Acht SIAL-beurzen in 2019

Acht SIAL-beurzen in 2019

Het voedingsmiddelen-vakbeurzennetwerk SIAL telt acht evenementen wereldwijd. SIAL Parijs zal in 2020 weer plaatsvinden, dit jaar zijn er SIAL China, SIAL Interfood, SIAL Middle East, SIAL India, SIAL Canada (Toronto) en Gourmet Sélection. SIAL Canada (Montréal) zal eveneens in 2020 weer plaatsvinden.

Gezamenlijk trekken de SIAL-beurzen (Salon international de l'alimentation) ruim vijftienduizend exposanten (uit 119 landen).

SIAL Parijs

De laatste SIAL-editie in Parijs was in oktober 2018. Er waren 72 honderd exposanten, waarvan 87 procent internationaal en 310 duizend bezoekers, waarvan 73 procent internationaal.

De volgende editie vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober 2020. Inschrijving is gestart en op dit moment is meer dan 55 procent van de oppervlakte gereserveerd.

Bijna tweehonderd exposanten kwamen in 2018 uit Nederland. Hiermee werd Nederland vijfde op een ranglijst van deelnemende landen.

Qua bezoekers doet Nederland het ook goed. Hier stonden zij op nummer vier.

SIAL China

Het volgende grootste voedingsmiddelenevenement in Azië vind plaats in Shanghai van 14 tot en met 16 mei 2019.

SIAL verwacht 43 honderd exposanten en 112 duizend bezoekers. Voor Nederlandse bedrijven die zich willen toeleggen op de groeiende Chinese markt is het mogelijk om een stand te huren en deel te nemen aan het Holland Paviljoen georganiseerd door Orange Exhibition Management.

SIAL Middle East

Van 9 tot en met 11 december 2019 vindt de SIAL Middle East plaats in Abu Dhabi. De organisatie verwacht elfhonderd exposanten en twintigduizend bezoekers.

SIAL wijst zuivel, groente en fruiten zoetwaren aan als de meest kansrijke sectoren voor Nederlandse exporteurs.

SIAL Canada

De SIAL-beurzen in Toronto en Montréal wisselen elkaar jaarlijks af. Met hulp van deze beurzen kunnen bedrijven doordringen tot zowel Canada als de Verenigde Staten. 52 procent van de bezoekers komt uit de VS, op zoek naar Nederlandse zuivel vis, Nederlandse zuivel, ontbijtgranen en vlees.

De SIAL-beurs in Toronto is van 30 april tot en met 2 mei 2019, en die in Montréal is van 15 tot en met 17 april 2020.

SIAL India

Van 19 tot en met 21 september 2019 vind de SIAL India plaats. SIAL geeft aan dat onderzoek heeft uitgewezen dat India in 2025 de derde grootste markt voor consumentengoederen ter wereld zal zijn.

De middenklasse groeit met twintigmiljoen per jaar. Naar verwachting telt deze in 2030 380 miljoen consumenten.

SIAL Interfood

De komende editie van SIAL Interfood vindt plaats op Jakarta van 13 tot en met 16 november 2019. Indonesië telt 250 miljoen inwoners die gemiddeld de helft van hun inkomen besteden aan voedingsmiddelen. Bovendien staat Indonesië op de zevende plek van de wereldeconomieën.

Ruim 61 honderd bezoekers kwamen in 2018 naar de beurs om ongeveer duizend exposanten te bekijken.

Gourmet Food & Wine Sélection

De volgende beurs voor traiteur- en delicatessenproducten vindt plaats op 22 en 23 september 2019 in Parijs.

SIAL verwacht ongeveer 350 exposanten en vijfduizend bezoekers op de Gourmet Food & Wine Sélection.

SIAL Innovation Forum

Het SIAL Innovation Forum stelt de trends en innovaties in de voedingsmiddelensector tentoon op alle SIAL-beurzen.

Young R&D

Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Zoetwaren

TikTok-challenges drijven snoeptrends: zuur, zuurder, superzuur...

Er zijn nog steeds snoepjes met minder suiker of alleen met natuurlijke kleur- en smaakstoffen te vinden op de zoetwarenbeurs ISM. De hoofdtrend is toch vooral spannende smaken en texturen, die anders zijn dan normaal. Deze trends - aangespoord door social media - zorgen voor avontuurlijk snoep. Een aantal voorbeelden op een rij.

Overzicht

Nieuwe voedselmachines 2025: Arla Foods Ingredients installeert...

Dit is een overzicht van nieuwe voedselmachines. Dit zijn de laatste wapenfeiten: Arla Foods Ingredients installeert elektrische ketel voor CO₂-reductie, GEA introduceert CO₂-vrij verdampersysteem en Lewa introduceert modulair doseersysteem voor snoep productie.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

productontwikkeling

Productinnovaties februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack.

productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Voor abonnees
Voor abonnees
Alternatief voor zuivel

Voor abonnees 4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.