VMEngineering wordt NIRAS Nederland

VMEngineering wordt NIRAS Nederland

VMEngineering voert per 1 juli a.s. een naamswijziging door. Dit werd aangekondigd tijdens de open dag georganiseerd door het engineeringsbureau afgelopen week.

In 2018 werd het bedrijf, dat ook bekendstaat als VME, al onderdeel van de NIRAS Group. Onder één naam wordt saamhorigheid uitgestraald en zijn volgens het bedrijf de krachten en kennis gebundeld om zo ook opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn. Het is een stap gericht op de ambitie van de organisatie om een nog completere en op kennis gerichte partner te zijn voor voedingsmiddelenproducenten.

Naamswijziging

NIRAS Nederland B.V. wordt de officiële, nieuwe bedrijfsnaam volgens de statuten. Het bedrijf gaat ook te herkennen zijn onder het corporate beeldmerk en de naam: NIRAS. Verder voert het bedrijf geen bestuurlijke veranderingen door en blijft het werkzaam vanuit de huidige drie vestigingen in Rosmalen, Sneek en Apeldoorn in Nederland.

Historie

VMEngineering werd opgericht in 1994 en is onder deze naam al vele jaren actief in de voedingsmiddelenindustrie met als basis process and packaging engineering. De organisatie groeide door als expert op het gebied van hygiënisch ontwerp en digital design van installaties en gebouwen. Bovendien ontwikkelde VMEngineering een sterke, eigen methodiek voor het uitvoeren van projecten.

Gericht op de toekomst

VMEngineering en NIRAS vullen elkaar aan en hebben veel gelijkenissen qua bedrijfsvoering. De verbintenis anno 2022 biedt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie directe toegang tot internationale kennis van onder meer duurzame water- en energieoplossingen. Een verrijking vanwege de groeiende druk op de sector om duurzamer te produceren.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Unilever schrapt fors minder banen dan gepland, hoofdkantoor komt in Amsterdam

Unilever schrapt fors minder banen dan gepland, hoofdkantoor komt in...

Levensmiddelenconcern Unilever neemt in Europa afscheid van een stuk minder mensen dan het eerder zei. Bij de ijsjesdivisie, die volgend jaar wordt afgesplitst, kunnen juist duizend mensen extra aan het werk. Dat zullen volgens Hermann Soggeberg, de voorzitter van Unilevers European Works Council (UEWC), vooral mensen zijn die op andere plekken binnen het bedrijf moesten vertrekken. Het hoofdkantoor van de afgestoten divisie komt in Amsterdam.

foto: Shutterstock

Werknemers dsm-firmenich gaan woensdag staken

Volgens FNV leggen woensdag ongeveer zeventig werknemers van dsm-firmenich het werk voor twee uur neer bij een vestiging in het Gelderse Stroe.

Foto: shutterstock

Unilever wil met AI productiviteit verhogen

Unilever gaat samenwerken met Accenture, een bedrijf gespecialiseerd in generatieve AI. Accenture ontwikkelde de AI-tool GenWizard, die bedrijven moet helpen om productiviteit te verhogen. GenWizard zal Unilever volgens het bedrijf helpen bij het opschalen van toepassingen die wereldwijd kosten verlagen en operationele efficiëntie verhogen.

Normec mikt met nieuwe eigenaar op meer overnames en expansie

Normec mikt met nieuwe eigenaar op meer overnames en expansie

De wereld van commerciële labs en certificeerders consolideert verder. Normec, een grote speler in testen, inspecteren, certificeeren en compliance is overgenomen voor een bedrag van ruim €2 miljard. Met het geld wil Normec meer strategische overnames doen in Europa en activiteiten in de VS uitbreiden.

Onsite-teams van Bilfinger Engineering werken full time bij een klant.

Site support als oplossing voor technisch personeelstekort

Bilfinger Engineering slaat een nieuwe weg in. Daar waar het bedrijf eerder vooral projectmatig klanten in de foodsector ondersteunde, ziet het in toenemende mate de vraag van bedrijven om vaste kernteams van engineers op locatie te plaatsen. Zo'n klein team on site lost verschillende problemen voor klanten op.

Beeld: Freepik

Duurzame verpakkingen niet langer 'nice to have' maar 'need to have:...

Door onder andere de nieuwe verpakkingswet is duurzaamheid niet langer 'nice to have' maar 'need to have'. Waar bedrijven zich nu met recyclebare en herbruikbare verpakkingen onderscheiden, wordt dit door de nieuwe wetgeving het nieuwe normaal. De verordening, ook wel bekend als PPWR, zal de huidige Richtlijn 94/62/EG vervangen en treedt naar verwachting later dit jaar in werking. In dit artikel drie belangrijke duurzaamheidsvereisten vanuit deze wet op een rij.

04/04/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen - transportband

04/04/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen - transportband

De cursus hygiënisch ontwerpen - transportband vindt plaats op 4 april in Utrecht.

06/02/2025 | Cursus CIP en Innovatieve reinigingstechnieken

06/02/2025 | Cursus CIP en Innovatieve reinigingstechnieken

De cursus CIP en Innovatieve reinigingstechnieken vindt plaats op 6 februari in Utrecht.

16/01/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen

16/01/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen

De cursus hygiënisch ontwerpen vindt plaats op 16 januari in Utrecht.

Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2 strategieën de meeste potentie

Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2...

De Nederlandse overheid wil tegen 2050 alle plastic verpakkingen maken van gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Uit de analyse van TNO blijkt dat dit niet mogelijk is zonder extra beleid. Circulaire strategieën kunnen de vraag naar virgin-materiaal verlagen maar niet helemaal uitbannen.

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op als het gaat om duurzaamheid en gezondheid

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op...

Hoe beïnvloeden duurzaamheid en gezondheid het aankoopgedrag van de consument? CPS GfK | YouGov onderzocht de belangrijkste winkelstrategieën van consumenten. In dit artikel staan 5 inzichten waar voedselfabrikanten hun voordeel mee kunnen doen bij innovatie.

Verpakkingsspecialist Ariane van Mancius en duurzaamheidsexpert Lucy van Keulen

De toekomst van de verpakkingsketen: wanneer wordt plastic afvalberg...

De hele verpakkingsketen verduurzamen is niet makkelijk. Het probleem van verpakkingsafval is te groot en te complex. Verpakkingsspecialist Ariane van Mancius en duurzaamheidsexpert Lucy van Keulen interviewden experts uit alle schakels in de keten en kwamen tot een verpakkingsvisie voor 2030 en verder.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.