fermentatie kunnen de oplossing zijn
  4. Handig overzicht: Alle foodtrends voor 2024 op een rij
  5. Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)
  6. Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit
  7. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)
  8. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  9. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  10. Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
  11. Consumentenacceptatie van alternatieve eiwitten? Volgens ADM kunnen hybride producten daarbij helpen
  12. Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief voor E621 (podcast)
  13. De markt op met eiwitten uit precisiefermentatie? 'Zorg voor lagere prijzen of kijk naar high end producten'
  14. Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid, werking en prijs
  15. Van kaas naar wei naar plantaardig: 'Eiwittransitie startte lang voor huidige trend'