SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst

SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, wordt dit jaar georganiseerd van 15 tot en met 19 oktober, wil een unieke kijk geven op alle foodinnovaties wereldwijd.

Tijdens deze editie opent de Sial Paris het maatschappelijke debat rond het thema 'Own the Change', dat in 2020 van start ging. Hiermee wil de organisatie de branche handvatten bieden om de voedingsmiddelen van de toekomst te bedenken.

Preview programma

Deze SIAL-editie kent een aantal programma highlights, waarvan we er hieronder een aantal uitlichten.

SIAL Innovation

Een overzicht van de beste voedingsmiddeleninnovaties uit de hele wereld. Exposanten kunnen hun kandidatuur indienen t/m 12 augustus 2022. Een jury van deskundigen zal de bedrijven met de meest vernieuwende producten in hun categorie bekronen.

SIAL Start Up

Een gloednieuwe zone die in samenwerking met Start-up Sesame en FoodTech een mooie selectie startups zal presenteren. Bezoekers zullen er de meest innovatieve Franse en internationale startups kunnen ontdekken.

SIAL Insights/Think Tank

Omvat exclusieve studies over consumentenverwachtingen, productinnovaties, en trends in de voedingsmiddelenindustrie. Een nieuwe partner, NDP Group, voegt zich bij het team van deskundigen van Kantar Protéines XTC dat verantwoordelijk is voor het Trend Book.

SIAL Podcast

Is een nieuwe maandelijkse nieuwsuitzending over de voedingsmiddelenindustrie, die het hele jaar door informatie geeft aan de branche.

Wat betekent 'Own the change'?

Audrey Ashworth, directeur SIAL
Audrey Ashworth, directeur SIAL

Audrey Asworth is op 1 januari directeur van de Sial Paris geworden, onder leiding van Nicolas Trentesaux. Ze nam het stokje over van Adeline Vancauwelaert. Twee vragen aan Asworth over het thema:

Wat betekent het thema Own the Change voor u?

"Het herinnert ons eraan dat we allemaal actieve deelnemers zijn aan de verandering die gaande is, en dat we de ecologische, ethische, digitale en demografische uitdagingen waarvoor de planeet staat moeten aanpakken. Het is aan ons om de uitdagingen van voedselzekerheid en veranderingen in consumptiegewoonten aan te gaan. Het betekent ook nieuwe talenten scouten en jonge talenten koesteren die staan te popelen om actief bij te dragen aan het ecosysteem van de toekomst."

Wat zijn de ambities van de SIAL?

"We streven ernaar meer te zijn dan alleen maar een vakbeurs. Ik wil drie specifieke gebieden ontwikkelen: Zakelijk: omvang en diversiteit van de beurs blijven vergroten, en de contacten en ontmoetingen tussen deelnemers zowel voor, tijdens als na het evenement bevorderen en faciliteren. Inspiratie: informatie en diensten bieden die professionals uit de branche in hun ontwikkeling stimuleren, en hen voorzien van pertinente hulpmiddelen die ze het hele jaar door kunnen gebruiken. Ervaring: Meer begeleiding en adviezen, en het beursbezoek verbeteren en vergemakkelijken. En natuurlijk de gezellige sfeer te behouden die de SIAL Paris kenmerkt."

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een hersluitbaar blikje

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens naar minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, waren een aantal innovaties te zien.

Heineken bouwt r&d-centrum in Zoeterwoude

Heineken bouwt r&d-centrum in Zoeterwoude

Heineken gaat een nieuw r&d-centrum bouwen in Zoeterwoude. De bierbrouwer investeert 45 miljoen euro in het zogeheten Dr. H.P. Heineken Centre, dat medio 2025 wordt geopend.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Innova top 10 trends 2025: dit verwachten consumenten van ingrediënten, plantaardig en van AI

Innova top 10 trends 2025: dit verwachten consumenten van...

Wat denken consumenten van AI-ontwikkelde producten? Wat verwachten ze van de plantaardige producten? En welk product blijven ze kopen zelfs als de prijs flink stijgt? Lees meer over de 10 trends voor 2025 van Innova Market Insights.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Productinnovaties oktober: biologische ontbijtgranolamix en bioscooppakket bier, popcorn en voucher

Productinnovaties oktober: biologische ontbijtgranolamix en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. De productinnovaties van oktober: biologische ontbijtgranolamix en bioscooppakket bier, popcorn en voucher.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta

R&D'er over wetgeving: 'Sommige wetten zijn al achterhaald voordat ze...

VISIE OP WETGEVING - Door onder andere politieke complexiteit kan de invoering van nieuwe wetten soms lang duren, stelt Erik-Jan Ransdorp, innovatie directeur bij Cloetta. Wetgeving mag dan ook vaker op wetenschappelijke kennis gebaseerd worden volgens hem. VMT sprak met Ransdorp over de bottlenecks die hij ziet en zijn tips voor andere R&D'ers op gebied van wetgeving. Dit is het zevende artikel in een serie.

Van supermarktkeuken naar gaarkeuken: zo wil deze startup 'Unilever van de nieuwe generatie' worden

Van supermarktkeuken naar gaarkeuken: zo wil deze startup 'Unilever...

STARTUP BELICHT - Kant-en-klaar maaltijden worden vaak gezien als 'niet vers' en 'smakeloos'. Startup Mama's Maaltijden gaat hier tegenin en maakt koelverse kant-en-klare maaltijden 'zoals mensen ze vanuit huis gewend zijn'. Met bekende smaken dus. VMT sprak met oprichter Serdar Tolenaar over het ontstaan van de startup, de bottlenecks en de verdere plannen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.