Webinar terugkijken: Minder vocht in productie is meer voedselveiligheid

Webinar terugkijken: Minder vocht in productie is meer...

Wat is de rol van ontvochtiging in het bevorderen van voedselveiligheid, met speciale aandacht voor de controle van ziekteverwekkers zoals Campylobacter en Listeria monocytogenes. En welke wetenschappelijke inzichten en praktische toepassingen kunnen hierbij worden toegepast? Kijk in dit artikel het webinar terug hierover.

Schoonmaken fabriek dikwijls oorzaak van microbiële besmetting: zo voorkom je dat

Schoonmaken fabriek dikwijls oorzaak van microbiële besmetting: zo...

De huidige wijze van schoonmaken van voedingsmiddelenfabrieken kan gemakkelijk leiden tot een microbiële besmetting met listeria. Vochtbeheersing tijdens en na de reiniging is belangrijk om besmetting te voorkomen, zo is de boodschap van Wouter Burggraaf.

Bacteriën verschansen zich in 'multiculturele' biofilms: onderzoek naar hardnekkige boosdoeners

Bacteriën verschansen zich in 'multiculturele' biofilms: onderzoek...

Vaak zijn de huidige reinigings- en ontsmettingsprocedures in levensmiddelenbedrijven onvoldoende om ongewenste bacteriën die hardnekkig vastgehecht zijn aan oppervlakken te verwijderen. Diepgaand Belgisch onderzoek van ILVO hiernaar moet daar verandering in brengen.

Houdt iedereen zich aan de opgestelde procedures?

Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg

Een belangrijk aspect van het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit is hygiënisch ontwerpen. Hoe worden de ontwerpen van de apparatuur en faciliteiten zo geoptimaliseerd dat er geen risico's ontstaan voor besmetting, verontreiniging of bacteriegroei? In een speciale Collectie verhalen en achtergronden van VMT hierover vind je nuttige handreikingen hiervoor.

Flexxomat FT: ‘Een knap stukje maatwerk waar het nodige testen aan vooraf ging.’

Zo voorkom je de insleep van pathogene micro-organismen

Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument én producent. Maaltijdbereider Huuskes zoekt daarom voortdurend naar manieren om besmettingsrisico's uit te sluiten. "We zochten een oplossing voor de potentiële insleep via materieel. Met behulp van de Flexxomat FT van Flexxolutions hebben we het potentiële risico op insleep van micro-organismen op de productievloer maximaal teruggebracht."

Persluchtkwaliteit: misschien niet sexy, wel van groot belang

Persluchtkwaliteit: misschien niet sexy, wel van groot belang

De toepassingen van perslucht zijn oneindig: pneumatiek, sorteren, filteren, beluchten, verpakken, reinigen. "Maar perslucht vormt een risico, zeker in de voedingsmiddelenindustrie", zegt Sara Deckers, specialist persluchtkwaliteit bij BEKO Technologies B.V. "We vertalen de richtlijnen voor perslucht­kwaliteit in harde cijfers, om inzicht te geven in de kwaliteit ervan en samen met de klant te kijken of er bedrijfsaanpassingen nodig zijn om de risico's te beperken."