Verpakkingsbeurs All4Pack Emballage stelt duurzaamheid centraal

Verpakkingsbeurs All4Pack Emballage stelt duurzaamheid centraal

De verpakkingssector staat centraal in de transitie naar circulariteit en CO2-neutraliteit. De beurs All4Pack Emballage - van 4 t/m 7 november 2024 in Parijs - presenteert zich als dé showcase voor innovaties op het gebied van duurzaamheid, prestaties en winstgevendheid.

De beurs biedt een platform voor uitwisseling en samenwerking, maar het dient ook als inspiratiebron voor de industrie en ondersteunt professionals bij het aanpakken van milieuvraagstukken. Ook wetgeving houdt de verpakkingssector bezig zoals de Franse AGEC en Climate & Resilience Acts in Frankrijk en het voorstel voor een verordening betreffende verpakking en verpakkingsafval (PPWR) die momenteel wordt besproken in het Europees Parlement.

Ontmoetingsplaats

De verpakkingssector speelt een cruciale rol bij het bevorderen van circulariteit en het verminderen van de CO2-uitstoot in de industrie. De 2024-editie van All4Pack Emballage zal fungeren als een ontmoetingsplaats voor bedrijven, met een scala aan zakelijke bijeenkomsten tussen bezoekers en exposanten.  Ook kunnen bezoekers ideeën en innovaties zien van de ruim 1100 exposanten die worden verwacht.

Startups in circulariteit

Gedurende de beurs zullen experts uit de branche hun inzichten delen in diverse spreekfora. In de All4Pack Circularity zone komen innovatieve startups en belangrijke spelers samen die zich inzetten voor ecodesign, recycling en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Innovatie-awards

In de innovatiezone kunnen bezoekers de winnende inzendingen van de 2024 awards zien. Ook zijn de nieuwste trends te ontdekken. Er zijn 2 rondleidingen: Pack Innovation Tour en Pack Machine Tour die voeren langs innovatieve verpakkingen en verpakkingsmachines.

Conferentie

In de conferentiezone kunnen bezoekers gedurende de vier beursdagen een uitgebreid programma van 27 lezingen en paneldiscussies volgen. Onderwerpen variëren van milieu, wetgeving en technologie tot nieuwe consumentengewoonten in Frankrijk en daarbuiten.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een hersluitbaar blikje

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot een...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens naar minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, waren een aantal innovaties te zien.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de valkuilen? Dit zijn vragen die steeds meer kwaliteitsmanagers en voedselveiligheidsexperts stellen. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Laurens Hoedemaker, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en onderzoeker Klaas Dijkstra van Zest (rechts) deelden tijdens de presentatie hun inzichten over de vleesconsumptie en de perceptie ervan in Nederland.

'Vleesindustrie moet meer lef tonen om identiteit en kwaliteit te...

De grote aandacht die er is voor negatieve gevolgen van vleesconsumptie, heeft niet geleid tot minder vleeseters in Nederland. Nog altijd 95% van de Nederlanders eet vlees. Opvallend genoeg schatten Nederlanders dat zelf veel lager in: gemiddeld 74%. "Een grote discrepantie tussen realiteit en perceptie die laat zien dat de vleessector veel te voorzichtig is geworden."

foto: Kalver-Liefde.nl

Diervriendelijk zuivel? Jumbo verkoopt melk van start-up Kalverliefde

Jumbo heeft vanaf vandaag melk van start-up Kalverliefde opgenomen in het assortiment.

Tip van jouw advocaat: Wat is 'nieuw' en hoe lang is iets 'nieuw'?

Tip van jouw advocaat: Wat is 'nieuw' en hoe lang is iets 'nieuw'?

KENNISPARTNER - COLUMN - 'Nieuw' is een veelgebruikte term op verpakkingen; het trekt extra de aandacht van de consument. Maar wanneer mag je die claim gebruiken? En hoe lang blijft iets 'nieuw'?

VMT 6 (2024): Wetgeving duurzaamheid

VMT 6 (2024): Wetgeving duurzaamheid

Duurzaamheid is voor voedselproducenten geen keuze meer, maar onderdeel van wetgeving. Hoe ga je om met reststroomverwerking? Wat is de laatste stand van zaken voor verpakkingen? En wat zijn tips voor de aankomende CSDDD-wetgeving? Dit en meer in dit themanummer.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.