Gesponsord
Gesponsord
trending 2025

Gesponsord "In 2025 wordt AI concreter toegepast"

Ieder jaar brengt Aptean een F&B/IT Trendrapport uit voor de voedings- en drankensector. In 2025 is er sprake van nieuwe trends, maar ook een verdieping van die van 2024, zo zegt Arjen Verburg van Aptean. "Artificial Intelligence zal nog groter worden en concretere toepassingen vinden."

Beeld: Royal Smilde
Visie op wetgeving

Twee QA'ers delen wetgeving ervaringen: 'Datadrift leidt tot...

VISIE OP WETGEVING - In de voedingsindustrie spreken we volgens Royal Smilde van startups, 'boefjes' die de grenzen van de wetgeving opzoeken en grote betrouwbare commodity spelers. "Men verwacht van ons de creativiteit van een startup, de prijs van een 'boefje' en de professionaliteit van een commodity speler", stellen Ruud Tamsma en Marianne Hoogeveen, kwaliteitsmanagers bij Royal Smilde. VMT sprak met hen over bottlenecks en tips op het gebied van wetgeving. Dit is het tiende artikel in een serie.

Voedselveiligheid

Digitale trends voor een voedselveilige toekomst: technologieën ten...

In kwaliteitsmanagement bestaan zoveel lijstjes en actiepunten dat we het doel soms niet meer zien. Digitale trends zoals data-analyse, datachains, automatisering van controles en slimme sensoren gaan helpen om afscheid te nemen van de vele handmatige registraties en lijstjes. Door het werk digitaal goed in te richten, krijgen we weer focus op het doel: met elkaar voedselveilige producten maken die compliant zijn.

Beeld: Shutterstock
Innovatie

Nieuw product ontwikkelen? 4 trends om in de gaten te houden voor 2025

Het einde van het jaar nadert. De trends voor 2025 komen dan ook langzaam weer om de hoek kijken. Mintel voorspelt vier trends voor aankomend jaar: voedzame voeding 'als medicijn', rebelse consumenten die soms zoeken naar 'ongezonde' producten, veranderende ketens die leiden tot meer lokale of wereldwijde producten en samenwerking tussen technologie en landbouw. In dit artikel de vier trends verder uitgewerkt.

De gebruikers kunnen door de 3D-omgeving lopen, trappen op- en aflopen, foto’s maken van een bepaalde situatie en live overleggen met collega’s.Voor abonnees
Voor abonnees
Industrie 4.0

Voor abonnees Tweak je nieuwe fabriek al voordat die gebouwd is: aan de VR-bril?

Praatten we enkele jaren geleden nog volop over Industry 4.0 en zijn ongekende nieuwe mogelijkheden voor de voedselindustrie, nu is het alweer de beurt aan zijn opvolger, 5.0. Gebruikmakend van virtual reality kunnen producenten hun nieuwe fabrieksopstelling bezoeken.

Beeld: Shutterstock
CSRD

Column: Voedingsproducent heeft beperkt zicht op...

De Europese CSRD-wetgeving verplicht voedingsproducenten om de impact van externe factoren zoals klimaatverandering op hun bedrijfsvoering te analyseren. Hoewel veel grote bedrijven steeds meer inzicht krijgen in hun impact op het milieu en sociale omstandigheden, ontbreekt vaak een gedetailleerd beeld van hoe deze externe factoren hun eigen financiële weerbaarheid beïnvloeden.

  1. Food Safety Event: AI voorspelt voedselveiligheidsgevaren?
  2. Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen
  3. Gesponsord2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven
  4. Foodtrends 2025 met fooddesigner Marielle Bordewijk: 'Zoek de grotere trends achter de kortstondige hypes, die zijn er zeker'
  5. Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert
  6. Voor abonneesVeel valkuilen bij gebruik van AI in bedrijf: 'je kunt er niet blind op varen'
  7. Unilever wil met AI productiviteit verhogen
  8. Voor abonneesDeze 10 trends bepalen nu de Duitse voedingsindustrie
  9. Voor abonneesAnuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek
  10. Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat je faalt'
  11. Voor abonnees10 tips: Zo communiceer je over voedselveiligheid in de productie
  12. AI en Voedselveiligheid: 'opkomende risico's beter op de kaart' (podcast)
  13. KLM gebruikt AI om voedselverspilling aan boord tegen te gaan
  14. 60-jarige SIAL Paris haakt in op AI, de supply chain, CSR en Afrika
  15. Young R&D: 'Wat wordt de invloed van AI op productontwikkeling?'
  1. Signaleringssysteem moet mycotoxines in vroeg stadium signaleren
  2. De snelste kolonietellers maken inmiddels gebruik van AI
  3. Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek met AI, robotica en sensors
  4. Niet-destructieve analyse van versproducten: Kijken, kijken, maar niet aanraken
  5. Danone, Mars, Pepsico en Nestlé gaan met AI verpakkingsafval scheiden en recyclen
  6. Robotica seminar WUR: data slim en respectvol delen, anders wordt robotisering in agrifood niks
  7. Kunstmatige intelligentie ondersteunt productontwikkeling trendy frisdranken
  8. Illegale stimulerende stoffen in voedingssupplementen opgespoord door kunstmatige intelligentie
  9. Hoe gaan Internet of Things, kunstmatige intelligentie en traceerbaarheid de voedings- en drankindustrie transformeren? 5 trends op een rij
  10. Slimme algoritmes maken het verpakken van vlees efficiënter
  11. Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de kwaliteit
  12. Duitsland wil met behulp van AI voedselverspilling tegengaan in zuivel, vlees en brood
  13. Givaudan lanceert aroma kiosk op basis van AI voor optimale productontwikkeling
  14. Vion gebruikt kunstmatige intelligentie voor cameratoezicht in slachthuizen
  15. DSM en TU Delft zetten lab op voor Artificial Intelligence (AI)