Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Webinar terugkijken: Minder vocht in productie is meer...

Wat is de rol van ontvochtiging in het bevorderen van voedselveiligheid, met speciale aandacht voor de controle van ziekteverwekkers zoals Campylobacter en Listeria monocytogenes. En welke wetenschappelijke inzichten en praktische toepassingen kunnen hierbij worden toegepast? Kijk in dit artikel het webinar terug hierover.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Schoonmaken fabriek dikwijls oorzaak van microbiële besmetting: zo...

De huidige wijze van schoonmaken van voedingsmiddelenfabrieken kan gemakkelijk leiden tot een microbiële besmetting met listeria. Vochtbeheersing tijdens en na de reiniging is belangrijk om besmetting te voorkomen, zo is de boodschap van Wouter Burggraaf.

Biofilms

Bacteriën verschansen zich in 'multiculturele' biofilms: onderzoek...

Vaak zijn de huidige reinigings- en ontsmettingsprocedures in levensmiddelenbedrijven onvoldoende om ongewenste bacteriën die hardnekkig vastgehecht zijn aan oppervlakken te verwijderen. Diepgaand Belgisch onderzoek van ILVO hiernaar moet daar verandering in brengen.

Houdt iedereen zich aan de opgestelde procedures?
Hygiënisch ontwerpen

Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg

Een belangrijk aspect van het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit is hygiënisch ontwerpen. Hoe worden de ontwerpen van de apparatuur en faciliteiten zo geoptimaliseerd dat er geen risico's ontstaan voor besmetting, verontreiniging of bacteriegroei? In een speciale Collectie verhalen en achtergronden van VMT hierover vind je nuttige handreikingen hiervoor.

Flexxomat FT: ‘Een knap stukje maatwerk waar het nodige testen aan vooraf ging.’Gesponsord
Gesponsord
Reiniging en desinfectie

Gesponsord Zo voorkom je de insleep van pathogene micro-organismen

Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument én producent. Maaltijdbereider Huuskes zoekt daarom voortdurend naar manieren om besmettingsrisico's uit te sluiten. "We zochten een oplossing voor de potentiële insleep via materieel. Met behulp van de Flexxomat FT van Flexxolutions hebben we het potentiële risico op insleep van micro-organismen op de productievloer maximaal teruggebracht."

BEKO TECHNOLOGIES

Persluchtkwaliteit: misschien niet sexy, wel van groot belang

De toepassingen van perslucht zijn oneindig: pneumatiek, sorteren, filteren, beluchten, verpakken, reinigen. "Maar perslucht vormt een risico, zeker in de voedingsmiddelenindustrie", zegt Sara Deckers, specialist persluchtkwaliteit bij BEKO Technologies B.V. "We vertalen de richtlijnen voor perslucht­kwaliteit in harde cijfers, om inzicht te geven in de kwaliteit ervan en samen met de klant te kijken of er bedrijfsaanpassingen nodig zijn om de risico's te beperken."

  1. Voor abonneesIn deze 6 stappen bouwde Mondelez een voedselveiligheidscultuur
  2. Remia verbetert proces sauzen en weet storingen tot een minimum te beperken
  3. Zo verlaag je kiemgetallen en bestrijd je listeria met klimaatbeheersing en condenspreventie
  4. Zo zijn de richtlijnen van hygiënisch ontwerpen veranderd in de tijd
  5. Voor abonneesVMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips van het Urker Zalmhuys (video)
  6. Toekomstbestendig ontwerpen - pak het geïntegreerd en modulair aan
  7. Kennisbijeenkomst: wat zijn de foodnormen in de machine- en installatiebouw?
  8. Kruisbesmetting voorkomen in de fabriek - vijf belangrijke aandachtspunten
  9. VMEngineering wordt NIRAS Nederland
  10. Fabriekszonering en het integreren van schoonmaakmethode in fases helpt Listeria besmetting te voorkomen
  11. Trending in 2022: Hoe haal je in een fabriek de duurzaamheidsdoelen?
  12. VEG-i-TEC pakt de uitdagingen van de groenteketen integraal aan (+video)
  13. De foodindustrie na corona: zo houd je de productieruimte virusvrij
  14. Mutante sporen B. cereus hebben impact op voedselveiligheid en houdbaarheid
  15. Eurofins helpt bedrijven met stappenplan corona
  1. Mérieux NutriSciences en Houwers Groep helpen bedrijven met COVID-check
  2. Productievloer in de problemen! Wat nu?
  3. GesponsordDe kwaliteit van perslucht krijgt steeds meer aandacht
  4. Hygiënisch ontwerp: 'Luister naar de schoonmakers en de operators'
  5. Reinigings- en desinfectiemethoden van open processing: zero tolerance voor listeria?
  6. Reiniging fabriek in de praktijk: 'In het weekend zie je pas echt hoe schoon het is'
  7. Voor abonneesKwaliteitsmanager Urker Zalmhuys: 'Ik zie geen middel dat listeria afdoodt' (video)
  8. Column: Vergeet de onbereikbare hoekjes niet in de fabriek
  9. GesponsordOma's snoepwinkel - was de hygiëne toen beter?
  10. Vier kandidaten voor Kwaliteitsmanager Food 2018
  11. Helft voedingsbedrijven niet bekend met zonering
  12. Murrelektronik ontwikkelt reinigbare kabels
  13. Speciaal reinigingssysteem verbetert kwaliteit brood
  14. Hygiënisch ontwerpen, efficiënt produceren en energie besparen
  15. Wat kunnen technologen en engineers van elkaar leren?