Foodbeurs SIAL 2022: een recap van VMT

Foodbeurs SIAL 2022: een recap van VMT

Foodbeurs SIAL in Parijs (15-19 oktober) trok 265.000 bezoekers uit alle landen van de wereld. Er waren 7.000 exposanten uit 127 landen vertegenwoordigd. VMT was ook aanwezig: een overzicht van onze trendspotters.

De onlangs gehouden SIAL Paris heeft haar deuren gesloten met een naar eigen zeggen 'uiterst positief resultaat'. "Het is het eerste mondiale vakevenement van deze omvang dat een editie kende op het niveau van voor de pandemie, zowel aan de exposanten- als aan de bezoekerskant", aldus de organisatie.

Focus op innovatie

Deze editie wordt beschreven als 'een smeltkroes van ingrediënten, recepten en smaken, een wereldwijde showcase op hoog niveau met een bijzondere dynamiek van inkopers, producenten, ondernemers, uitvinders, distributeurs en horecaprofessionals.'

Overzicht VMT op SIAL 2022

SIAL in cijfers

SIAL 2024

De voorbereidingen van de volgende SIAL editie, van 19 t/m 23 oktober 2024, zijn al in volle gang. De beurs viert dan een belangrijke mijlpaal, namelijk haar 60e verjaardag. Verder heeft het SIAL Network heeft voor het eind van het jaar nog de volgende evenementen in petto: SIAL Interfood Jakarta, SIAL in India New Delhi en SIAL in China Shanghai.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesGratis whitepaper NAPV: dit zijn de criteria per productgroep
  2. Ministerie doet onderzoek naar perceptie Nutri-Score: meningen Nederlanders verdeeld
  3. Na Meatable brengt Mosa Meat ook kweekvlees in Singapore op de markt
  4. Supermarktketen Lidl stopt met invliegen groente en fruit
  5. Resultaten recycling 2021: Dit is nodig om meer plastic te kunnen recyclen
  6. Barry Callebaut herontwerpt chocoladeproces voor 'tweede generatie' chocolade
  7. Hoe oxidatiebeheersing de verspilling van crackers tegengaat
  8. Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk
  9. Albert Heijn gaat voedselverspilling tegen door dynamisch afprijzen tot 70 procent korting
  10. Normontwerp voor ISO 22174 over microbiologische analyses via PCR gepubliceerd
  1. FAO/WHO expertmeeting: Listeria monocytogenes in kant-en-klaar voedsel wereldwijd
  2. Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op
  3. Belgische recalls en waarschuwingen oktober: mogelijk listeria in makreel, kip en rundercarpaccio
  4. Gehakt in maaltijdboxen van Hello Fresh betrokken bij uitbraak in Verenigde Staten
  5. Productinnovaties oktober: verse plantaardige notenmelk en gastroblokken plantaardige kaas
  6. Meer uitbraken in 2021 door wegvallen corona effect
  7. Column Simone Hertzberger: Individuele ziektegevallen zijn vaker onderdeel van een uitbraak
  8. Tien honden dood door ethyleenglycol in hondenvoer
  9. Afschalen uit China, vetten uit Europa en meerdere alternatieven op de plank - dat maakt ingrediëntenleverancier Vaess weerbaar in grondstoffencrisis
  10. Gezondheid belangrijke trend in plantaardig: 'Producten hoeven straks niet exact meer op vlees te lijken'