Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een hoog eiwitgehalte (met goede smaak)

Trends in plantaardig: clean label, een goede voedingswaarde en een...

Plantaardige eiwitten waren dit jaar nog steeds volop te vinden op de Europese ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. De bekende focus op smaak en textuur was nog steeds te merken, maar er waren ook een paar opvallende veranderingen te noteren.

FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer interesse van foodproducenten'

FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer...

Is nu het momentum voor hybride foodproducten? Op de Food Ingredients Beurs FiEurope lijkt het onderwerp een nieuw leven beschoren onder druk van duurzaamheid. VMT sprak twee bedrijven die zien dat hybride groeit mede onder druk van de aankomende duurzaamheidswetgeving. Maar zegt een marketingexpert: 'Hybride is een industrie push, het voordeel voor de consument is niet duidelijk.'

Ingrediëntentrends spotten op Intrafood:24

Ingrediëntentrends spotten op Intrafood:24

Tijdens de ingrediëntenvakbeurs Intrafood:24 op 25 en 26 september ontmoetten vooral ingrediëntenleveranciers en voedingsbedrijven in Kortrijk Xpo. De leveranciers presenteerden ingrediënten waarmee ze productontwikkelaars tegemoet komen als het gaat om de kosten van ingrediënten, gezonde voeding en duurzaamheid. Om de Nutri-Score kunnen de bedrijven niet heen.

Rudy's Kombucha

Dranken trends: van kombucha en gembershots tot functionele limonade

De categorie dranken werd op de Free From beurs in Amsterdam goed vertegenwoordigd. Vooral dranken als kombucha en gembershots waren veel op de beursvloer te vinden. VMT liep een rondje en sprak met verschillende drankenproducenten.

Olala

Van eiwitbier tot plantaardige zalm: zo spelen 10 startups in op...

Aan het einde van het jaar kijkt iedereen om zich heen naar de trends voor het volgende jaar. Op 22 en 23 november presenteerden verschillende startups op de Free From-beurs in Amsterdam hun innovaties. Deze liepen uiteen van plantaardige visvervangers en kaas tot eiwitbier en allergeenvrije snacks. VMT liep een rondje op de beurs en sprak met verschillende startups.

Productiviteit en een eenvoudige bediening staan voorop bij de ontwikkelingen van Mettler-Toledo inspectiesystemen voor voedselveiligheid van producten.

interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en...

Digitalisering breekt steeds verder door in verpakkingslijnen voor de voedingsbedrijven. Machinefabrikanten kwamen met innovaties naar de internationale verpakkingsbeurs interpack. Ook zag VMT interessante, duurzamere verpakkingen.

Foodbeurs SIAL 2022: een recap van VMT

Foodbeurs SIAL 2022: een recap van VMT

Foodbeurs SIAL in Parijs (15-19 oktober) trok 265.000 bezoekers uit alle landen van de wereld. Er waren 7.000 exposanten uit 127 landen vertegenwoordigd. VMT was ook aanwezig: een overzicht van onze trendspotters.

SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst

SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, wordt dit jaar georganiseerd van 15 tot en met 19 oktober, wil een unieke kijk geven op alle foodinnovaties wereldwijd.

Voedingsindustrie weet Anuga FoodTec weer te vinden: van sneller verwarmen tot noodzakelijke traceability

Voedingsindustrie weet Anuga FoodTec weer te vinden: van sneller...

Bezoekers en exposanten hebben er even op moeten wachten. Na vier jaar stond de Köln Messe van 26 tot en met 29 april weer in het teken van innovaties in de voedingsmiddelenproductie. Van procestechnologie tot vul- en verpakkingstechnologie tot voedselveiligheid, van verpakkingsmaterialen tot digitalisering en intralogistiek. De Anuga Foodtec stond in het teken van fysiek netwerken en inspiratie opdoen. Een overzicht van een aantal innovaties die de redactie VMT op de beursvloer tegenkwam.

Alternatieve zuivelproducten vonden op de Anuga hun plekje

Alternatieve zuivelproducten vonden op de Anuga hun plekje

Alternatieve zuivelproducten hebben op de Anuga hun plekje veroverd tussen de zuivelproducten. Een relatief kleine groep bedrijven presenteerde op een klein paviljoen uiteenlopende producten op basis van bloemkool, cashewnoten en erwten.