Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko, Europa's grootste aardappelproductenproducent, heeft een Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing van Centric Software ingevoerd om groei te stimuleren en productspecificaties te beheren.

Aviko, opgericht in 1962, is een van de vijf grootste wereldwijde fabrikanten van gekoelde, diepgevroren en gedroogde aardappelproducten. Actief in meer dan 110 landen, produceert het bedrijf 25% van alle Franse frieten in Europa. Als onderdeel van Royal Cosun, streeft Aviko naar uitbreiding in marktaandeel en positie.

Grens bereikt

Het oude PLM-systeem van Aviko had zijn technische limieten bereikt, en upgraden zou kostbaar en tijdrovend zijn geweest, aldus een woordvoerder van Centric Software, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfsoplossingen voor voedingsmiddelen-, dranken- en consumptiegoederen. "We hadden een moderne oplossing nodig die onze groeiplannen zou ondersteunen, de beheer van productspecificaties zou stroomlijnen, en onze klantenservice over verschillende markten en regio's zou verbeteren," zegt Maaike Renssen-Alberts, projectmanager bij Aviko. "We zochten naar een systeem dat handmatige processen zou automatiseren en zou voldoen aan de eisen van 110 markten."

Sneller raadplegen

Na onderzoek koos Aviko voor Centric PLM™ om het beheer van technische productgegevens gedurende hun levenscyclus te verbeteren en het ontwikkelingsproces van productverpakkingen te faciliteren. Dit systeem wordt nu gebruikt door diverse teams bij Aviko, waaronder kwaliteitsborging, verpakking, verkoop, innovatie en inkoop. Met het nieuwe PLM-systeem optimaliseert Aviko het beheer van gegevens over ingrediënten, additieven, halffabricaten, verpakkingsmaterialen en eindproducten. Dit maakt het eenvoudiger en sneller om informatie te raadplegen, bij te werken en te delen met verschillende afdelingen en productielocaties binnen het bedrijf.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en kaasalternatieven
  2. Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'
  3. GesponsordHoe zorg je voor een correct etiket?
  4. Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in ghee en salmonella in boomstammetjes en spekburger
  5. Voor abonneesMicrobiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen
  6. Voor abonneesEFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep
  7. Voor abonneesEU wil af van aroma's voor vlees, worst, kaas en barbecuesauzen: om deze stoffen gaat het
  8. LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd
  9. Consumentenbond: 'Vooral huismerken beknibbelen stilletjes op dure ingrediënten'
  10. Consumentenbond over zoutgehalte maaltijdmixen: 'fabrikanten hebben daar lak aan'
  1. Voor abonnees5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven
  2. Voor abonneesUpdate dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan
  3. Voor abonneesEFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door
  4. Voor abonneesOnderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig
  5. Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren collega's druk zijn?'
  6. Voor abonneesGaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend
  7. Voor abonneesListeria monocytogenes-besmettingen in Europa nemen toe
  8. Oxfam: Cacaoboeren profiteren niet van hoge cacaoprijzen, grote chocoladebedrijven en handelaren wel
  9. Voor abonneesOnderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten afgerond: dezelfde stam als uitbraak door verse aardbeien
  10. 'Doelen Farm-to-Fork en Green Deal hebben impact op voedselzekerheid'