Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

SIAL, de tweejaarlijkse beurs voor de voedingsindustrie in Parijs, staat op de kalender van 15 tot en met 19 oktober 2022. De vorige editie is in 2020 vanwege de coronacrisis niet doorgegaan.

De transformaties in de voedingsindustrie staan centraal. De organisatie meldt dat inmiddels 80% van de beursoppervlakte is gereserveerd.

'Own the change'

De SIAL Paris presenteert zich als 'de ontmoetingsplaats voor de hele internationale agrovoedingsketen'. De beurs geeft een weerspiegeling van de markt en brengt de transformatie van de industrie in beeld.

Die transformatie is door de coronapandemie versneld. In 2020 werd daarom 'Own the change' geïntroduceerd. Er wordt zodoende ingegaan op de noodzaak van een wereldwijde voedseltransitie en veranderende consumptiegewoonten.

Verder wordt er aandacht besteed aan nieuwe benaderingen van landbouw en voedselverwerking die meer respect hebben voor het milieu en dieren.

Ook focus op ontwikkeling van start-ups die nieuwe modellen uitvinden en product- en serviceinnovaties die de komende jaren markeren.

Onderdelen

De SIAL-beurs kent een aantal onderdelen die ook in 2022 op het menu staan. Zoals de ‘SIAL Insights’, de Sial Paris Think Tank, exclusieve studies op het gebied van consumentenverwachtingen, productinnovaties, markttrends en out-of-home catering. Tenslotte, zullen ook de SIAL Innovation awards weer de belangrijkste innovaties belonen die in het jaar voorafgaand aan de beurs op de markt gebracht zijn.

Wereldwijd netwerk

Wereldwijd zijn onder de SIAL-vlag diverse beurzen in verschillende regio's opgezet. Het SIAL Network is de laatste
jaren verder uitgebreid en bestaat inmiddels uit de volgende beurzen.

  • SIAL Middle East, 7-9 december 2021, Abu Dhabi
  • SIAL India, 9-11 december 2021, New Delhi
  • SIAL Americas, 22-24 maart 2022, Las Vegas – Nieuw!
  • Gourmet Discovery (fine food), 4-5 april 2022, Hamburg – Nieuw!
  • SIAL Canada, 20-22 april 2022, Montreal
  • SIAL China, 18-20 mei 2022, Shanghai
  • Djazagro (foodtechnology), 30 mei-2 juni 2022, Algiers
  • Gourmet (fine food), 18-19 september 2022, Parijs
  • SIAL Canada, september 2022, Toronto (data te bevestigen)
  • SIAL China South, 27-29 oktober 2022, Shengzen
  • SIAL Interfood, 9-12 november 2022, Djakarta
Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consument

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

Beeld: Shutterstock

Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee...

Veel producenten stappen in de productie van vleesvervangers in het kader van duurzaamheid. Wel is er steeds meer kritiek op vleesvervangers vanwege de mate van bewerking van de producten. Hoe gaan producenten om met deze kritiek en hoe kijken zij hier tegenaan? VMT sprak met vijf producenten over het onderwerp op de SIAL in Parijs.

Koffie met functionele eigenschappen van het Nederlandse Two Align

Zo spelen 10 drankenproducenten in op trends: focus op functionele...

Op de SIAL in Parijs stonden veel drankenproducenten. Hier presenteerden zij nieuwe of verbeterde producten. Producenten spelen vooral in op gezondere dranken met functionele eigenschappen. In dit artikel 10 innovaties van producenten op een rij.

foto: shutterstock

Ook zoetwarenbeurs zet duurzaamheid, digitalisering en AI in de...

Ook ISM, organisator van de zoetwarenbeurs Sweet Week, zet de thema' duurzaamheid, digitaliering en AI centraal tijdens de beurs op 2 t/m 5 februari 2025 in Keulen.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot hersluitbare blikjes

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens voor minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, was een aantal innovaties te zien.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Dranken gemaakt met behulp van AI door Engel Foreign Food

Zo ontwikkelt deze producent nieuwe dranken met AI: 'Het biedt een...

Artificial Intelligence (AI), ook de voedingsindustrie kan er niet meer omheen. Verschillende producenten kijken voorzichtig wat AI voor hen kan betekenen en hoe ze dit het beste kunnen toepassen. Zo ook Engel Foreign Food. Zij ontwikkelden drie frisdranken met behulp van AI. Nick Maijenburg vertelde op de SIAL aan VMT hoe ze dat deden.

Natuurlijke energiedrank gemaakt van matcha, guarana en groene thee zonder toegevoegd suiker - Elixir

Rondje innovaties SIAL: vooral eiwitverrijking, functionele...

VMT bezoekt de SIAL in Parijs en liep een rondje op het innovatieplein. Hier zet de beursorganisatie dé in hun ogen innovaties van dit jaar letterlijk 'in de etalage'. In dit artikel een aantal innovaties op een rij.

SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.

Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de valkuilen? Dit zijn vragen die steeds meer kwaliteitsmanagers en voedselveiligheidsexperts stellen. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.