De collectie suikerreductie is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken:
Ingrediënt
In dit hoofdstuk staat informatie over verschillende zoetstoffen die suiker (voor een deel) kunnen vervangen. Dit gaat bijvoorbeeld om stevia, een populaire natuurlijke zoetstof. Dit hoofdstuk wordt geregeld aangevuld met diepgaande informatie over de meest gangbare zoetstoffen en de
Proces
Suiker verlagen hoeft niet per se met zoetstoffen. Dat kan ook door innovatieve processen toe te passen. Ook met digitale tools is sneller in te schatten hoeveel suikerverlaging mogelijk is.
Product
Hier vallen praktijkcases onder. Voedingsmiddelenbedrijven vertellen hoe zij met suikerreductie omgaan. Zo vertelt snoepfabrikant Cloetta wat er komt kijken bij suikerreductie in winegums en ander snoep. Barry Callebaut vertelt hoe zij door het proces van chocolade maken te analyseren, ze chocolade met 50% minder suiker konden maken.
Consument
Dan moet de consument het ook nog lekker vinden, zo een in suiker gereduceerd product. Wat verwacht de consument en hoe krijg je de consument zo ver dat hij een product als zoeter ervaart dat het daadwerkelijk is?