Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

Voedingsmiddelenbeurs SIAL weer op de kalender voor 2022

SIAL, de tweejaarlijkse beurs voor de voedingsindustrie in Parijs, staat op de kalender van 15 tot en met 19 oktober 2022. De vorige editie is in 2020 vanwege de coronacrisis niet doorgegaan.

De transformaties in de voedingsindustrie staan centraal. De organisatie meldt dat inmiddels 80% van de beursoppervlakte is gereserveerd.

'Own the change'

De SIAL Paris presenteert zich als 'de ontmoetingsplaats voor de hele internationale agrovoedingsketen'. De beurs geeft een weerspiegeling van de markt en brengt de transformatie van de industrie in beeld.

Die transformatie is door de coronapandemie versneld. In 2020 werd daarom 'Own the change' geïntroduceerd. Er wordt zodoende ingegaan op de noodzaak van een wereldwijde voedseltransitie en veranderende consumptiegewoonten.

Verder wordt er aandacht besteed aan nieuwe benaderingen van landbouw en voedselverwerking die meer respect hebben voor het milieu en dieren.

Ook focus op ontwikkeling van start-ups die nieuwe modellen uitvinden en product- en serviceinnovaties die de komende jaren markeren.

Onderdelen

De SIAL-beurs kent een aantal onderdelen die ook in 2022 op het menu staan. Zoals de ‘SIAL Insights’, de Sial Paris Think Tank, exclusieve studies op het gebied van consumentenverwachtingen, productinnovaties, markttrends en out-of-home catering. Tenslotte, zullen ook de SIAL Innovation awards weer de belangrijkste innovaties belonen die in het jaar voorafgaand aan de beurs op de markt gebracht zijn.

Wereldwijd netwerk

Wereldwijd zijn onder de SIAL-vlag diverse beurzen in verschillende regio's opgezet. Het SIAL Network is de laatste
jaren verder uitgebreid en bestaat inmiddels uit de volgende beurzen.

  • SIAL Middle East, 7-9 december 2021, Abu Dhabi
  • SIAL India, 9-11 december 2021, New Delhi
  • SIAL Americas, 22-24 maart 2022, Las Vegas – Nieuw!
  • Gourmet Discovery (fine food), 4-5 april 2022, Hamburg – Nieuw!
  • SIAL Canada, 20-22 april 2022, Montreal
  • SIAL China, 18-20 mei 2022, Shanghai
  • Djazagro (foodtechnology), 30 mei-2 juni 2022, Algiers
  • Gourmet (fine food), 18-19 september 2022, Parijs
  • SIAL Canada, september 2022, Toronto (data te bevestigen)
  • SIAL China South, 27-29 oktober 2022, Shengzen
  • SIAL Interfood, 9-12 november 2022, Djakarta
Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Koffie met functionele eigenschappen van het Nederlandse Two Align

Zo spelen 10 drankenproducenten in op trends: focus op functionele...

Op de SIAL in Parijs stonden veel drankenproducenten. Hier presenteerden zij nieuwe of verbeterde producten. Producenten spelen vooral in op gezondere dranken met functionele eigenschappen. In dit artikel 10 innovaties van producenten op een rij.

Zo ontwikkelt deze producent nieuwe dranken met AI: 'Het biedt een goede basis'

Zo ontwikkelt deze producent nieuwe dranken met AI: 'Het biedt een...

Artificial Intelligence (AI), ook de voedingsindustrie kan er niet meer omheen. Verschillende producenten kijken voorzichtig wat AI voor hen kan betekenen en hoe ze dit het beste kunnen toepassen. Zo ook Engel Foreign Food. Zij ontwikkelden drie frisdranken met behulp van AI. Nick Maijenburg vertelde op de SIAL aan VMT hoe ze dat deden.

Natuurlijke energiedrank gemaakt van matcha, guarana en groene thee zonder toegevoegd suiker - Elixir

Rondje innovaties SIAL: vooral eiwitverrijking, functionele...

VMT bezoekt de SIAL in Parijs en liep een rondje op het innovatieplein. Hier zet de beursorganisatie dé in hun ogen innovaties van dit jaar letterlijk 'in de etalage'. In dit artikel een aantal innovaties op een rij.

SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.

Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een hersluitbaar blikje

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens naar minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, waren een aantal innovaties te zien.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de valkuilen? Dit zijn vragen die steeds meer kwaliteitsmanagers en voedselveiligheidsexperts stellen. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Dit zijn de winnaars van de SIAL Innovation Awards

Dit zijn de winnaars van de SIAL Innovation Awards

SIAL is maakt de winnaars van de SIAL Innovation Awards bekend. De prijzen zijn verdeeld naar sectorprijzen, speciale awards en categorie prijzen. De internationale voedingsmiddelenbeurs vindt tweejaarlijks plaats in Parijs.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie...

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

Op 20 en 21 november 2024 vindt de Nordic Organic Food Fair plaats in Kistamässan, Stockholm. Deze beurs biedt detailhandelaren en foodservice professionals een kans om nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van natuurlijke en biologische voeding en dranken te ontdekken.

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

De verpakkingssector ondergaat ingrijpende veranderingen door ontwikkelingen in de economie, technologie, milieu- en regelgeving. Tijdens de verpakkingsbeurs All4Pack Emballage Paris pitchen verschillende startups wat zij doen om circulariteit in verpakkingen te stimuleren.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.