'Discussie over ultrabewerkte voeding hindert de voortgang in...
Ultraprocessed foods, waar hebben we het over? Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe discussieerde een panel over de NOVA-classificering en...
Ultraprocessed foods, waar hebben we het over? Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe discussieerde een panel over de NOVA-classificering en...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
Suiker reduceren in voedingsmiddelen is nog niet zo makkelijk. Het dient niet alleen voor de zoete smaak, maar heeft ook vele functionele...
Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is 'zeer effectief' en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling...
Producent Riedel introduceerde recent Appelsientje Fruitdrink met een vleugje zuivel. Door het toevoegen van de zuivel hoeft de producent geen...
In opdracht van de Europese Commissie (EC) beoordeelde de European Food Safety Authority (EFSA) opnieuw de veiligheid van zoetstof erythirol (E 968)....
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het...
Cosun en vier andere bedrijven vragen EFSA-goedkeuring aan voor allulose, het caloriearme suikeralternatief. Ondanks dat de goedkeuring nog op zich...
De drankensector heeft binnen het Nationaal Preventieakkoord het doel gesteld om uiterlijk in 2025 het suikergehalte in dranken terug te dringen met...
Hoe ga je van idee naar product? Hoe gaan productontwikkelaars met herformulering om? En wat kan je als productontwikkelaar met AI? Dit zijn enkele...