1. Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)
  2. Na Lidl komt ook supermarkt Dirk met hybride vleesproducten
  3. Komst 'bloedende' plantaardige burger stap dichterbij na goedkeuring EFSA: Nederlandse producenten zijn nog voorzichtig
  4. Europees Hof: 'Verbod vleesnamen voor plantaardige producten niet toegestaan'
  5. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  6. Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen
  7. Upfield verandert naam naar Flora Food Group
  8. Vezeltechnologie biedt alternatief voor getextureerde plantaardige eiwitten
  9. Extrusie in ontwikkeling: betere plantaardige producten met minder verfijnde grondstoffen
  10. Vleesvervangers vervangen vooral vlees in catering en horeca
  11. 4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om deze te overwinnen
  12. Ook Picnic en Spar maken werk van minder dierlijk en meer plantaardig
  13. Verkoop zuivelalternatieven keldert: oneerlijke concurrentie door verbruiksbelasting?
  14. Expert: 'Kweekvlees wordt ingrediënt van plantaardige alternatieven om smaak en kosten te verbeteren'
  15. 'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)
  1. Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront
  2. Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'
  3. Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek ProVeg
  4. Voor abonneesNZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we zuivel juist hard nodig'
  5. Voor abonneesEiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart
  6. Schouten stapt in vleesvervangers van mycoproteïne
  7. Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel
  8. TOP ontwikkelt plantaardige vervanger voor ei
  9. Vegetarische Franse producten mogen in Frankrijk geen vleesbenamingen krijgen
  10. Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'
  11. Zeven vegetarische en veganistische trends voor 2024 op een rij
  12. Benamingen van vleesvervangers: belangrijke ontwikkelingen op Europees niveau
  13. Verstegen over Kneed & Klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar denken vanuit kruiden en specerijen'
  14. Lekker smakende vleesvervangers ontwikkelen? Consortium zoekt uit hoe fermentatie en AI dit proces kunnen versnellen
  15. Startup werkt aan plantaardig product dat níet op vlees lijkt: 'Meer groenteconsumptie is het doel'