Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea

Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea
Grolsch en LocalTea brouwen gezamenlijk een bier met groene thee

Grolsch introduceert een nieuw bier in samenwerking met LocalTea. Ze lanceren het 'Blond met een t(hee)' bier. Een blond bier gebrouwen met Nederlandse groene thee.

Volgens de bedrijven willen zij beiden zo duurzaam mogelijk produceren. Zij stellen dat thee en bier veel van elkaar verschillen, maar wel beiden in de top vijf van meest gedronken dranken ter wereld staan. “Je gaat als theebedrijf niet zo snel een samenwerking aan met een bierproducent. Toen wij de ambacht, kennis en passie van meesterbrouwer Marc Janssen leerden kennen zagen we wat Grolsch en LocalTea gemeen hebben”, vertelt Dionne Oomen, theemaker bij LocalTea.

Thee uit beugelfles

De link tussen Grolsch en LocalTea bestond volgens de oprichter van LocalTea al langer. “De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles”, vertelt eigenaar Johan Jansen. Na het horen van dit verhaal wilde Grolsch graag samenwerken met de theeproducent. Bij een bezoek aan LocalTea troffen meesterbrouwer Marc Janssen en brand manager Juan Pérez Nijhuis de bruine beugelfles aan op het kantoor van opa. “Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk”, aldus Pérez Nijhuis.

Groene thee, citroengras en gember

Het Grolsch Blont bier is een blond bier gebrouwen met groene thee. “We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s”, legt Janssen uit. De groene thee geeft een zachte bittere afdronk aan het bier, stelt de meesterbrouwer. Het bier is beperkt verkrijgbaar bij geselecteerde cafés en de Mitra.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Nutri-Score: dit heeft het wetenschappelijk comité tot nu toe besproken
  2. Zoetstof lijkt te mooi om waar te zijn: 'Deze startup stapelt leugen op leugen'
  3. Voor abonneesZo etiketteer je niet- en licht-alcoholische 'gedistilleerde dranken'
  4. Verstegen test regionaal met natuurinclusieve teelt van kruiden en specerijen
  5. ERP-systeem voor zuivelbedrijven: 7 vragen en antwoorden
  6. Goedkeuring voor novel foods vraagt geen maanden, maar jaren
  7. Friesche Vlag zet eerste schreden op plantaardige markt met opschuimbare haverdrank
  8. Geen aanwijzingen dat Bulgarije valse waarschuwingen op RASFF heeft gezet
  9. Voedingswetenschapper WUR: 'Werken met minder zuivere eiwitten kan veel energie besparen'
  10. Wijzigingen voor kwaliteitsregelingen zoals geografische aanduidingen: dit gaat veranderen
  1. Voedingsindustrie weet Anuga FoodTec weer te vinden: van sneller verwarmen tot noodzakelijke traceability
  2. Moederbedrijf Iglo wil beter onderzoek naar duurzaamheid van producten
  3. Gerecyclede sapflessen van Albert Heijn nu ook met statiegeld
  4. Traceerbaarheid separatorvlees onmogelijk? Foodwatch wil Nederlandse staat zien bij rechter
  5. Zorgen over tarwe in veel landen, Rusland verwacht recordoogst
  6. Compensatie boeren voor schade door klimaatverandering 'te ingewikkeld'
  7. Hier moet je op letten bij contractuele afspraken: valkuilen en tips
  8. Cloetta sluit 3 fabrieken en bouwt 1 nieuwe duurzame fabriek
  9. Meer dan 460 zieken door met norovirus besmette oesters
  10. R&D'ers en QA'ers over grondstoftekorten: 'Zonder versoepeling NVWA is etikettering mission impossible'