60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika

SIAL Paris, de grootste vakbeurs van de voedingsindustrie, is druk bezig met de voorbereiding van de 60e editie in 2024. Deze bijzondere jubileumeditie moet speciaal worden. Vier kernthema's staan centraal: AI, de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor Afrika.

SIAL Paris organiseerde de allereerste editie in 1964 in het toen net nieuwe Centre of New Industries and Technologies (CNIT). Destijds waren revolutionaire ontwikkelingen de opkomst van de Franse hypermarkten en diepvriesvoeding in Europa.

Wat te verwachten in 2024

Op de 60e editie van SIAL Paris, die plaatsvindt van 19 tot 23 oktober 2024, worden 285.000 bezoekers uit 200 landen verwacht. Er zijn 7.500 exposanten uit 130 landen. Voor de gelegenheid heeft SIAL het logo vernieuwd. De editie van 2024 zal vier kernthema's behandelen: de invloed van AI en deep-tech, de ontwikkelingen in de supply chain, CSR (Corporate Social Responsibility) en er is speciale aandacht voor de Afrikaanse voedselindustrie. De beursorganisatie van SIAL Paris 2024 zegt een inspirerend platform te willen bieden voor het anticiperen op trends door de voedingsindustrie en retailers.

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Beeld: Shutterstock
NVWA

Zo gaan QA'ers en R&D'ers om met wetgeving: 11 ervaringen op een rij

Zowel productontwikkelaars als kwaliteitsmanagers hebben dagelijks te maken met wetgeving. Geen product komt op de markt zonder dat het voldoet aan wetgeving. VMT sprak afgelopen jaar met 7 QA'ers en 6 R&D'ers over de bottlenecks waar zij tegenaan lopen in wetgeving en de tips die zij hebben voor vakgenoten. In dit artikel alle 11 de ervaringen op een rij.

Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Voor abonnees
Voor abonnees
Nieuws

Voor abonnees Proveg: Om deze 3 redenen zijn vlees- en zuivelvervangers in...

HEB JE DIT GEMIST IN DECEMBER? - Vlees- en zuivelvervangers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel wereldwijd als in Nederland. Nederlandse vlees- en zuivelvervangers lopen voorop als het gaat om voedingswaarde in vergelijking met andere landen. Volgens Proveg komt dit door drie redenen.

Plantaardig

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar...

Welke trens bepalen het veld van eiwitten? De TPC-community binnen Foodvalley boog zich over dit onderwerp en formuleerde 8 trends waar voedselproducenten of investeerders hun voordeel mee kunnen doen.

Podcast

Jaaroverzicht podcasts 2024: Trends spotten tot Plus over plantaardig

VMT nam dit jaar 12 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kun je ze gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Wat brengt 2025 voor R&D? 5 trends en praktische tips om deze te...

2025 staat voor de deur, en verschillende marktonderzoekers komen met trends voor volgend jaar. Zo presenteert Euromonitor 5 trends voor 2025: gezondheidsplannen, verstandigere portemonnee, Eco Logisch, gefilterde focus en AI ambivalent. In dit artikel de vijf trends uitgewerkt op een rij en tips van Euromonitor hoe deze te implementeren.

Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord "In 2025 wordt AI concreter toegepast"

Ieder jaar brengt Aptean een F&B/IT Trendrapport uit voor de voedings- en drankensector. In 2025 is er sprake van nieuwe trends, maar ook een verdieping van die van 2024, zo zegt Arjen Verburg van Aptean. "Artificial Intelligence zal nog groter worden en concretere toepassingen vinden."

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. 'Het ondermijnt het Europees beoordelingssysteem,' zegt GFI over het kweekvleespleidooi Frankrijk, Italië en Oostenrijk
  2. NZO reageert op campagne Wakker Dier over 'sloopmelk'
  3. Schouten Europe en Agrifirm willen samen Nederlandse peulvruchten verwerken
  4. Nederlandse brouwers vraagt kabinet om gerichte maatregelen: 'Accijnsverhoging grote klap voor biersector'
  5. Anuga FoodTec 2024: 'Een blik op een duurzame toekomst van voedseltechnologie'
  6. Verdeelde reacties QA op aangepaste NVWA meldwijzer: 'Het geeft meer vragen dan verduidelijking'
  7. Boycot om Gaza-oorlog raakt Unilever
  8. Europees Parlement stemt in met versoepelde wetgeving nieuwe gentechnieken
  9. Europa neemt nieuwe anti-greenwashing richtlijn aan: dit houdt het in voor claims
  10. CO2-emissies omzetten in wodka? Aircohol schaalt technologie op die dit mogelijk maakt
  1. Tony's Chocolonely publiceert jaarverslag: 'uitbuiting van cacaoboeren moet stoppen'
  2. Voor abonneesMogelijke aanpassingen in 2 Warenwetbesluiten: dit zijn de voorgestelde wijzigingen
  3. Maaltijd met vleesvervanger even verzadigend als vergelijkbaar maal met vlees
  4. Minstens 700 zieken na vermoedelijke uitbraak norovirus
  5. NVWA sluit distributiecentrum Picnic in Zaandam om muizenplaag
  6. Wat kan een productontwikkelaar met graseiwit: Van cocktail tot ravioli
  7. NVWA: allergeneninformatie onvoldoende bij ambachtelijke bedrijven
  8. Voedsel van de toekomst in ogen van studenten: van kalmerende chocola tot smaakcapsules
  9. Europa wil eisen etikettering en samenstelling honing, fruitsap, jam en melk aanpassen
  10. Plantaardige alternatieven goedkoper dan vlees