Van der Heiden Kaas neemt Fromagerie Brigitte over

Van der Heiden Kaas neemt Fromagerie Brigitte over

Familiebedrijf Van der Heiden Kaas heeft per 1 februari Fromagerie Brigitte overgenomen. Hiermee is het assortiment verder verbreed. Naast de bijzondere kwaliteit van Hollandse kazen in vele smaken, brengt de overname van Fromagerie Brigitte, gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas, ook de Franse kaas in het aanbod van Van der Heiden Kaas.

Internationale groothandel Van der Heiden Kaas uit Bodegraven (NL) biedt een brede range aan kaasmerken, zoals de echte Hollandse kazen uit Stolwijk, Gouda, Edam en Maasdam. Er worden commodities geleverd, van jonge kaas tot extra gerijpte en extra oude kaas, maar tevens kaasspecialiteiten met vele bijzondere smaken, met ‘passion for quality’. Een voorbeeld is de Dilano, verkrijgbaar in hot-Chili, tuinkruiden, brandnetel, knoflook, olijf-tomaat, walnoot, mosterd, fenegriek, komijn, peper, rode en groene pesto, truffel, pompoen en lavendel.

Best of both

Nederland is een kaasland bij uitstek, maar ook Frankrijk staat bekend als een land met een rijke ervaring in het maken en rijpen van kaasspecialiteiten. Fromagerie Brigitte is gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas en wel het in bijzonder de grotgerijpte kaas. De Griskaas wordt in Nederland geproduceerd en in Frankrijk in een grot geaffineerd.

Griskaas profiteert van de ideale omstandigheden in een grot om de kaas te laten rijpen. Zo bereikt de kaas na een aantal maanden de perfecte rijping en kan hij zijn volle smaak ontwikkelen. ‘Gris’ van kleur, maar kleurrijk in smaakbeleving.

Bedrijfsovernames in voeding 2024: FrieslandCampina en Milcobel kondigen intentie tot fusie aan

Bedrijfsovernames in voeding 2024: FrieslandCampina en Milcobel...

In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. Het laatste wapenfeit: FrieslandCampina en Milcobel kondigen intentie tot fusie aan.

Unilever vindt koper voor Conimex

Unilever vindt koper voor Conimex

Unilever verkoopt Conimex aan het Finse foodbedrijf Paulig bekend van de merken Santa Maria en Poco Loco.

Beeld: Shutterstock

Unilever verkoopt Unox en Zwan aan Zwanenberg Food Group

Unilever ontving een bindend bod van Zwanenberg Food Group voor de overname van de merken Unox en Zwan. Beide merken maken al bijna een eeuw deel uit van de Unilever-portfolio. Unox sinds 1937 en Zwan sinds 1928.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.

Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal 186 banen verloren

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal...

FrieslandCampina heeft vandaag plannen aangekondigd zijn productie in Nederland te optimaliseren. Zo wil het bedrijf activiteiten in Leeuwarden meer concentreren en de productie van natuurkaas in het Limburgse Born verplaatsen naar het Friese Workum. Door deze plannen komen volgens FrieslandCampina 186 banen te vervallen.

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen

Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het...

KAAZ staat voor Kaas Alternatief, Ambachtelijk en Zuiver. Het project heeft tot doel een innovatief plantaardig kaasalternatief te ontwikkelen met lokaal geteelde eiwitgewassen via traditionele kaasbereidingsmethoden.

Foto: Global Food Consumers Forum

Salmonella-uitbraak door kaas treft 70 mensen in Frankrijk

In Frankrijk zijn meer dan 70 mensen ziek geworden door een Salmonella-uitbraak die gelinkt is aan de consumptie van zachte kazen van het merk Le Chasteau.

Zomerserie voedselveiligheid: Directeur zuivelbedrijf riskeert gevangenis na dodelijke uitbraak van Listeria 

Zomerserie voedselveiligheid: Directeur zuivelbedrijf riskeert...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een selectie meest gelezen artikelen. Deel 2: de baas van het zuivelbedrijf Käserei Gloggnitz wordt beschuldigd van doodslag door nalatigheid na een listeria-uitbraak in Oostenrijk.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.