Acht SIAL-beurzen in 2019

Acht SIAL-beurzen in 2019

Het voedingsmiddelen-vakbeurzennetwerk SIAL telt acht evenementen wereldwijd. SIAL Parijs zal in 2020 weer plaatsvinden, dit jaar zijn er SIAL China, SIAL Interfood, SIAL Middle East, SIAL India, SIAL Canada (Toronto) en Gourmet Sélection. SIAL Canada (Montréal) zal eveneens in 2020 weer plaatsvinden.

Gezamenlijk trekken de SIAL-beurzen (Salon international de l'alimentation) ruim vijftienduizend exposanten (uit 119 landen).

SIAL Parijs

De laatste SIAL-editie in Parijs was in oktober 2018. Er waren 72 honderd exposanten, waarvan 87 procent internationaal en 310 duizend bezoekers, waarvan 73 procent internationaal.

De volgende editie vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober 2020. Inschrijving is gestart en op dit moment is meer dan 55 procent van de oppervlakte gereserveerd.

Bijna tweehonderd exposanten kwamen in 2018 uit Nederland. Hiermee werd Nederland vijfde op een ranglijst van deelnemende landen.

Qua bezoekers doet Nederland het ook goed. Hier stonden zij op nummer vier.

SIAL China

Het volgende grootste voedingsmiddelenevenement in Azië vind plaats in Shanghai van 14 tot en met 16 mei 2019.

SIAL verwacht 43 honderd exposanten en 112 duizend bezoekers. Voor Nederlandse bedrijven die zich willen toeleggen op de groeiende Chinese markt is het mogelijk om een stand te huren en deel te nemen aan het Holland Paviljoen georganiseerd door Orange Exhibition Management.

SIAL Middle East

Van 9 tot en met 11 december 2019 vindt de SIAL Middle East plaats in Abu Dhabi. De organisatie verwacht elfhonderd exposanten en twintigduizend bezoekers.

SIAL wijst zuivel, groente en fruiten zoetwaren aan als de meest kansrijke sectoren voor Nederlandse exporteurs.

SIAL Canada

De SIAL-beurzen in Toronto en Montréal wisselen elkaar jaarlijks af. Met hulp van deze beurzen kunnen bedrijven doordringen tot zowel Canada als de Verenigde Staten. 52 procent van de bezoekers komt uit de VS, op zoek naar Nederlandse zuivel vis, Nederlandse zuivel, ontbijtgranen en vlees.

De SIAL-beurs in Toronto is van 30 april tot en met 2 mei 2019, en die in Montréal is van 15 tot en met 17 april 2020.

SIAL India

Van 19 tot en met 21 september 2019 vind de SIAL India plaats. SIAL geeft aan dat onderzoek heeft uitgewezen dat India in 2025 de derde grootste markt voor consumentengoederen ter wereld zal zijn.

De middenklasse groeit met twintigmiljoen per jaar. Naar verwachting telt deze in 2030 380 miljoen consumenten.

SIAL Interfood

De komende editie van SIAL Interfood vindt plaats op Jakarta van 13 tot en met 16 november 2019. Indonesië telt 250 miljoen inwoners die gemiddeld de helft van hun inkomen besteden aan voedingsmiddelen. Bovendien staat Indonesië op de zevende plek van de wereldeconomieën.

Ruim 61 honderd bezoekers kwamen in 2018 naar de beurs om ongeveer duizend exposanten te bekijken.

Gourmet Food & Wine Sélection

De volgende beurs voor traiteur- en delicatessenproducten vindt plaats op 22 en 23 september 2019 in Parijs.

SIAL verwacht ongeveer 350 exposanten en vijfduizend bezoekers op de Gourmet Food & Wine Sélection.

SIAL Innovation Forum

Het SIAL Innovation Forum stelt de trends en innovaties in de voedingsmiddelensector tentoon op alle SIAL-beurzen.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consument

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Deze foto is door VMT gegenereerd met behulp van AI

Visie van VMT: terugblik op 2024 en vooruitblik op trends 2025

Welke ontwikkelingen heeft de voedingsindustrie doorgemaakt in 2024? De redactie van VMT kijkt terug op het afgelopen jaar. Waar heeft de voedingsindustrie naar inzien van de redactieleden de tanden in gezet? En welke onderwerpen verwachten de redacteuren in 2025 voor de boeg te hebben?

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten

Productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties november en december: kruidenmixen zonder toegevoegd zout, mango zonder stickers en Nederlandse spliterwten.

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor nieuwe grondstoffen?'

Young R&D: 'Hoe geef je een juiste inschatting van volumes voor...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Foto: Pixabay

Bacteriofagen maken snelle detectie van bacteriën in vloeistoffen...

Onderzoekers hebben een baanbrekende test ontwikkeld die bacteriën in vloeistoffen zoals water, urine en melk detecteert door gebruik te maken van bacteriofagen. Biogel verandert van kleur bij aanwezigheid van schadelijke bacteriën, wat snelle en eenvoudige controles mogelijk maakt voor onder meer voedselveiligheid zonder tussenkomst van een laboratorium.

Beeld: Shutterstock

Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee...

Veel producenten stappen in de productie van vleesvervangers in het kader van duurzaamheid. Wel is er steeds meer kritiek op vleesvervangers vanwege de mate van bewerking van de producten. Hoe gaan producenten om met deze kritiek en hoe kijken zij hier tegenaan? VMT sprak met vijf producenten over het onderwerp op de SIAL in Parijs.

Beeld: Shutterstock

Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds...

Er is een verschuiving gaande in het voedsellandschap. Waar voedsel eerst vooral beschikbaar moest zijn, zijn tegenwoordig meer aspecten belangrijk. Zo moet voedsel veilig, voedzaam, gezond en duurzaam zijn. Hoe kun je hier als producent de juiste balans in vinden? En vormt al deze 'ogenschijnlijk tegenstrijdige' wetgeving een rem voor innovatie of juist een duwtje in de rug? Alie de Boer vertelt meer over het onderwerp.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.