SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst

SIAL 2022 in teken van voeding van de toekomst

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, wordt dit jaar georganiseerd van 15 tot en met 19 oktober, wil een unieke kijk geven op alle foodinnovaties wereldwijd.

Tijdens deze editie opent de Sial Paris het maatschappelijke debat rond het thema 'Own the Change', dat in 2020 van start ging. Hiermee wil de organisatie de branche handvatten bieden om de voedingsmiddelen van de toekomst te bedenken.

Preview programma

Deze SIAL-editie kent een aantal programma highlights, waarvan we er hieronder een aantal uitlichten.

SIAL Innovation

Een overzicht van de beste voedingsmiddeleninnovaties uit de hele wereld. Exposanten kunnen hun kandidatuur indienen t/m 12 augustus 2022. Een jury van deskundigen zal de bedrijven met de meest vernieuwende producten in hun categorie bekronen.

SIAL Start Up

Een gloednieuwe zone die in samenwerking met Start-up Sesame en FoodTech een mooie selectie startups zal presenteren. Bezoekers zullen er de meest innovatieve Franse en internationale startups kunnen ontdekken.

SIAL Insights/Think Tank

Omvat exclusieve studies over consumentenverwachtingen, productinnovaties, en trends in de voedingsmiddelenindustrie. Een nieuwe partner, NDP Group, voegt zich bij het team van deskundigen van Kantar Protéines XTC dat verantwoordelijk is voor het Trend Book.

SIAL Podcast

Is een nieuwe maandelijkse nieuwsuitzending over de voedingsmiddelenindustrie, die het hele jaar door informatie geeft aan de branche.

Wat betekent 'Own the change'?

Audrey Ashworth, directeur SIAL
Audrey Ashworth, directeur SIAL

Audrey Asworth is op 1 januari directeur van de Sial Paris geworden, onder leiding van Nicolas Trentesaux. Ze nam het stokje over van Adeline Vancauwelaert. Twee vragen aan Asworth over het thema:

Wat betekent het thema Own the Change voor u?

"Het herinnert ons eraan dat we allemaal actieve deelnemers zijn aan de verandering die gaande is, en dat we de ecologische, ethische, digitale en demografische uitdagingen waarvoor de planeet staat moeten aanpakken. Het is aan ons om de uitdagingen van voedselzekerheid en veranderingen in consumptiegewoonten aan te gaan. Het betekent ook nieuwe talenten scouten en jonge talenten koesteren die staan te popelen om actief bij te dragen aan het ecosysteem van de toekomst."

Wat zijn de ambities van de SIAL?

"We streven ernaar meer te zijn dan alleen maar een vakbeurs. Ik wil drie specifieke gebieden ontwikkelen: Zakelijk: omvang en diversiteit van de beurs blijven vergroten, en de contacten en ontmoetingen tussen deelnemers zowel voor, tijdens als na het evenement bevorderen en faciliteren. Inspiratie: informatie en diensten bieden die professionals uit de branche in hun ontwikkeling stimuleren, en hen voorzien van pertinente hulpmiddelen die ze het hele jaar door kunnen gebruiken. Ervaring: Meer begeleiding en adviezen, en het beursbezoek verbeteren en vergemakkelijken. En natuurlijk de gezellige sfeer te behouden die de SIAL Paris kenmerkt."

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Overzicht

Nieuwe voedselmachines 2025: Arla Foods Ingredients installeert...

Dit is een overzicht van nieuwe voedselmachines. Dit zijn de laatste wapenfeiten: Arla Foods Ingredients installeert elektrische ketel voor CO₂-reductie, GEA introduceert CO₂-vrij verdampersysteem en Lewa introduceert modulair doseersysteem voor snoep productie.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

Voor abonnees
Voor abonnees
Reportage

Voor abonnees Overzicht: 5 trends in chocolade gespot op de ISM

Was er op de ISM een chocoladebedrijf te vinden zonder een Dubaistyle-reep in het assortiment? Ja, maar het aantal bedrijven met een reep met de groene, knapperige vulling waren talrijk. Zelfs een producent van weipoeder haakte aan bij de hype die al bijna een jaar duurt. Gelukkig waren er ook andere trends waar te nemen in chocola.

Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht. (Foto: Koos Groenewold)Voor abonnees
Voor abonnees
Innovatie

Voor abonnees Food Law Event gemist: is Europese wetgeving rem voor...

Europese wetgeving vormt soms een obstakel of vertragende factor voor de voedseltransitie. Velen zeggen ook wel dat Europese wetgeving een rem vormt voor innovatie in de voedingsindustrie. Een lezing van Alie de Boer, voedingswetenschapper en universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

Podcast

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Deze foto is door VMT gegenereerd met behulp van AIVoor abonnees
Voor abonnees
Innovatie

Voor abonnees Visie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025

Welke ontwikkelingen heeft de voedingsindustrie doorgemaakt in 2024? De redactie van VMT kijkt terug op het afgelopen jaar. Waar heeft de voedingsindustrie naar inzien van de redactieleden de tanden in gezet? En welke onderwerpen verwachten de redacteuren in 2025 voor de boeg te hebben?

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.