Beeld: Shutterstock

Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee...

Veel producenten stappen in de productie van vleesvervangers in het kader van duurzaamheid. Wel is er steeds meer kritiek op vleesvervangers vanwege de mate van bewerking van de producten. Hoe gaan producenten om met deze kritiek en hoe kijken zij hier tegenaan? VMT sprak met vijf producenten over het onderwerp op de SIAL in Parijs.

Koffie met functionele eigenschappen van het Nederlandse Two Align

Zo spelen 10 drankenproducenten in op trends: focus op functionele...

Op de SIAL in Parijs stonden veel drankenproducenten. Hier presenteerden zij nieuwe of verbeterde producten. Producenten spelen vooral in op gezondere dranken met functionele eigenschappen. In dit artikel 10 innovaties van producenten op een rij.

Dranken gemaakt met behulp van AI door Engel Foreign Food

Zo ontwikkelt deze producent nieuwe dranken met AI: 'Het biedt een...

Artificial Intelligence (AI), ook de voedingsindustrie kan er niet meer omheen. Verschillende producenten kijken voorzichtig wat AI voor hen kan betekenen en hoe ze dit het beste kunnen toepassen. Zo ook Engel Foreign Food. Zij ontwikkelden drie frisdranken met behulp van AI. Nick Maijenburg vertelde op de SIAL aan VMT hoe ze dat deden.

Natuurlijke energiedrank gemaakt van matcha, guarana en groene thee zonder toegevoegd suiker - Elixir

Rondje innovaties SIAL: vooral eiwitverrijking, functionele...

VMT bezoekt de SIAL in Parijs en liep een rondje op het innovatieplein. Hier zet de beursorganisatie dé in hun ogen innovaties van dit jaar letterlijk 'in de etalage'. In dit artikel een aantal innovaties op een rij.

SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.

Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.

Dit zijn de winnaars van de SIAL Innovation Awards

Dit zijn de winnaars van de SIAL Innovation Awards

SIAL is maakt de winnaars van de SIAL Innovation Awards bekend. De prijzen zijn verdeeld naar sectorprijzen, speciale awards en categorie prijzen. De internationale voedingsmiddelenbeurs vindt tweejaarlijks plaats in Parijs.

60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

SIAL Paris, de grootste vakbeurs van de voedingsindustrie, is druk bezig met de voorbereiding van de 60e editie in 2024. Deze bijzondere jubileumeditie moet speciaal worden. Vier kernthema's staan centraal: AI, de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor Afrika.

Op de SIAL in Parijs waren uiteenlopende trends te zien, van geen toegevoegde suikers tot alcohol(vrij)

Dit zijn de 5 opvallendste trends op de SIAL

Van 15 tot en met 19 oktober vond de SIAL plaats in Parijs: een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen in Europa. Ondanks de stijgende kosten en grondstofproblemen toonden vele producenten innovaties op de beurs. VMT bezocht de beurs en zet de vijf opvallendste trends in voedingsinnovatie op een rij.

Startup Zalg presenteerde op de SIAL in Parijs haar zeewier blokjes

Startup Zalg wil met vriesverse zeewier voedselsysteem verbeteren

Franse startup Zalg presenteerde op de SIAL in Parijs vriesverse zeewier blokjes. Het product stond op de beurs uitgelicht op het innovatieplein. VMT ging op de beurs langs bij de startup en sprak met medeoprichter Vincent Lacaze. "Ons product bevat geen eiwit, maar wel meer calcium dan melk."

Op de SIAL presenteren verschillende producenten hun producten in de drankencategorie

Zo gaan deze 8 dranken producenten om met trends: suiker en alcohol...

Op de SIAL in Parijs zijn veel drankenproducenten te vinden. Producenten zetten vooral in op minder of geen toegevoegd suiker, lage calorieën, functionele dranken, gemak en alcohol/alcoholvrij. In dit artikel enkele voorbeelden van producten en hoe zij op deze trends inspelen.