Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig
VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.
VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.
Veel producenten stappen in de productie van vleesvervangers in het kader van duurzaamheid. Wel is er steeds meer kritiek op vleesvervangers vanwege de mate van bewerking van de producten. Hoe gaan producenten om met deze kritiek en hoe kijken zij hier tegenaan? VMT sprak met vijf producenten over het onderwerp op de SIAL in Parijs.
Op de SIAL in Parijs stonden veel drankenproducenten. Hier presenteerden zij nieuwe of verbeterde producten. Producenten spelen vooral in op gezondere dranken met functionele eigenschappen. In dit artikel 10 innovaties van producenten op een rij.
Artificial Intelligence (AI), ook de voedingsindustrie kan er niet meer omheen. Verschillende producenten kijken voorzichtig wat AI voor hen kan betekenen en hoe ze dit het beste kunnen toepassen. Zo ook Engel Foreign Food. Zij ontwikkelden drie frisdranken met behulp van AI. Nick Maijenburg vertelde op de SIAL aan VMT hoe ze dat deden.
VMT bezoekt de SIAL in Parijs en liep een rondje op het innovatieplein. Hier zet de beursorganisatie dé in hun ogen innovaties van dit jaar letterlijk 'in de etalage'. In dit artikel een aantal innovaties op een rij.
De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.
SIAL is maakt de winnaars van de SIAL Innovation Awards bekend. De prijzen zijn verdeeld naar sectorprijzen, speciale awards en categorie prijzen. De internationale voedingsmiddelenbeurs vindt tweejaarlijks plaats in Parijs.
SIAL Paris, de grootste vakbeurs van de voedingsindustrie, is druk bezig met de voorbereiding van de 60e editie in 2024. Deze bijzondere jubileumeditie moet speciaal worden. Vier kernthema's staan centraal: AI, de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor Afrika.
Van 15 tot en met 19 oktober vond de SIAL plaats in Parijs: een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen in Europa. Ondanks de stijgende kosten en grondstofproblemen toonden vele producenten innovaties op de beurs. VMT bezocht de beurs en zet de vijf opvallendste trends in voedingsinnovatie op een rij.
Franse startup Zalg presenteerde op de SIAL in Parijs vriesverse zeewier blokjes. Het product stond op de beurs uitgelicht op het innovatieplein. VMT ging op de beurs langs bij de startup en sprak met medeoprichter Vincent Lacaze. "Ons product bevat geen eiwit, maar wel meer calcium dan melk."