Verpakkingsbeurs All4Pack Emballage stelt duurzaamheid centraal

Verpakkingsbeurs All4Pack Emballage stelt duurzaamheid centraal

De verpakkingssector staat centraal in de transitie naar circulariteit en CO2-neutraliteit. De beurs All4Pack Emballage - van 4 t/m 7 november 2024 in Parijs - presenteert zich als dé showcase voor innovaties op het gebied van duurzaamheid, prestaties en winstgevendheid.

De beurs biedt een platform voor uitwisseling en samenwerking, maar het dient ook als inspiratiebron voor de industrie en ondersteunt professionals bij het aanpakken van milieuvraagstukken. Ook wetgeving houdt de verpakkingssector bezig zoals de Franse AGEC en Climate & Resilience Acts in Frankrijk en het voorstel voor een verordening betreffende verpakking en verpakkingsafval (PPWR) die momenteel wordt besproken in het Europees Parlement.

Ontmoetingsplaats

De verpakkingssector speelt een cruciale rol bij het bevorderen van circulariteit en het verminderen van de CO2-uitstoot in de industrie. De 2024-editie van All4Pack Emballage zal fungeren als een ontmoetingsplaats voor bedrijven, met een scala aan zakelijke bijeenkomsten tussen bezoekers en exposanten.  Ook kunnen bezoekers ideeën en innovaties zien van de ruim 1100 exposanten die worden verwacht.

Startups in circulariteit

Gedurende de beurs zullen experts uit de branche hun inzichten delen in diverse spreekfora. In de All4Pack Circularity zone komen innovatieve startups en belangrijke spelers samen die zich inzetten voor ecodesign, recycling en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Innovatie-awards

In de innovatiezone kunnen bezoekers de winnende inzendingen van de 2024 awards zien. Ook zijn de nieuwste trends te ontdekken. Er zijn 2 rondleidingen: Pack Innovation Tour en Pack Machine Tour die voeren langs innovatieve verpakkingen en verpakkingsmachines.

Conferentie

In de conferentiezone kunnen bezoekers gedurende de vier beursdagen een uitgebreid programma van 27 lezingen en paneldiscussies volgen. Onderwerpen variëren van milieu, wetgeving en technologie tot nieuwe consumentengewoonten in Frankrijk en daarbuiten.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren
  2. Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en kaasalternatieven
  3. Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'
  4. Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje soesjes en rozijnen krentenbollen
  5. Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem
  6. GesponsordHoe zorg je voor een correct etiket?
  7. Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in ghee en salmonella in boomstammetjes en spekburger
  8. Voor abonneesMicrobiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen
  9. Voor abonneesEFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep
  10. Voor abonneesEU wil af van aroma's voor vlees, worst, kaas en barbecuesauzen: om deze stoffen gaat het
  1. LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd
  2. Consumentenbond: 'Vooral huismerken beknibbelen stilletjes op dure ingrediënten'
  3. Consumentenbond over zoutgehalte maaltijdmixen: 'fabrikanten hebben daar lak aan'
  4. Voor abonnees5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven
  5. Voor abonneesUpdate dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan
  6. Voor abonneesEFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door
  7. Voor abonneesOnderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig
  8. Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren collega's druk zijn?'
  9. Voor abonneesGaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend
  10. Voor abonneesListeria monocytogenes-besmettingen in Europa nemen toe